23 Aralık 2013 Pazartesi

Röportaj: Hakan Kutlu (Mersin İdman Yurdu)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Mersin İdman Yurdu takımının başarılı teknik direktörü Hakan Kutlu. Tamamını Ankaragücü'nde geçirdiği uzun ve başarılı futbolculuk kariyerinin ardından yeşil sahalardan kopamayarak teknik adam olarak yoluna devam eden Hakan Kutlu ile Mersin İdman Yurdu ve Türk futbolunu konuştuk.

Merhabalar hocam, sizi herkes başarılı bir hoca olarak tanıyor ancak sizin teknik direktörlükten önce de uzun bir futbolculuk kariyeriniz var. Futbola nasıl başladınız? Hangi takımlarda oynadınız?
       Öncelikle herkese merhabalar. Ailemden gelen Ankaragücü sempatisi futbola başlamamdaki önemli unsurlardan biriydi. 8 yaşında Ankaragücü alt yapısında başlayan futbol kariyerime, devamında yıldız takımlar ve PAF takımı düzeyinde forma giyerek devam ettim. 17 yaşında Ankaragücü formasıyla profesyonel futbol hayatım başladı. 13 sezon Ankaragücü takımının kaptanlığını yaptım. 35 yaşında futbola başladığım yuvada bıraktım.

Başarılı bir futbolculuk kariyerinin ardından teknik adam olarak yeniden sahneye çıktınız ve taraflı/tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir teknik direktör olmayı başardınız. Teknik adamlık kariyerinizi okuyucularımıza kısaca anlatır mısınız?
       Futbolu bıraktıktan sonra Ankaragücü takımında sportif direktörlük ve teknik adamlık görevlerinde yer aldım. Ankaragücü takımıyla ilk sezonumda 8 takım arasına adımızı yazdırmayı başarmıştık. Daha sonra Cemal Aydın ve arkadaşlarının görevi bırakmasından dolayı Ankaragücü’nden ayrılmak zorunda kaldım. Devamında Manisaspor ve Denizlispor takımlarında Süper Lig‘de boy gösterdik. Şu an da Akdeniz'in başarılı takımlarından Mersin İdman Yurdu’nda görev almaktayım.

Profesyonel futbol kariyeriniz Türk futbolunun çınar takımlarından Ankaragücü takımında geçti. Ankaragücü kulübü ve taraftarları hakkında neler diyebilirsiniz?
       Ankaragücü camiası benim için her zaman değerlidir. 100 yıllık bir camia ve ben bu camiada 13 sezon kaptanlık yapmanın gururunu yaşıyorum. Ankaragücü taraftarının Türkiye’nin en ateşli gruplarından biri olduğunu düşünüyorum. Türk futbolunun dev çınarıdır Ankaragücü.

Bir Ankara derbisinde, Gençlerbirliği maçının bitimiyle saha ortasına Ankaragücü bayrağı diktiniz ve bundan sonra Ankaragücü taraftarı size Ulubatlı Hakan diye hitap etti. Bu olayı bir de sizin ağzınızdan dinleyelim?
       Ersun Yanal, bir sezon önce Ankaragücü’nden olaylı bir şekilde ayrılmıştı. Gençlerbirliği iyi bir takımdı ve onlara saygımız vardı. Ankara’da iyi bir skorla galip gelmiştik. Sıkıntılı bir dönem geçiriyorduk, bizim için çok önemli bir maçtı. Şanlı Ankaragücü sancağını sahanın ortasına dikmiştim. Hayatımda unutamadığım anlardan biri diyebilirim.

Ankaragücü, Manisaspor ve Denizlispor serüveninizden sonra Akdeniz’in köklü ve başarılı kulüplerinden Mersin İdman Yurdu'nda teknik adamlık görevine getirildiniz. Bu transferin arka yüzünü okuyucularımıza aktarır mısınız?
       Mersin İdman Yurdu’nun Süper Lig’e çıktığı sezon Akdeniz temsilcisiyle görüşmemiz olmuştu fakat o dönemde transferimiz gerçekleşmedi. Geçen sezonun 2. devresinde Mersin İdman Yurdu ile anlaştım. Mersin şehrinin takımına bağlı, şehir olarak da görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Geldiğimde takım küme düşecek en büyük adaylarından biriydi. Ben ve teknik heyetim mucize gerçekleştirmek adına elimizden geleni yaptık ama olmadı. Bu sezon başında başkanımız ve yönetim kurulumuzla birlikte iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Mersin İdman Yurdu'nu hak ettiği yerlere tekrardan getirmek için elimizden geleni yapacağız.


PTT 1. Lig'de takımınızın şu ana kadarki performansı hakkındaki düşüncelerinizi aktarır mısınız?
       Lige iyi başladığımızı düşünüyorum. Maddi ve manevi sıkıntılardan dolayı devamındaki haftalarda takımımızın performansı etkilendi. Sağlıklı bir ortamda çalışmamız için bu sıkıntıların giderilmesi gerekir. Denizlispor maçında çok kötü bir futbol oynadık fakat 1461 Trabzonspor ve Boluspor maçlarında maçın hakimi bizdik. Bu maçlarda 10 kişi oynamamız aleyhimize işledi. Kamuoyuna iyi futbol izletmeye çalışıyoruz ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ligde takımların birbirine puan farkı az ve her takımın son haftaya kadar şansının devam edeceğini düşünüyorum. 2. devrede Ankaraspor deplasmanı haricinde en yakın rakiplerimizle içeride oynayacağız . Bu bizim için büyük avantaj. Ligin sonunda şampiyonluk yaşamak istiyoruz.

Halkın desteği ve tribündeki taraftar hakkında ne düşünüyorsunuz? Halkın desteğini arttırmak için düşündüğünüz projeler var mı?
       Kesinlikle. Projeler gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Okullara çocukları ziyaret edip maçlara çekmeyi ve hastanelere ziyarette bulunup insanların yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Sezon başından itibaren seyirci sayısı bakımından şikayetçiyim. Şeytanlar Grubu her maç ellerinden geleni yapıyorlar fakat tek Şeytanlar grubuyla olacak iş değil. Tüm halkımızı maçlarımıza davet ediyorum. Taraftar, evimizdeki maçlarda hakemi etkileme ve rakip oyuncuyu baskı alma konusunda önemli bir güç. Önümüzdeki haftalarda stadımızın tamamen dolduğunu görmek istiyorum, bunu da sizin aracılığınızla iletmiş olalım.

MİY taraftarları kaleci ve forvet mevkilerinde takımın eksik olduğunu düşünüyor. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? İlk yarı sonunda takviye düşünüyor musunuz?
       Takviyeden önce takımın içindeki mutluluğu sağlamak planlarımın arasında ve oyuncu kaybı yaşamak istemiyorum. Tecrübeli ve genç arkadaşlarımızla iyi bir kadroya sahibiz. Bunların dışında imkan olursa 2 oyuncuyu transfer etmeyi düşünüyoruz.

Mersin İdman Yurdu'nun alt yapıda 'akademi liglerine neden girmediği' konusunda sorular var, bu konudaki düşünceleriniz neler? Dışarıdan yetenekli oyuncuların transferi konusunda çalışmalarınız var mı?
       Mersin İdman Yurdu altyapısında sıkıntılar yaşanıyor. Tesisleşme bakımından Mersin şehrinin büyük kaybı var. A takımının oyuncuları bile tesis konusunda sıkıntılar yaşarken alt yapı oyuncularına sıra gelmiyor. Genç oyuncular için verimli çalışabilecekleri uygun yerler yok maalesef. Böyle köklü bir kulübün tesislerinin yetersiz olması çok büyük bir sıkıntı. Alt yapıdan 5 oyuncuyu idmanlarımıza çıkarıyoruz. Kısıtlı imkanlara rağmen elimizden geldiğince alt yapıdan üst yapıya arkadaşlar almaya çalışacağız.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığınız için teşekkürler. Son olarak sizin okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir şey var mı?
       Derginizi ve sitenizi takip ediyorum. Mersin İdman Yurdu'na verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederim. Umarım başarılı işlere imza atmaya devam ederseniz. Okuyucularınıza ve Mersin İdman Yurdu taraftarına saygı ve sevgilerimle.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder