25 Aralık 2013 Çarşamba

Tavşanlı Linyitspor'un Arshavin'i: Ömürcan Yıldırımlı

       2010-11 sezonunda kısıtlı bir bütçeyle PTT 1.Lig'de play-off oynayarak futbolseverlerin beğenisi toplayan Tavşanlı Linyitspor, PTT 1.Lig'deki 4. senesinde farklı bir yapılanmaya girerek takımı gençleştirdi. Spor otoritelerine göre "kömür işçilerinin takımı" Linyitspor kumar oynayıp kaybetmeye yakın görünse de gençlere verdiği önem herkes tarafından alkış aldı.

       Gençleştirme yoluna giden kırmızı-siyahlı ekip zor günler yaşarken, kazanan kulüp altyapısı olacağa benziyor. Yapılan gençleştirme operasyonu, pes etmeden sırasını bekleyen ve alt yapıdan çıkarak kendini bir anda PTT 1.Lig'de bulan Ömürcan Yıldırımlı'yı vitrine çıkardı.

       1993 yılında Düzce'de dünyaya gelen Ömürcan Yıldırımlı, orta sahanın sağında ve solunda görev yapabiliyor. Genç oyuncunun en beğenilen özelliği olan süratini bire bir adam eksiltme konusunda kusursuz kullanıyor olması karşısındaki rakip oyuncuları bir hayli zorluyor. Bu durumun aksine fiziğinin, son vuruşlarının ve dayanıklılığın yeterli seviyede olmaması vakitsiz oyundan düşmesine sebep oluyor. Hal böyle olunca da ilk 11 olarak başladığı 9 maçta da oyundan alındı. Fiziksel dezavantajını az da olsa Messi'yi andıran bir tarzla avantaja döndürmesi gelecek açısından umut vaad ediyor.

       Tekniği ve attığı çalımlarla Linyitspor taraftarlarını heyecanlandıran genç yeteneğe 2010 yılındaki bir A2 maçında "Arshavin" lakabı verildi. Tam olarak oyun tarzı benzemese de uzaktan (mesafesini siz belirleyin) yüz hatları ve saç stili olarak Andrey Arshavin'e benzemiyor değil diyerek başlığımızın açıklamasını da yapmış olalım.

       İlk olarak şuanda Trabzonspor'un teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Reşit Akçay döneminde A2 maçlarında izlenen ve profesyonelliğe adım attırılan Ömürcan, bu sezon Linyitspor formasıyla 12'si Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere toplam 15 karşılaşmada 1 gol attı ama çokca futbolseverler tarafından alkış aldı. Ömürcan kendini geliştirir ve performansını 90 dakikaya yayabilirse eğer kendi yaş grubunun milli takımına kadar yükselmesi içten bile değil..

Hazırlayan: Burak KOCAYÖRÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder