13 Ocak 2014 Pazartesi

İnceleme: Ahmet Şahbaz Kimdir?

       Sivasspor'un geçtiğimiz günlerde Silivrispor'dan transfer ettiği genç stoper Ahmet Şahbaz'ı, yazarımız Ali Karakaş sizin için tanıttı.

       "Ziraat Kupası maçında Sivassporlu yöneticilere bir oyuncudan bahsetmiştim. Hürdoğan gazetesi yazarı Abdullah Yiğit'e de maç öncesinde özelllikle 46 numaralı oyuncu Ahmet Şahbaz'ı izlemesini önermiştim."

       1991 doğumlu Ahmet Şahbaz, stoper mevkiinde görev yapıyor. Aslan Kahramanmaraşlı olan genç oyuncu, futbol hayatına memleketinin takımı Kahramanmaraş Belediyespor'da başlamış, 2009-2010 sezonundaki Adana Demirspor maçının 77. dakikasında takım arkadaşının sakatlanması sonucu oyuna girerek ilk profesyonel maçına çıkmıştır. O sezon birçok 2. Lig maçına sonradan dahil olmuştu. Daha sonra Beylerbeyi'ne transfer olmuş ve orada iyi bir sezon geçirdikten sonra Arsinspor'a transfer olmuştu. Beylerbeyi'nde oynadığı dönem sportif direktörlüğünü yaptığım Sivas 4 Eylül Belediyespor'a transferi için çok uğraş verdim fakat maddi konularda anlaşamamıştık.

       Ahmet Şahbaz, 1.87cm boyunda, oyunu geriden çok iyi kurabilen sol ayaklı bir stoperdir. Oynadığı tüm maçlarda dikkatimi çeken başka bir özelliği de soğukkanlı olması. Hava hakimiyeti üst düzeyde ancak yerden de etkili bir savunmacı. Kademe anlayışı, açıkları hızla kapatması ve pozisyonu takip edip tehlikeyi önlemesi artılarıdır. Oyun tarzı; hırsı, mücadeleci kişiliği ve sol ayağını kullanmasıyla Fenerbahçeli Egemen Korkmaz'ı andıran bir oyuncu. Eksik yönü ise hücuma olan katkısı. Kornerlerde, duran toplarda ileri çıksa da skora katkısı yetersiz. Bunu, istatistiklerinde de rahatlıkla görebilirsiniz. Sivasspor'da şans bulması halinde formayı bir daha bırakmayacağına ve Türk futbolunun iyi bir stoper kazanacağına eminim.
Hazırlayan: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. genç kardeşimizin çok başarılı olacağından eminim
    erol özdemir

    YanıtlaSil