25 Şubat 2014 Salı

Oğuzhan Kayar ve Kemal Özdeş

       Oğuzhan Kayar, 5 Nisan 1995 Aydın doğumlu. Futbola Aydınspor alt yapısında başladı. Daha sonra çeşitli takımların alt yapısında oynadıktan sonra şu anki Manisaspor Başkanı olan Emre Hasgör ‘ün isteği üzerine 2011 Haziran‘da Manisaspor ‘a transfer oldu.

       Genç yaşına rağmen dikkat çekici bir futbol oynuyordu Oğuzhan. Yüksek özgüveni, sahayı dikine kat edişi, birebirde adam eksiltme beceris , duran toplardaki isabet oranı ve daha birçok yaratıcı özelliğiyle Manisaspor ‘a ve Türk futboluna çok büyük hizmetlerde bulunacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

       Oğuzhan Kayar sezon başına Manisaspor ile profesyonel kontrat imzaladı ve A takım bünyesine dahil oldu. Yetenekleri ile takım arkadaşlarını, taraftarları ve spor otoritelerini etkilemeyi başaran Oğuzhan yalnızca hocasını etkileyemedi ve PTT  1.Lig ‘de 4 maçta 43 dakika sahada kaldı.

       Adana Demirspor ile oynanan karşılaşma da 69. dakikada oyuna dâhil olan genç yetenek takımının bir puan almasında başrolü oynadı. Ve maçı izleyen taraflı tarafsız herkesi kendisine bir kez daha hayran bırakmayı başardı. Ama Oğuzhan bir kez daha 20 dakika gibi kısa bir sürede olağan üstü işler yapmasına rağmen kendini hocasına beğendiremedi ve bu maçın ardından sadece 2 maçta 80. dakikadan sonra oyuna girerek toplamda 15 dakika süre aldı.

        İkinci yarının başlamasıyla beraber Oğuzhan Kayar 18 kişilik kadroda kendisine yer bulamamaya başladı.  Hocası onu bir türlü tercih etmiyor, yeteneklerini görmezden geliyor veya gerçekten Oğuzhan ‘ın 18 kişilik kadroya girebilecek kapasiteye sahip olmadığını düşünüyordu.

        Ve şimdi ise Oğuzhan Kayar Galatasaray ‘ın profesyonel futbolcusu. Sadece 43 dakika gibi kısa bir süre A takımda yer alarak Galatasaray ‘a transfer olmayı başarmış bir genç yıldız. Ve bu transferin karşılığında Manisaspor ‘ a ciddi para kazandırdığı da büyük bir gerçek.

        Oğuzhan Kayar ‘ın Galatasaray ‘a transferinde emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir. Muhtemelen bir scout ekibi transferi. Galatasaray ‘ın scout ekibine yürekten tebrikler. Böylesine bir yeteneği, A takımda süre almamasına rağmen fark edip Türk futboluna kazandırmaları işlerini ne kadar iyi yaptıklarının çok büyük bir göstergesi.

       İşin acı ve hüzünlü tarafı ise Manisaspor cephesinde. Özellikle tabii ki teknik direktörü Kemal Özdeş Hoca’da.  Her röportajında genç oyuncuların öneminden bahseder Sayın Kemal Özdeş. Alt yapı oyuncularının Manisaspor ‘un gerçek gücü olduğunu söyler ama aynı zamanda yetenekleriyle bağıra bağıra ben buradayım diyen bir oyuncuya lig maçlarında 43 dakika gibi komik bir süre verir. Ve oyuncu Galatasaray‘a transfer olur.

        Çok değil en fazla 1-2 sene içinde Oğuzhan Kayar yetenekleriyle tüm Türkiye‘ye adından söz ettirecek ve acaba Kemal Özdeş o zaman ne düşünecek? Aslında şu an düşünmesi gereken şeylerle paralel şeyler düşünmesi gerekiyordur. Mesela ben teknik direktör olsam ve 18 ‘e almadığım bir oyuncu Galatasaray gibi bir camiaya transfer olsa ben kendimi gerçekten teknik direktör müyüm diye bir sorgulardım açıkçası.
Bizim spor medyamızda bir adet vardır. Genç oyuncular başarılı olduktan sonra eski hocalarıyla röportaj yapılır ve onlardan da bilgi alınır. Mesela son yıllarda Sait Karafırtınalar,  Salih Uçan ve Emre Güral gibi birçok eski futbolcusunun başarılarının haklı gururunu yaşayarak röportajlarda bunu dile getirdi ve onların gelişim süreçlerini ve yeteneklerini anlattı.  Muhtemelen Oğuzhan yeteneklerini tüm spor camiasına ispatladığında da Kemal Özdeş ile de bir röportaj yapılacaktır. Ben o röportajda Kemal Hoca‘nın ne diyeceğini gerçekten çok merak ediyorum.

        "Evet, gerçekten çok yetenekliydi, onun bu yerlere gelmesi beni şaşırtmadı gibi cümleler mi kullanır yoksa ben onda bir yetenek olduğuna inanmıyordum ve bu nedenle sadece ligde 43 dakika gibi komik bir süre verdim diye acı bir itirafta mı bulunur merak ediyorum açıkçası. Hatta Sayın Özdeş belki acı itiraflarına devam edip ben Oğuzhan‘ın yerine Umut Sözen diye bir oyuncuyu tercih ediyordum ve 20 maçta oynattım sadece 1 asist 0 gol (yazıyla 0)  yaptı ben onun yıldız olacağını beklerken Oğuzhan nasıl oldu da bu kadar büyük bir yıldız oldu diyebilir mi diye de düşünmeden edemiyorum."

       Sözü fazla uzatmadan Oğuzhan Kayar ‘ın üstünde gerçekten emeği olanlara, onu Galatasaray ‘a ve Türk futboluna kazandıran herkese yürekten tebrikler.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder