28 Şubat 2014 Cuma

Nostalji: İki Puanla Değişen Kariyer

       Koray Avcı, Türk futbolunun son on yılını yakından takip etmiş herkesin adını en azından bir kez de olsa duymuşluğunun garantisinin olduğu ender futbolculardan birisi. Son olarak Şanlıurfaspor forması giydi ve futbolu bir yılı aşkın süre önce bıraktı. Geride ise istikrarla inşa edilmiş bir kariyer bıraktı.

       Türk Telekom’la (o dönemki adıyla PTT) 1997 yılında profesyonelliğe adımını atan Koray sırasıyla Batman Petrolspor, Çaykur Rizespor (3,5 sezon), Beşiktaş (2,5 sezon), Manisaspor (yarım sezon), Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Şanlıurfaspor formalarını giydi.

       PTT ile başarılı bir sezon geçiren Koray, aynı grupta mücadele ettikleri Batman Petrolspor’a transfer olur bir sezon sonrasında. Sonrasında gene 2. Lig’de mücadele eden Çaykur Rizespor’a transfer olan Koray bu sezonda şampiyonluk tadarak profesyonellikteki üçüncü senesinde şampiyon olmayı başarır.

       Sonraki iki yılda Süper Lig’de sırasıyla 9. ve 16. sırayı görür. Bir sonraki sezonda ise Rizespor formasıyla liderin iki puan gerisinde ligi bitirerek tekrar Süper Lig’e dönen Koray, 2003-04 sezonunda iki puanla kümede kalmanın sevincini yaşayacaktır. Sezon içinde attığı tek golü Diyarbakır deplasmanında 82. dakikada atan Koray, belki de kümede kalan Rizespor’un bir senesini kurtarmış olacaktır böylece…

       2004-05 sezonu devre arasında ilk devreyi 6. sırada bitiren Rizespor’dan, ligi beşinci sırada bitiren puandaşı Beşiktaş’a transfer olur. Bu sezonda ise ligi dördüncü sırada tamamlayacak olan Beşiktaş’ın kalecisiz 4-3 kazandığı Fenerbahçe derbisinde galibiyeti getiren dördüncü golünü atacaktır.

       2005-06 sezonunda Beşiktaş ile 54 puan toplayarak ligi üçüncü sırada, 2006-07 sezonunda ise gene Beşiktaş ile 61 puan toplayarak ligi ikinci sırada bitirir Koray Avcı. 2007-08 sezonunda ilk devrede 10 galibiyet alan Beşiktaş’ın tüm galibiyetlerinde sahada olmasına rağmen devre arasında Vestel Manisaspor’a transfer olur. Kırmızı beyazlı takımda ikinci devrede altı maçta forma şansı bulur.

       2008-09 sezonunda Gençlerbirliği formasını giyen Koray, bu takımda da tek golünü derbide atacaktır. Gençlerbirliği’nin Hacettepe’yi 3-1 yendiği ve o sezonki son galibiyeti olan, üçlü averajla kümede kalmasını sağlayan maçta takımının üçüncü golüne imza atar.

       2009-10 sezonunda Süper Ligi 41 puanla 11. Sırada bitiren Kasımpaşa forması giyen Koray Avcı; uzun yıllar forma giydiği Çaykur Rizespor’la 1. Lig’de play off oynadığı 2010-2011 sezonu sonunda yıllar sonra 2. Lig’e inmiştir. Yeni adresi Şanlıurfaspor’la ilk sezonunda 75 puan toplayarak şampiyon olur. 2012-2013 sezonuna iyi başlamasına rağmen olaylı 1461 Trabzonspor maçında aldığı cezalarla kariyerine noktayı koyar.

       Toplamda sekiz farklı takımda üç kez küme yükselme, iki kez de az puan farkıyla kümede kalma sevinci yaşayan Koray Avcı, şüphesiz son dönemin en istikrarlı defans oyuncularından birisiydi. Türkiye standartlarında tüm kariyeri boyunca sadece bir kez küme düşmüş olması bile başlı başına takdire şayan bir durum olsa gerek. 2003-04 sezonunda iki puanla kümede kalmasa bu kadar renkli bir kariyeri olur muydu; bu da merak konusu.
Yazar: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder