30 Ocak 2014 Perşembe

KASKİ, Beretta Famila'yı Savunmasıyla Geçti..

       Kadınlar Euroleague'deki 3 temsilcimizden biri olan Kayseri KASKİ, Euroleague'de bu sezon oynadığı 7. maçta 4. galibiyetini elde etti. Kayseri temsilcisi ilk yarıyı 28-29 geride kapatsa da ilerleyen dakikalarda oyundaki üstünlüğünü hissettirerek maçı 68-53 gibi rahat bir skorla kazanmayı başardı.

       Kayseri'de öğlen saatlerinde başlayan yağmur ve hafta sonunda alınan Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ne taraftar desteğinin pek fazla olmayacağı düşünülüyordu. Ben de maçın başlamasına 30 dakika kala bu düşüncelerin ne kadar haklı olduğunu düşünmeye başladım. fakat karşılaşma başladığında salonda 4.000 seyirci vardı ve aslında galibiyet için her şey hazırdı.

       Geçtiğimiz 2 sezonda Kayseri KASKİ'nin Eurocup'da üst üste Final oynaması ve trajik bir şekilde kupaya uzanamaması ve Euroleague'nin daha üst düzey takımların yer aldığı bir lig olması, Kayseri KASKİ'nin hedef küçültmesine ve daha rahat basketbol oynamasını sağladı diyebilirim.

       Baş Antrenör Ayhan Avcı'nın yerli oyuncuların gelişimi konusunda gösterdiği başarı ve takımın ekonomik olarak küçülmesine rağmen yabancı transferi konusundaki isabetli adımları belki de KASKİ'nin sırrı diyebiliriz.

       Sonuç olarak KASKİ'nin ilk kez katıldığı Avrupa'nın en üst düzey basketbolunun oynandığı bir ligde 7 maçta 4 galibiyet alması çok önemli bir başarı. Sanayi ve ticaret şehri özelliğini taşıyan ve bir basketbol şehri olmayan Kayseri'nin 90'lı yıllarda Meysuspor'un yaşattığı heyecanı yeniden yaşatması gelecek adına biz basketbolseverleri umutlandırıyor.

Yazar: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum: