26 Şubat 2014 Çarşamba

Maç Öncesi Analiz: Galatasaray-Chelsea


HATAYA YER YOK
       Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz Galatasaray bu akşam Chelsea’yi konuk ediyor. Aralık ayındaki çekilen kurada Chelsea çıktığı vakit o dönemki mevcut oyununu düşünerek ‘elit’ takımlar arasında en iyi kurayı çektiğimiz düşünmüştük. Aradan yaklaşık 3 ay geçti, Mourinho-Chelsea uyumu daha da güçlendi.  Maviler hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de Premier Lig’de kendi sahasında 70-80 dakika üstün futbol sergiliyor, bu da skora yansıyor. Bu tespit aslında ikinci maç için…

EKSTRA PERFORMANS OLMALI
       İlk maç için konuşacak olursak iki takım için de kilit nokta orta saha… Galatasaray bu sezon Real Madrid dâhil, Chelsea’nin dinamik, verimli, doğru koşular yapan, savunmayla uyumlu bir orta sahayla karşılaşmadı. Bu nokta Ceyhun-Selçuk-Melo üçlüsünün ekstra performans vermesi şart… Cimbomun maçı kazanabilmesi için Drogba Sneijder ve Muslera’nın üstün performans çıkarması gerekiyor. Muslera’nın her müsabakada standardın altına düşmediğini biliyoruz. Sneijder ve Drogba’nın takımı sırtlaması ve yaratıcılığını kullanması gerekli… Özellikle Drogba’nın iki maçta ortaya koyacağı performans Avrupa’ya ‘Drogba halen taş gibi topçu’ dedirtmeli.

İLK 20 DAKİKAYA DİKKAT
       Chelsea ilk 15-20 dakika oyunu tutan, top çeviren, hata yapmayan bir oyun ortaya koyabilir.  Her şeyden önce sabırlı ve dengeli bir oyun maçın Galatasaray açısından reçetesi…  İlk 20 dakikalık periyotta Galatasaray gol yerse işler hiç de iyi gitmeyebilir. Çünkü Mourinho’nun takımları bu bölümde attığı gol sonrasında ister istemez daha da dengeli oyun ortaya koyuyor. Oynanan son 20 maçın 12’sinde gol yemediler. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon skor üretmekte sorun yaşamıyorlar. Bükreş’e ve Schalke’ye deplasmanda toplamda 7 gol attılar. Buna rağmen Eto’o ve Torres'ten istenilen verim alınmış değil.

       Bu tür maçlarda hataya yer yok. Hata yaparsanız cezayı ağır öderseniz. Bariz hatalar yapılmamalı. Galatasaray’ın kim ne derse desin kırılgan bir savunma hattı var. Olası yenilecek ilk golden sonra moraller bozulabilir.

       Mourinho Galatasaray’ın geçen seneden daha güçlü olduğuna değinse de geçen seneki Terimli Galatasaray’ı hangi takımın başında olursa olsun hiçbir zaman istemeyeceği kesin. Bu açıdan yaptığı bu açıklama sıradan bir önemseme politikası.

       Tur zor ancak Arena’daki ilk maçı kazanmak kaf dağının arkasında değil… Futbolcular oyun planına sadık kaldığı sürece Chelsea karşısında avantajlı bir skorla İngiltere’ye gidebilir. Oradaki maçı konuşmak için erken ancak inanıyorum ki Cimbom avantajlı bir skor elde ederse Chelsea’ye Bridge’de ikinci bir Basel vakası yaşatabilir. Başarılar Galatasaray.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder