12 Şubat 2014 Çarşamba

Bu Kadro Dünya Kupası'nda Olsaydı!

       Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası yaklaşıyor. Bu yaz futbolun kalbi Güney Amerika’da atacak.  Gruplar belirlendi, büyük heyecana geri sayım başladı. Brezilya’ya gidecek olan kadroları üç aşağı beş yukarı belli gibi… Ama bazı oyuncular var ki, onlar ülkelerinin turnuvaya katılamamasından dolayı Brezilya’da yer alamayacak. Biz de o oyunculardan bir 11 hazırladık.

KALECİ
Petr Cech (Çek Cumhuriyeti)
       Dünya üzerinde maça doğrudan etki edebilecek, maç kazandırabilecek belki de tek kaleci…2004 yılında Rennes’ten Batı Londra’ya gelen Petr Cech, Cudicini’den aldığı kaleci kazağını uzunca bir süre daha kimselere kaptırmayacak gibi.. Chelsea’nın son 10 yılda kazandığı kupalarda çok büyük emeği olan Çek eldiveni Brezilya’da izleyemeyeceğiz.

SAVUNMA
Neven Subotic (Sırbistan)
       Uzun boy, güçlü fizik, hava toplarına hakimiyet ve pas kabiliyeti… Kısacası bir stoperde olması gereken bütün özellikleri fazlasıyla barındıran Subotic, Sırp futbolunun Vidic ve Ivanovic’ten sonra dünya futbolunda isim yapmış savunmacılardan biri. Bu sene yaşadığı sakatlıkla sahalardan uzunca bir süre uzak kalacak. 25 yaşındaki oyuncuyu Sırbistan’ın grubunu Hırvatistan’ın ardından üçüncü sırada bitirmesinden dolayı savunmadaki o malum hayati müdahalelerini bu yaz göremeyeceğiz.

Branislav Ivanovic (Sırbistan)
       Chelsea’nin duvar gibi adamlarından biri o… Branislav Ivanovic stoper olarak geldiği Chelsea’de ilk yıl hiç oynamamıştı. Kimilerine göre yanlış bir transferdi ancak o sabretti 2008 yılında sırtına formayı geçirdi. 2009’dan itibaren ise o artık stoperden dönen bir sağ bekti. Çalışkanlık ve istikrar özelliğini fazlasıyla hak eden Sırbistan’ın kaptanı Ivanovic de bu yaz yok.

Daniel Agger (Danimarka)
       Cesareti ve yüreğiyle her takıma lazım dedirten Daniel Agger de bu yaz yok. Danimarka’nın gruplarda "en kötü ikinci" olması dolayısıyla elendi. Kaptan Daniel Agger Dünya Kupası’nı evinden izleyecek.

David Alaba (Avusturya)
       Yerlere göklere sığdırılamayan yırtıcı bir sol bek… Son yıllarda sol bek sıkıntısı çeken dünya futboluna ilaç gibi gelmiş alıp başını giden, hangi formayla olur bilinmez ama efsane olmaya hazırlanan bir yetenek… Alaba’nın tek tezavantajı kabul edecektir ki ülkesi… Birçok futbolsever Avustralya’nın Belçika’nın yakaladığı jenerasyona benzer bir havuza sahip olmasını umuyordur.

ORTA ALAN
Marek Hamsik (Slovakya)
       Napoli’nin dünya yıldızı da Brezilya’da olmayacak yıldızlar kervanına katıldı. Yaratıcı hücum futbolu zekasıyla parmak ısırtan 27 yaşındaki oyuncuyu 2018 Dünya Kupası’nda görmek dileğiyle…

Arda Turan (Türkiye)
       Bu yazıyı okuyanlar ve bu tercihi görenler duygusal yaklaşılmış diyebilir elbet ancak bu listeyi bir İngiliz yapsa Arda’yı koyar mı derseniz bence koyar. Kolay değil neredeyse son 10 yıldır  ligi domine eden Barcelona ve Real Madrid'in tahtını sallandıran Atletico'nun 10 numarasıdır o. Simeone’nin oluşturduğu sistemde en önemli parçalarından olan Arda Turan ve biz bu Dünya Kupası’nı da evde izleyeceğiz.

Henrikh Mkhitaryan (Ermenistan)
       Bazı futbolcular vardır futbol ülkesinden çıkar yıldız olur. Bazı futbolcular vardır dünya futbolunda söz sahibi olmayan ülkelerden çıkıp yıldızlar kervanına katılır. Henrikh olağanüstü yeteneklere sahip bir oyuncu ama ülkesi Ermenistan'ın kısa vadede Dünya Kupası’na katılma ihtimali yok denecek kadar en az. Kimbilir belki bir gün bir mucize olur...

Gareth Bale (Galler)
       Az önce Mkhitaryan için söylediklerimizi aşağı yukarı dünyanın en pahalısı için de söylesek hata etmiş olmayız. Uğruna en çok para ödenen oyuncususunuz ve belki de uzunca süre bu unvanı koruyacaksınız ama Dünya Kupası’nda mücadele etmek kaf dağının ardında gözükecek. Lionel Messi’nin efsane olması için Dünya Kupası kazanması şart’ deniliyor. O bile kimilerine göre ‘efsane olamamışken, Gareth Bale Dünya Kupası’nı kendi kariyeri açısından nasıl değerlendirirdi bilinmez.

FORVET
Zlatan Ibrahimovic (İsveç)
       Baraj maçları olarak hayatımda izlediğim en heyecanlı, en gergin, sonucu ne olursa olsun üzüleceğim bir sonuç çıkacağını bildiğim maçlardı. İsveç-Portekiz eşleşmesi en adaletsiz eşleşme olarak akıllarda kalacaktır. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’dan sonra takımına en çok puan kazandıran oyuncu unvanına sahip İsveç’in gözbebeği İbrahimovic, Brezilya’da olmayacak olan en kariyerli oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Radamel Falcao (Kolombiya)
       Şu bir gerçek ki Dünya Kolombiya’yı Dünya Kupası’nda görmeyi özledi. Hikayeleriyle olaylarıyla, oyunlarıyla Kolombiya Dünya Kupası’nda hep bulunmalı. Kadro bakımından da grupta rakiplerine oranla bir adım önde olarak görüyordum ta ki Falcao sakatlanana kadar… Falcaolu Kolombiya’yı merak ediyordum. Şimdi ise Falcao’suz Kolombiya’nın neler yapacağını…

       İlk 11’i tamamladık. Bu kadronun piyasa değeri 200 milyon Euro civarında… Böyle bir kadro Dünya Kupası’nda ne yapar, cevabı sizde… Ancak şu unutulmamalı. Biz sadece bir 11 yaptık. Lewandowski ve Aaron Ramsey başta olmak üzere birkaç oyuncu da bu yaz takım arkadaşlarını televizyondan takip edecek. Ne diyelim, üst seviyedeki oyuncuların Dünya Kupası görmesi dileğiyle…
Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder