17 Ocak 2014 Cuma

İnceleme: Konyaspor'un İlk Yarı Değerlendirmesi

       Bu sezon Süper Lig'e yükselerek 2 yıllık hasrete son veren yeşil beyazlılar, sezona da Fenerbahçe karşısında 2-0'dan 12 dakikada 3 gol atarak, 3-2 kazanıp sürpriz bir şekilde galibiyetle başlıyordu. Fenerbahçe zaferinden sonra, arka arkaya 3 hafta mağlubiyet alan Konyaspor, 5. haftada Erdal'ın altın golüyle Gençlerbirliği'ni yenerek rahat bir nefes alıyordu. 6.haftada Trabzonspor'a kaybeden yeşil-beyazlılar, 7. haftada Erciyesspor'u yenerken sezon başında büyük umutlarla transfer edilen yabancı damat Teofanis Gekas bu sezonki ilk golünü atıyordu. Ertesi hafta Antep deplasmanında 3-1 geriye düşüp müthiş bir geri dönüşle maçı 3-3 bitiren Konyaspor, bu maçta sakatlanan Hırvat stoperi Elvis Kokolavic'i kaybediyordu.

       Bursaspor ve Galatasaraya mağlubiyetlerinin ardından Antalyaspor engelini 2-0'la geçen Konya ekibi, 12.haftada Beşiktaş'a 3 golle kaybediyordu. Ardından Rizespor'u yenip Akhisar Belediyespor'a mağlup olarak inişli çıkışlı grafiğine devam ediyordu. 15. haftadaki Karabükspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Uğur Tütüneker'in Kasım 2012'de başlayan Konya macerası da son buluyordu. Teknik direktörlük arayışlarına başlayan Yeşil beyazlı yöneticiler, kısa süre içinde Mesut Bakkal ile anlaştılar. Mesut Bakkal, takımla çıktığı ilk maçta Kayserispor deplasmanından 1 puanla dönerken, ilk yarının son haftasında taraftarı önünde çıktığı ilk maçta ligin favori takımlarından Eskişehirspor'u 4-1 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başarıyordu.

OYUNCU PERFORMANSLARI
Itandje: 17 haftada da kaleyi korudu. Kasımpaşa ve Erciyes karşılaşmalarında kalesinde devleşti. Son maçlarda biraz düşüşe geçti. Yan toplardaki zaafı zaman zaman defansı sıkıntıya
sokuyor. Sezon sonunda kiralık sözleşmesi bitiyor.(PAOK'tan kiralanmıştı.)

Abdülkerim Bardakçı: Bu sezon sadece Fenerbahçe mücadelesinde forma giydi. U20 milli takımda da forma giyiyor. Tecrübe kazanması için pilot takım Anadolu Selçukluspor'a kiralandı.

Erdinç Yavuz: Takımın ağabeyi, kaptanı. İlerleyen yaşına rağmen eski performansından bir şey kaybetmedi.

Selim Ay: Henüz 22 yaşında olmasına rağmen sanki yıllardır Süper Lig forması giyiyor gibi. İleride kesinlikle milli formayı kapacak. Bu sezon 1 golü bulunuyor.

Elvis Kokolavic: Bu sezon 8 maçta forma giydi, Gaziantep maçında sakatlandı. Devre arası kampında antrenmanlara tekrar başladı. Oynadığı maçlarda sırıtmadı.

Ergün Teber: Hırslı oyunuyla dikkat çekiyor. En büyük sıkıntısı hücuma çıktığında geriye geç gelmesi.

Mehmet Uslu: Sene başında Kartalspor'dan alındı. Bu sezon 8 karşılaşmada görev aldı, 2 asisti var. 25 yaşındaki oyuncudan ilerisi için oldukça umutluyum.

Tolga Ünlü: Bu sezon 7 maçta forma giydi,2 asisti var. Hızlı ve seri. Sağ bekte Ali Turan'dan formayı kaptı.

Ali Turan: Uğur Tütüneker sezon başında sağ bek olarak denedi ancak ağır kaldığı için zaman zaman sıkıntılar yarattı. Sağ tarafta formayı Tolga'ya kaptırdı

Ali Çamdalı: Takımın orta sahadaki dinamosu. Oldukça etkili oynuyor. Bu sezon 3 golü 2 asisti var

Mehmet Güven: Bu sezon 13 karşılaşmada forma giydi. Bazı maçlarda kötü performanslar sergilese de genel itibariyle ilk yarıda iyiydi.

İshak Çakmak: En büyük özelliği mücadelesi, hırsı ve yaptığı presler. İlk 11'de başlaması çok zor ihtimal.

Tomas Borek: Ligin sonlarına doğru performansını arttırdı. İkinci yarı Borek'in performansını merakla bekliyorum. Bileklerine hakim, kumaşı kaliteli bir oyuncu.

Kibong: Sezon başında Uğur hocanın ısrarla istediği oyuncu, bu sezon 5 maça çıktı ve vasatı aşamadı. Devre arasında gönderilecekler arasında yer alıyor.

Recep Aydın: Selim'in ev arkadaşı. İlk yarıda 4 gol atarak Torku Konyaspor'un en golcü oyuncusu oldu. En iyi yaptığı şeylerden biri önde pres yapmak. Kesinlikle milli formayı hak etti. İleride dört büyüklerde görebiliriz.

Erdal Kılıçaslan: Konyaspor taraftarının sevgilisi. Taraftar onu çok seviyor. Hırsı, presi alkışı hak ediyor. Kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçmıyor. 3 gol 3 asist yaptı. Eskişehirspor'u yıkan adam.

Ömer Ali Şahiner: Anadolu Selçukluspor'dan yetişen, Torku Konyaspor'un milli oyuncusu sağ tarafta müthiş mücadele sergiliyor. Ortalarının yeterince isabetli olmaması tek eksiği gibi görünüyor.

Djalma: Sağ tarafta forma giyen Angolalı yıldız ligde 1 gol 2 asistle oynuyor. Son haftalardaki oyunu alkışa değer. En büyük özelliği hızı.

Thorvaldsson: Torku Konyaspor'un gol atamayan forveti .31 yaşındaki oyuncu vasatı aşamadı.

Hasan Kabze: Bu sezon genellikle sağ kanatta oynadı, 3 golü var. İlk yarının son 2 maçını saymazsak genelde etkili oynadı.

Gekas: Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Yunan golcü, ilk devrede sezon başı kamp yapamamanın sıkıntısını yaşadı. İlk yarı 2 gol ve 5 asistlik katkı sağladı. Basında yer alan ''Gekas Grasshoppers'a '' haberini Güven Öten sert bir dille yalanladı. Oyuncu ikinci devrede yeşil beyazlı formayı giyecek. Kendisinden 2.yarı beklentilerim büyük.

       Kaya Tarakçı, Ahmet Sabri Fener, Muhammet Yürükuslu, İsmail Güven ve Ramos ilk yarıda ligde forma şansı bulmadılar.

DEVRE ARASI TRANSFERLER
       Konyaspor  devre arasında kadrosuna Jagos Vukovic ve Aleksandr Hleb'i kadrosuna kattı.Ve büyük ölçüde transferi kapattı. 19 yaşındaki Fildişi Sahilli Abaka Aloin deneniyor. Oyuncu beğenildiği takdirde transfer edilecek.

       Aleksandr Hleb: Belaruslu yıldız oyuncunun kalitesini elbette anlatmaya gerek yok. Torku Konyaspor'un ilk yarıda top dağıtacak, oyun kuracak futbolcusu yoktu. Hleb transferi, Torku Konyaspor adına nokta transfer oldu. Barcelona'ya transferinden sonra düşüşe geçen ''Büyücünün Çırağı'', Konyaspor'da nasıl bir performans gösterecek hep birlikte göreceğiz.

       Jagos Vukovic: 1.95 boyundaki Sırp oyuncu, Sırbistan'ın Vojvodina takımından 180.000 Euro bonservis bedeliyle transfer edildi. 25 yaşındaki oyuncu fiziğiyle dikkat çekiyor, tek eksiği ağır bir oyuncu olması. Oyuncu sol ayağını kullanıyor.

       Sezon başında Kuban'dan kiralık gelen N'douassel eski takımı Club Africain ile anlaştı. Bu sezon hiçbir resmi maçta forma giymeyen, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yapılan hazırlık karşılaşmasında forma giyen Ramos ile de yollar ayrılacak. Kibong Mbamba ise muhtemelen PTT 1.Lig'den bir takıma kiralanır. Genç oyuncular Abdulkerim Bardakçı ve İsmail Güven tecrübe kazanması amacıyla Anadolu Selçukluspor'a kiralandı.


HAZIRLIK MAÇLARI
Torku Konyaspor 3-0 Anadolu Selçukluspor
Torku Konyaspor 1-1  Kayseri  Erciyesspor
Torku Konyaspor 4-2 Qabala
Torku Konyaspor 1-1 Duisburg

       Konyaspor sezona ligde kalmak hedefiyle başlamıştı ancak son yapılan transferlerle birlikte Başkan Ahmet Şan hedefi ilk 10 olarak açıkladı. Konyaspor sene başında küme düşecek 3 takım arasında gösteriliyordu fakat zamanla bu düşünceyi kırdıklarını düşünüyorum. Oynadıkları futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisi kazandılar. Konyaspor'un en büyük özelliği takım halinde pres yapmaları ve bunda da çok başarılı oluyorlar. Konya/Selçuklu'daki 42.000 kişilik modern stadları da seneye bitecek. Böyle bir statta Süper Lig takımlarını ağırlamak isterler. Konyaspor takımının 2. yarıda ilk yarıdan daha başarılı olacağını ve sene sonunda ligde kalacaklarını düşünüyorum.
Hazırlayan: Hüseyin GAYRETLİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder