1 Ocak 2014 Çarşamba

İnceleme: Elazığspor'un İlk Yarı Değerlendirmesi

       Sezona Norveçli çalıştırıcı Trond Sollied ile başlayan Elazığspor, ilk 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4. sırada yer alırken, taraftarları ve spor camiasının beğenisini toplamıştı. İşte o haftadan sonra Elazığspor'da gözle görülür bir düşüş yaşandı. Konyaspor maçından sonra ardarda 5 mağlubiyet alan Elazığspor'da teknik direktör Trond Sollied ile yollar ayrıldı. Aynı gün içerisinde Okan Buruk ile anlaşıldığı açıklandı. Yeni hocasıyla ilk maçına 10. haftada Trabzonspor maçında çıkan Gakgoşlar bu maçla beraber arka arkaya 5 mağlubiyet daha aldı. Yani 5. haftadan 14. haftaya kadar 10 mağlubiyet alındı. 15. haftada final maçı olarak görülen Antalyaspor'u 4-1 mağlup eden ardından İstanbul'da Beşiktaşa 4-1 mağlup olan Gakgoşlar, son maçında rakibinden üstün oynarak Rizespor'u 1-0 mağlup etti ve 13 puanla 16. sırada kendisine yer buldu.

       Üst sıralardan çok uzak kalan Bordo-Beyazlıların tek amacı ligde kalmak ve Türkiye Kupası'nda gidebildiği yere kadar gitmek. Takımda anlaşılmaz bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Çoğu oyuncuyu bonservis bedeli vermeden alan, sadece Deniz Yılmaz'a 200 bin euro bonservis bedeli ödeyen yönetim, takımı iyi yönetemiyor burası kesin. Geçen gün televizyon programına çıkan Başkan Selçuk Öztürk, borcun 27 milyon civarı olduğunu söyledi. Oyuncular sezon başından beri maaşını alamıyordu, sadece az bir kısmı ödenebildi. Selçuk Öztürk takımda para olmadığını, 5-6 milyon Lira gerektiğini eğer destek görmezse kulübün anahtarını teslim edeceğini söyledi. Bu kadar gelirin olduğu bir ligde, çok fazla maddi gideri olmayan bir takımın nasıl bu kadar ekonomik sıkıntısı oluyor ben anlayamadım açıkçası. Ayrıca sezon başı transferlerinde başrol oynayan ve her açıklamasında hiç sıkıntı yaşamayacağız diyen menajerler Yasir Elmacı ve Özgür Öztürk taraftarın büyük tepkisi sonucu 12. hafta sonunda görevinden alındı. Bu 2 isim Elazığspor'un bu halde olmasının en büyük sebepleri arasında gösteriliyor. Elazığspor'un 2. yarıda ligde kalması için kesinlikle iyi yönetilmesi ve geçen sene Yılmaz Vural'a verilmeyen tam yetkinin Okan Buruk'a verilmesi gerekiyor. Çoğu oyuncunun paralarını alamdıkları sebebiyle kulübü TFF'ye verdiği biliniyor. Şimdilik açıklanan isimler: Alper Kalemci, Görkem Görk ve Caner Bulut. Caner ile yollar ayrıldı, diğer iki isimle de ayrılması bekleniyor. İlk yarıda forma şansı bulan 25 isim ile ilgili görüşlerime gelince;

Ivesa: Gitmek isterse gönderilmeli, ama kalmak isterse kalmalı.
Zülküf: 3. kaleci olarak kalmalı.
İbrahim Kaş: Alternatif stoper olarak kalmalı.
Görkem Görk: 3. stoper olarak kalmalı.
Fabio Bilica: Gönderilmeli.
Çağlar Birinci: Hem stoper hem sol bek için kalmalı.
Özgür Özkaya: Alternatif sol bek için kalmalı.
Deniz Aslan: Kesinlikle gönderilmeli.
Adem Alkaşi: Gönderilmeli
Habib Sow: Kesinlikle kalmalı. 11'de düzenli olarak stoperde oynamalı.
Vitolo: Gitmek isterse gidebilir. Kalmak isterse yedek için iyi bir alternatif.
Hakan Söyler: Alternatif ön libero olarak kalabilir.
Mehmet Nas: Alternatif orta saha olarak kalmalı.
Tidiane Sane: Kesinlikle kalmalı.
Alper Kalemci: Gönderilmeli.
Köksal Yedek: Kesinlikle kalmalı.
Serdar Özkan: Ya gönderilmeli ya da yedek olarak kalmalı.
Oktay Pop: Gönderilmeli.
Onur Ayık: Kiralanmalı veya gönderilmeli.
Volkan Yılmaz: Gönderilmeli.
Serdar Gürler: Takasta kullanılmalı veya satılmalı. İkisi de olmazsa kalabilir.
Youssouf Hadji: Gönderilmeli.
Deniz Yılmaz: Kesinlikle kalmalı.
Noyan Öz: Son alternatif olarak kalabilir.
Luke Moore: Kesinlikle gönderilmeli.

       Yollar ayrılacak oyunculardan sonra: 1 kaleci, 2 sağ bek, 1 stoper, 1 ön libero, 2 sağ kanat, 1 forvet transferi yapılmalı. Ayrıca takıma maddi kaynak sağlayacak olan Serdar Gürler'in transferi de kısa süre içerisinde sonuçlanmalı. Genç oyuncuya Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Antalyaspor teklif yaptı. Ayrıca takımın diğer yıldızı Deniz Yılmaz'a da Antalyaspor, Karabükspor ve Bursaspor resmi teklif yaptı ama teklifler reddedildi. Gönderilecek oyuncular ve gelecek transferlerle Elazığspor'un ligde kalabileceğini düşünüyorum ve ikinci yarıda başarılar diliyorum.
Yazar: Osman KILIÇ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder