9 Aralık 2013 Pazartesi

Röportaj: Hasan Hatipoğlu (Balıkesirspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Balıkesirspor'un formda oyuncusu Hasan Hatipoğlu.1989 doğumlu stoper Balıkesirspor'un geçen sezon şampiyon olan kadrosunda da yer alıyordu. Oğuzhan Arslan'ın başarılı oyuncuyla yaptığı bu röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Hasan, futbola nasıl başlama hikayeni anlatır mısın bizlere?
       Merhabalar, futbolla halı saha maçlarında oynarken fark edilerek tanıştım. Manisa Alaşaehir'den bir hocanın dikkatini çekmiştim ve ısrarla beni istemişti. Ben babam izin vermez gözüyle bakmıştım fakat devamı geldi.

Alt yapılardan PTT 1. Ligine kadarki kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
       Manisa'da oynadığım yıllarda Sayın Hocam Hakan Şapçı ve sevgili hocam Orhan Yüce'nin futbolcu olmam konusunda emekleri çoktur. Onlara buradan teşekkür etmek istiyorum.

PTT 1. Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor bu sezonun sürpriz takımı oldu ve isminden bol bol söz ettirecek gibi görünüyor. Bu sezon için hedeflerinizi neler?
       Balıkesirspor olarak PTT 1. Lig'e şampiyon olmuş bir takım olarak başladık. Sezon öncesi lige şampiyonluk parolası hedefiyle başlamadık fakat ligde başarılı işlere imza atacağımızı biliyorduk. Ligin başlamasından bugüne kadar lige renk kattığımızı düşünüyorum. Şampiyonluk kelimesini telaffuz etmek için daha erken olduğu kanaatindeyim ama ligde yenemeyeceğimiz takım olmadığını düşünüyorum.

Başarılı performansınla kısa bir süre içinde Balıkesirspor taraftarının gözünde özel bir yere sahip olmayı başardın. Peki senin Balıkesirspor taraftarları hakkındaki düşüncelerin neler?
       Balıkesirspor'da 3. yılımı yaşamaktayım ve Balıkesirspor formasıyla kariyerimin ilk şampiyonluğunu yaşadım. Benim için hem takım hem şehir olarak Balıkesir'in yeri her zaman ayrıdır. Balıkesir taraftarı Türkiye'de belli başlı taraftarlardan biri olduğunu düşünüyorum. Yenilsek de yensek de desteklerini esirgemezler. Sizler aracılığıyla onlara teşekkür etmek istiyorum.

Sezon başında Balıkesirspor takımında forma şansı bulmakta sıkıntı yaşıyordun fakat haftalar ilerledikçe defansın değişilmez ismi oldun. Bu istikrarını, hafta içinde oynanan kupa maçında Trabzonspor'a gol atarak süsledin. Bu durum hakkında düşüncelerin neler?
       Takım arkadaşlarım ve kendi adıma ilk 11'de oynamak ya da yedek kalmak gibi sıkıntılarımız yok. Ben de zamanımın gelmesini sabırla bekledim ve sürekli çok çalıştım, bugünlere kadar gelmeyi başardım. Kupa maçından önce çevremdeki insanların pek çoğu bana gol atacağımı söylemişlerdi. Gol konusunda haftalardır şanssızdım fakat Trabzonspor maçında takımıma galibiyeti getiren gollerden biri atmaktan dolayı çok mutlu oldum. Umarım devamı sezon içerisinde gelir.

Futbola başladığında seninle birlikte yola çıkan gençlerin pek çoğu bugün oyunun dışında kaldı ama sen önemli noktalara geldin.. Diğerlerinin arasından sıyrılıp bu noktaya gelmende hangi özelliklerin ön plana çıktı sence?
       Biraz önce de belirttiğim gibi sabırlı bir kişiliğe sahibim. Enteresan futbol hayatım var aslında. Manisa'da oynarken sakatlık geçirince futbolu bırakma noktasına gelmiştim, askere gitmeyi düşünüyordum. Devamında asla pes etmeden çalıştım, Allah'a çok şükür bugünlere kadar geldik.

Balıkesir birçok Anadolu şehrine göre zengin sayılabilecek şehir ve kulüp de yıllardır kaliteli oyunculara yatırım yapıyor. Balıkesirspor'un gelecekteki hedefleri ne sana göre? İlerleyen yıllarda Burasspor gibi bir şampiyonluk söz konusu olabilir mi?
       Balıkesirspor şehri futbol konusunda Türkiye'nin önde gelen yerlerinden biri bana göre. Kulübümüz genç oyunculara yatırım yapmayı ve Türk futboluna kaliteli isimleri kazandırmayı hedefliyor. Balıkesirspor'da her genç futbolcu forma şansı bulmak ister, umarım önümüzdeki günlerde Türk futboluna başarılı oyuncular yetiştiren bir kulüp oluruz. Süper Lig'e çıkarsak inandıktan sonra şampiyon olunmaması için bir neden yok.

Henüz 24 yaşındasın ve önünde uzun bir gelecek duyuyor. Sen bu geleceği nasıl planlıyorsun? Kariyerinle ilgili hedeflerin neler?
       Öncelikle Balıkesirspor'da geçen sezon yaşadığım başarıyı bu sezon da tekrarlamak istiyorum. Devamında ise Süper Lig'de forma şansı bulmayı arzuluyorum. PTT 1.Lig'deki ilk sezonum, bu liglerde kalıcı olmayı başarırsam ileride büyük yerlere geleceğime inanıyorum.

Kariyerin boyunca birlikte oynadığın futbolcular içinde stoper mevkinde en iyi anlaştığın takım arkadaşın hangisiydi sence?
       Kariyerimde bir çok arkadaşımla defans mevkinde partnerlik yaptık ve çoğuyla da başarılı işlere imza attığımızı düşünüyorum. İsim vermem gerekirse Balıkesirspor'dan takım arkadaşım Rıza Efendioğlu'yla iyi bir ikili olduğumuzu düşünüyorum.

Biraz da Türk futbolu hakkında konuşalım istersen. Türk futbolu son yıllarda genel olarak bir düşüş içinde. Sence bu neden kaynaklanıyor? Çözüm için neler yapılabilir?
       Türk futbolununen büyük sıkıntılarından biri alt yapı sorunu bence. Alt liglerde çok yetenekli kardeşlerimiz var ama bunlar iyi irdelenmiyor. Alt liglere ve akademi liglerine ilginin daha fazla olması gerekir . Hepimiz alt liglerden geldik, yetkililerin genç oyunculara yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum.

Hem PTT 1. Lig, hem de alt liglerde forma giymiş bir isim olarak ligler arasındaki farkları okuyucularımıza aktarır mısın?
       Alt liglerde futbol daha sert oynanıyor. 3. Lig'de oynarken büyüklerimiz bizlere lig atladıkça futbolun daha kolay olacağını söylemişlerdi. Bu sözlerinde haklılarmış, lig atladıkça ligin kalitesi ve oyuncu profili değişiyor. PTT 1. Lig'de daha kaliteli oyuncular var ve futbol bilgileri üst düzey. Oyuncular maç esnasında nerede duracağını ve nerede ne yapacağını çok iyi biliyor.

Futbolun dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın, boş zamanlarında neler yaparsın?
       Futbolcular olarak aslında pek boş zamanımız olmuyor. Olduğu zaman da ailemle ve nişanlımla vakit geçirmeye çalışıyorum. Hobilerimin arasında sinemaya gitmeyi sevdiğimi söyleyebilirim.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
       Herkese teşekkür ederim, sizlere de iyi yayınlar dilerim. Balıkesirspor taraftarına iletmek istediğim mesaj takımlarını sonuna kadar desteklesinler, bizler için çok önemliler. Hep beraber güzel günler göreceğimize inanıyorum.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder