12 Aralık 2013 Perşembe

Röportaj: Sercan Yıldırım (Şanlıurfaspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu sezon başında Galatasaray'dan Şanlıurfaspor'a kiralanan ünlü golcü Sercan Yıldırım. Bursaspor'daki başarılı performansıyla birçok takımı peşinden koşturan Sercan, Galatasaray'da beklendiği kadar etkili olamamıştı. Genç golcü şu an Şanlıurfaspor'da eski günlerine dönmek ve milli formayı yeniden giymek için çok çalışıyor. Yazarımız Oğuzhan Arslan'ın Sercan Yıldırım ile yaptığı röportajı hep birlikte okuyalım..

Merhabalar Sercan Yıldırım, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?
       Futbola ilk olarak Bursaspor Profesyonel Futbolcular Derneği'nde başladım. Sonrasında Bursaspor alt yapısına seçilerek takıma girdim. Bursaspor alt yapısında tüm kademelerde şampiyonluklar yaşadıktan sonra A takıma yükseldim.

Alt yapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
       Bugüne kadar birlikte çalıştığım birçok hocanın üstümde emeği vardır ama özellikle birkaç isim saymam gerekirse Vahit Doğan (Deli Vahit), Yılmaz Burul, Tahsin Tam ve Adnan Örnek hocalarımı söyleyebilirim. Onlara da buradan sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.

Bursaspor'un Türk futboluna kazandırdığı genç yeteneklerden birisin. Bursaspor’la ülkemizde bir ilki başararak "Anadolu Devrimi" olarak nitelendirilen şampiyonluğu yaşadınız. Bu başarıda senin katkın çok fazlaydı. O dönemi ve Bursaspor yıllarını bizimle paylaşabilir misin?
       Şampiyonluk duygusu anlatılmaz yaşanır türden bir şeydi benim için. O duyguyu özellikle Bursaspor'da yaşadığım için çok mutluyum. Bunu kelimelerle anlatmak zor.  Daha ötesi yok "Tarih yazdık". O yıl tam bir takım olmuştuk. Başarının sırrı buydu bence.

Bu şampiyonluğun ardından Bursaspor'da Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşadın. Bu tecrübeyi nasıl değerlendirirsin?
       Şampiyonlar Ligi çok farklı bir atmosfer. O tecrübeyi yaşadığım için hem mutlu hem de şanslıyım. Sonuçta üst düzey oyuncularla karşılıklı oynuyorsunuz. Büyük bir zevkti.

Bursaspor'daki başarılı performansının ardından yurtiçi ve yurtdışından birçok transfer teklifi aldın ama sen Galatasaray'ı seçtin. Bu transferin arka yüzünü bize anlatır mısın? Galatasaray’ı tercih etmendeki etkenler nelerdi?
       Galatasaray'a geliş sürecim biraz sıkıntılı olmuştu. O dönem kadro dışı kaldıktan sonra tam 1 ay kendi başıma idmanlar yapmıştım. Transferin son günü Galatasaray'a transferim gerçekleşti. Sonuçta bir büyük takımdan başka bir büyük takıma transfer olmuştum. Galatasaray'da da ilk senemde şampiyonluk yaşadım Bu da mutluluk vericiydi.

Galatasaray'da beklenen performansı sergileyemeyince PTT 1. Lig'in şampiyonlukluk adaylarından Şanlıurfaspor'a transferin gerçekleşti. Sezon başında birçok takım seni istiyordu. Şanlıurfaspor'u tercih etmendeki nedenler nelerdi?
       Şanlıurfa'ya gelmemdeki en büyük nedenler yapılan yatırım ve takımın bir hedefinin olmasıydı. Bu kararımda Şanlıurfaspor taraftarlarının da büyük etkisi oldu. Süper Lig'de hedefsiz bir takıma gitseydim bana birşey katmayacaktı. Umarım Şanlıurfaspor'da istediğim performansı sergiler daha güçlü bir şekilde dönerim.


Çok genç yaşlarda isim yapmayı başarmış bir oyuncusun. Ancak yaşın henüz 23, önünde uzun bir gelecek duyuyor. Sen bu geleceği nasıl planlıyorsun? Kariyerinle ilgili hedeflerin neler?
      Önümde daha uzun yıllar var. Şanlıurfaspor'da başarılı olduğum takdirde Galatasaray'a daha güçlü ve hazır bir şekilde döneceğimi düşünüyorum. Galatasaray'da üst düzey başarılar yaşamak, takımın şampiyonluklarında pay sahibi olmak istiyorum.

Genç yaşta A Milli formayı giymiş bir futbolcusun. Fakat son dönemde milli takımda pek forma şansı bulamadın. Sercan Yıldırım’ın hedefleri arasında yeniden milli formayı giymek var mı?
       Tabii ki. İlk hedefim yeniden Galatasaray'a dönüp önemli işler yapmak ve sonrasında A Milli takım formasını tekrar sırtıma geçirmek. Hedefim her zaman orası.

Biraz da Türk futbolu hakkında konuşalım. Türk futbolu son yıllarda genel olarak bir düşüş içinde. Sence bu neden kaynaklanıyor? Çözüm için neler yapılabilir?
       Ben sadece mantalitenin, bakış açısının değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Başka şeyler söylemek haddime değil.

Futbolun dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın? Boş zamanlarında neler yaparsın?
       Boş zamanlarımda evimde oturup film izlemeyi, Play-Station oynamayı seviyorum. Bir de hobi olarak müzikle ilgili çalışmalarım var.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
       Ben teşekkür ederim. Okuyucularınıza buradan artık daha iyi bir Sercan izleyeceklerinin sözünü verebilirim. İyi yayınlar.
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder