26 Ocak 2014 Pazar

TKBL | Fenerbahçe deplasmanda kazandı!

       Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 17. hafta maçında Fenerbahçe, Kayseri KASKİ'yi deplasmanda mağlup etmeyi başardı. KASKİ'nin karşılaşmanın başında baskılı alan savunmasıyla oynaması Fenerbahçe'yi zorladı. Hafta içinde Fenerbahçe Avrupa maçı yaparken, Kayseri ekibinin Avrupa'da maçının olmaması tamamen bu maça hazırlanmaları için fırsat yaratmış gibi görünüyordu.

       Özellikle Pondexter'in silik oyunu, McCoughty'nin ise faul sorunu yaşaması Fenerbahçe'nin sıkıntı yaşamasına neden olurken, KASKİ taraftarının da desteğiyle ilk yarıyı önde kapamayı başardı. Fenerbahçe'de Galatasaray ile oynanan Türkiye Kupası finalinden sonra gözle görünen bariz bir performans düşüklüğü var. Özellikle Birsel ve Esmeral'in katkı verememesi Inuguez açısından oldukça sıkıntılı bir durum gibi görünüyor.

       Kayseri Kaskispor'un yerli oyuncularının sezon basından beri ilk defa bu kadar etkili olması ve hücumda insiyatif alması maçın beklenenden farklı geçmesinin en önemli sebebiydi.

       Fenerbahçe'nin bu kadar kötü ve etkisiz oynamasına rağmen maç sonlarını oynama konusunda ne kadar tecrübeli olduklarını bir kez daha gördük. Fenerbahçe'nin maçın genelinde oynamasına rağmen, KASKİ'nin Angel'i savunmada tutacak bir oyuncusunun olmaması ve Kayseri ekibinin maç sonlarını kötü oynama hastalığı maçı Fenerbahçe'ye getirdi. Fenerbahçe deplasmanda 57-67 kazanmayı başarı.

       Ligimizde yerli oyuncu kalitesi açısından sıkıntı olduğu bu maçta bir kez daha açıkça göründü. Koç Ceyhun Yıldızoğlu'nun Dünya Basketbol Şampiyonası'na kadar nasıl bir çözüm üreteceği hepimiz için merak konusu.
Yazar: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder