4 Ocak 2014 Cumartesi

Orada Bir Köy Var Uzakta..

       Birçok ilkokul öğrencisinin bildiği ya da aşina olduğu, kendinimizi avutmadan ve kandırmaktan öteye geçmeyen Ahmet Kutsi Tecer'in hüzünlü bir şiiridir aslında... Zaten şiirin devamı da bu düşünceyi destekler nitelikte: "gitmesek de kalmasak da o köy, bizim köyümüzdür" Fakat bu şiirin. sözlerine en adamakıllı tepki -bir dönemin ekran klasiği- Olacak O Kadar'ın skecinde konmuştu: "Gitmediğimiz, görmediğimiz köy; nasıl olur da bizim köyümüz olur!!"

        "Yavru Vatan" dolaylamasını lâyık gördüğümüz, oradaki uzak köyümüz KKTC'de kupa heyeanı vardı geçen hafta. Tek ayaklı eleme usulü oynanan KKTC Pepsi Kupası'na, K-Pet Süper Lig ve 1.Lig'de mücadele eden tüm takımların yanı sıra; K-Pet 2.Lig'den Tatlısu, Görneç, Denizli ve Geçitkale katıldı. Yalnız kupa eşleşmelerine bakıldığında alt lig takımlarına pek de adaletli davranılmamış; alt ligde mücadele eden takımlarından sadece altısı rakiplerini kendi sahasında ağırlayabilmiş. K-Pet 1. Lig takımlarından Değirmenlikspor, Süper Lig'ten Hamitköy'ü 5-3 ile devirerek kupanın tek sürprizine imza attı. Gerçi yeşil-beyazlıların bu sezon yaptığı ilk sürpriz değil; Gönyelispor'u ligte yenen tek takım ünvanına sahipler.

        K-Pet 2.Lig'te mücadele eden takımların tamamı elenirken, K-Pet 1.Lig'in lideri Gönyelispor ile onun takipçisi Larnaka Gençlerbirliği turnuvaya "devam" diyen diğer alt lig takımları oldular. Kupada oynanan toplam 16 karşılaşmada fileler 61 kez sarsılırken,eşleşemelerin hiçbirinin uzatmaya gitmemesi bir diğer ilginç nokta... Aynı sonuçla biten Yalova-Akıncılar ve Değirmenlik-Hamitköy karşılaşmaları en gollü mücadeleler oldu. Süper Lig'te Play-Out'ta kalmama mücadelesi veren kırmızı-yeşilli Mormenekşe, K-Pet 2.Lig'in zirve adaylarından Tatlısu'yu 7-0 yenerek kupanın en açık farklı galibiyetine imza attı.

        Kupa müsabakalarına ilgisiz kalınması,ülke futbolundaki acı gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi: Yeni Boğaziçi Doğanspor-Lapta Türk Birliği karşılamasını yalnızca 6 polis izlerken, 29 Aralık'ta oynanan 6 karşılaşmada toplam seyirci sayısı 200'ü bile bulmadı.

        Kupada para ödülü de var; fakat rakam oldukça cüzi: 110.000 TL. Turnuvayı şampiyon tamamlayan takım 45.000 TL, ikinci olan 25.000 TL alırken; turnuvanın çeyrek finalinde elenenler 5.000, yarı finalinde elenenler 10.000 TL'yi ceplerine koyacaklar. Kupada 2. tur eşleşmeleri 4-5 Şubat tarihleri arasında yine tek maç eleme usulü oynanacak; ama eşleşmelerin hangi takımın sahasında oynanacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak. İşte kupadaki eşleşmeler:

Doğan Türk Birliği-Lefke Türk Spor
Mağusa Türk Gücü-Çetinkaya Türk Spor
Larnaka Gençlerbirliği-Serdarlı Gençlerbirliği
Yalovaspor-Gençlik Gücü 
Bostancı Bağcıl-Mormenekşe Gençlerbirliği
Küçük Kaymaklı TSK-Cihangir Gençlik
Yenicami Ağdelen-Yeni Boğaziçi Doğanspor
Gönyelispor-Değirmenlikspor 

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder