18 Şubat 2014 Salı

PTT 1. Lig Panorama | 25. Hafta

       "Heyecan arıyorsan PTT 1.Lig'e gel" çağrılarını duyduğumuz bir hafta oldu. Önümüzdeki maçların hafta içi oynanacak olması maç yoğunluğunu Cumartesi'ye kaydırdı. Ankaraspor kazanarak liderliğini sürdürdü. Balıkesirspor üst sıralarda rakiplerinin de puan kaybetmesiyle hedefte yerini almaya devam etti. Karşıyaka üst düzey mücadelesi olan maçta Manisaspor'a karşı kazanmayı bildi. Adanaspor düşme hattındaki rakibini üstün bir futbol sergileyerek yenmeyi başardı. Fethiyespor zorlu Şanlıurfa deplasmanında önemli bir üç puan aldı. Kahramanmaraşspor her şeye rağmen mücadelesini sürdürüyor ve güçlü Orduspor karşısında puan almayı başardı. İlk gece maçını oynayan Balıkesirspor taraftarının maça ilgisi ve maç boyuncu coşkuları haftanın alkış hak eden olaylarındandı.

Haftanın Takımı: Fethiyespor ve Balıkesirspor Taraftarı
Haftanın Teknik Direktörü: Engin İpekoğlu (Fethiyespor)
Haftanın Futbolcusu: Anıl Karaer (Mersin İ.Y.) ve Dede Çelik (Kahramanmaraşspor)
Haftanın Formsuzu: Benjamin Fuchs (Manisaspor)
Haftanın Gölü: Ahmet Arı (Karşıyaka) ve Anıl Karaer'in 2.golü (Mersin İ.Y.)

 Karşıyaka 3-2 Manisaspor
       Haftanın açılış maçında Karşıyaka son yıllarda büyük çekişme yaşadığı Manisaspor ile evinde karşılaştı. Manisaspor'un son haftalardaki form düşüklüğü ve kadro tercihinde Abdülkadir yerine Gökdeniz'in tercih edilmesi, Karşıyaka'da yedek kulübesinde bekleyen ve sonradan oyuna dahil olan oyuncuların kalitesi maçın skorunu belirledi. İzmir'de havanın açık olması taraftarın maça ilgisini daha da artırdı ve yoğun bir Karşıyaka taraftar desteği vardı. Önceki yıllarda yaşanan olaylara rağmen çok sayıda Manisaspor taraftarının maça alınması Ege rekabetine yakışan bir davranıştı. Maça her iki takımda hızlı başladı ve henüz maçın başındatakımlar rakip kaleleri zorladı. Manisaspor kenardan taşıdığı toplarda, önceki haftalardan farklı olarak içeri kesmeyi denedikleri bir pozisyonda Karşıyaka sağ beki Rıdvan'ın da bir anlık dalgınlığını Peroviç iyi değerlendirdi ve takımını deplasmanda öne geçirdi. Karşıyaka duran toplarda usta bir isim buldu devre arası. Cafercan duran toplarda rakip takımlara adeta işkence çektiriyor. Kullandığı kornerlerde bize Mustafa Denizli efsanelerini yaşatıyor ve öyle bir kornerde ön direkte Benjamin Fuchs topa vuramayınca ev sahibi takımın golü geldi. Arkasından Ofoedu'nun akıl dolu pasında Ahmet Arı çok şık vurdu ve haftanın gollerinden birini attı. Manisaspor'da Abdülkadir oyuna girdikten sonra attığı kafa golü bize santrfor özelliklerinden birini hatırlatır türdendi. Skorda eşitlik yakalandıktan sonra yine Benjamin Fuchs'un çok içeriye girmesi arka tarafta Caner'in ceza sahası içinde topu kontrol edip gol yapmasına yetecek kadar zaman bırakmış oldu. Karşıya aldığı bu galibiyet ile alt sıralardan kurtuldu, Manisaspor'da ise düşüş devam ediyor ve üstekilerin de kazanmaları ile fark açılıyor.

Adanaspor 3-0 TKİ Tavşanlı Linyitspor
       Adanaspor sahasında düşme hattında bulunan rakipleri ile yapacağı maçların serisine TKİ Tavşanlı ile başladı. Haftalardır birçok şeyi iyi uygulayabilen fakat galip gelmekte zorluk çeken Adanaspor, ideal kadrosu ile çıktığı maça çok etkili başladı. Maçın hemen başında Tiago ve Samican ile gole yaklaşan Adana ekibi, kazanma isteği, coşkusu ve güçlü taraftar desteği TKİ Tavşanlı'yı sahasına kapattı ve etkili hücum yapmalarına engel oldu. İlk yarı bitmeden Ergin ile buldukları gol, ikinci yarı işlerini daha da kolaylaştırdı. Özellikle Uche Kalu ve Tiago'nun taşıdığı toplar ile çok etkili oldular, orta alandan gelen Marko iyi vuruşlar yapabilse sonuç farklı olabilirdi. Yine ceza sahası içinde Marko'nun vuruşunu Metin kurtardı fakat boş pozisyonda Tiago iyi vurdu ve farkı ikiye çıkardı. Maçın bitime yakın Murat Özavcı ve Hakan'ın ortak hatasında Tiago kaleci ile baş başa kaldı ve güzel bir aşırtma vuruş ile skoru belirledi.

Şanlıurfaspor 0-1 Fethiyespor
       İstediği istikrarı bir türlü yakalayamayan Şanlıurfaspor, haftalardır iyi sonuçlar alan ve iyi futbol oynayan rakibi karşısında kazanmak istediği bir maça çıktı. İçerde oynadığı maçlarda iyi sonuç alamayan Şanlıurfaspor deplasmanda savunma ağırlıklı oynayan takımlara karşı rakip kapalı savunmasını çözecek yetenekte oyuncunun yokluğunu yaşıyor. Fethiyespor ise sabrla iyi mücadele ediyor ve bir şekilde golü buluyorlar. Fetiyespor alt sıralardan kurtulmak için mücadele ederken antrenman sahasının elinden alınması futbol adına trajikomik ve acı bir olay. Her semti, her mahalleyi spor tesisleri ile donatmamız gerekirken mevcut olanları da bozuyor olmamız spora bakış açımızı gösteriyor. PTT 1.Lig'de her anlamda kendilerinden güçlü 18 takım ile onurlu bir mücadele sergileyen Fethiyespor teknik ekibi ve oyuncuları eminim ki bununla da mücadele edip kazanacaklardır.

Ankaraspor 2-1 Tekden Denizlispor
       Ankaraspor kazanıp rakiplerinin puan kaybını bekleyeceği maçlardan biriydi fakat bekledikleri kadar kolay olmadığını gördüler. Denizlispor'un şuan içinde bulunduğu durum tüm sezona göre değerlendirdiğimizde iyi durumdalar ve mücadele içinde oldukları bir dönemdeler, bu nedenle maçları kolay geçmeyecektir. Maçın başında Ankaraspor gol ile başlamak istedi ve özellikle bek oyuncuları ile hücuma çıktı. Bilal Aziz'in çıkardığı topu Galip müsait pozisyonda dışarı vurdu. Denizlispor uzun oynadığı topa Kahe baskı yaptı ve Lokman'ın kaleciye geri pası kısa düşünce Kahe araya girdi ve rahat bir gol attı. Lokman'ın bu geri pasında aşırı güvenden yaptığı hata olarak eleştirirken, maç içinde kaleciye geri oynaması gerektiği tüm pozisyonlarda hiç çekinmeden kaleciye oynamaya devam ettiği için tebrik ediyorum. Bu davranış Lokman'ın ne kadar iyi oyuncu olduğunu gösteriyor. Özgüvenle ilgili bir çalışmanın sonuçlarını sizler ile paylaşmak istiyorum. (Tenis oyuncuları ile yapılan bir çalışmada, hatalı kullanılan ilk servis hızı ile ikinci servis hızı arasındaki farkı ölçmüşler. Genel sıralamada ilk yüzde bulunan tenisçilerin ikinci servisi ilk servis hızında veya daha hızlı kullandıkları, ilk yüzün dışında kalan oyuncuların ise ikinci servisi ilk servise göre daha yavaş kullandıkları görülmüş, bu da gösteriyor ki iyi tenisçiler ilk serviste hata yaptığı için ikinci servisi daha yavaş kullanma gereği duymuyorlar). Maçta yapılan bir hatadan dolayı oyundan kopmadığı ve oyun yapısını bozmadığı için tebrik ediyorum. Tisdell ve Serdar'ın müthiş çabası ile Ankaraspor aradığı golü 41.dakikada Serdar ile buldu. İkinci yardı da Denizlispor bulduğu pozisyonu değerlendiremeyince ev sahibi takımda devreye kaptan Ragıp girdi ve şık bir gol ile takıma üç puanı getirdi. 

Bucaspor 1-0 Adana Demirspor
       Üst üste seri galibiyetler alıp rahat bir pozisyona gelen Bucaspor, evinde haftanın sürprizlerinden birine imza attı ve Adana Demirspor'u mağlup etmeyi başardı. Bu mağlubiyetten sonra Adana Demirspor, teknik direktör Mustafa Uğur ile yollarını ayırdı. Adana Demirspor, bu maçta etkili kullandığı kanatlardan gol bulmaya çalıştı fakat Rostand da kendisini kenarlara atınca ortada gol vuruşu yapacak oyuncu kalmadı. Rostand kenarda bulunduğu bir pozisyonda ortaya net çıkardı fakat Timur topu dışarı vurdu. Bucaspor ise kazandığı özgüven ve yakaladığı rahatlık ile rakibini üzerine daha fazla gitmeye başladı. Mehmet İncebacak dakikalar 68'i gösterdiğinde kaleci ile karşı karşıya kaldı ve vuruşunu Pawelek çıkardı, dönen topu Rickets dışarı vurdu. Maç böyle mi bitecek derken kaptan yine sahneye çıktı ve çaprazdan iyi vurduğu top ağlar ile buluştu. Bucaspor düşme hattının iyice dışına çıktı ve bundan sonraki maçlarda birçok kulübün korkulu rüyası olacak gibi görünüyorlar.

Samsunspor 2-0 Boluspor
       Maçın başlaması ile beraber taraftarın gösterdiği coşkulu destek, Samsunspor takımının atak yapmasını sağladı. Bu baskı gol yollarında çözüm olamayınca topu üçüncü bölgeye daha kısa yollardan taşımaya çalıştılar. Boluspor savunması çıkarken Adiloviç iyi bir vuruş yaptı ve taraftarın beklentisine cevap vermiş oldu. Boluspor geçen hafta oynamış olduğu iyi futbolu bu haftaya yansıtıp alacağı bir galibiyet ile işleri yoluna koyabilirdi, fakat yedikleri bu golle beraber işler daha da zora girdi ve yapmak istediklerini sahaya yansıtamadılar. İkinci yarı yine Samsunspor baskısı vardı ve hemen ikinci yarının başında Ekigho direğin yanında dışarı vurdu. Boluspor duran toplar ile gol bulmaya çalıştı, kornerden gelen topu Zlatkov gol yapamayınca Boluspor bir mağlubiyet daha aldı ve maç sonu Besim hocanın istifası geldi.

Orduspor 0-0 Kahramanmaraşspor
       Orduspor sahasında hakemleri geçemedi ve haftalardır iyi futbol oynamasına rağmen takım savunmasında sıkıntılar yaşayan ve bir türlü galibiyet bulamayan Kahramanmaraşspor ile evinde karşılaştı. Henüz maçın başında atılan golü ofsayt diye iptal etmesinin anlaşılır bir tarafı yoktu. Orduspor ataklarında Kahramanmaraşspor savunmasının çabası ve mücadelesi üst düzeydeydi özellikle Serkan'ın kart cezası nedeniyle oynama şansı bulan Dede Çelik, yıllar önce Adanaspor forması ile iki yıl üst üste 1.Lig'in en iyi stoperi olan ve sonra Beşiktaş forması giyen Ersan Gülüm'ü anımsattı. Bununla beraber Kahramanmaraşspor takımı bu performansını devam ettirmesi durumunda Türk futboluna birçok oyuncu kazandıracaklardır. Maç boyuncu Sinan Kurumuş iki defa kaleci ile baş başa kaldı fakat değerlendiremedi. Engin maç biterken kaleci ile çok net pozisyonda gol yapamadı. Orduspor sonradan oyuna dahil olan Anıl ve Reha ile etkili hücumlar gerçekleştirirken attıkları goller ofsayt nedeni ile iptal edilmesinin etkisinde kalınmış gibiydi. Reha ve Alex'in vuruşları kaleyi bulamayınca sahasında bir puan ile ayrıldılar.

Mersin İdman Yurdu 2-2 İstanbul BBSK
       Mersin İdman Yurdu şampiyonluk mücadelesi verdiği rakibi karşısında alacağı bir galibiyet büyük avantaj sağlatacaktı. Her iki takımda daha maçın başında iyi bir maç izlettireceklerini gösterdiler. Önce duran topta seken topu Mersin adına Anıl iyi tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi fakat bu sevinç çok fazla sürmedi. Kenardan gelen topa Efe vuramayınca top Ali Tandoğan'a çarpıp Mehmet Batdal'ın önüne düştü ve skora eşitlik geldi. Haftalardır İstanbul BBSK'da Mehmet Batdal'ın nasıl etkili olabileceğini yazıyorduk, ikinci yarıda tam bu şekilde orta alandan Tayfun'un taşıdığı topu Mehmet çok iyi duvar oldu ve İbrahim yaptığı etkili koşuyu şık bir vuruş ile birleştirdi ve takımının gölünü buldu. Mersin takımı geriye düştükten sonra gol yollarında başarılı olamadı. Kazandıkları serbest atışı, Sinan mı kullanacak diye beklerken Anıl müthiş vurdu ve skoru eşitledi. Serbest atışta İBB barajı bir buçuk dakikada kuramadı, kaleci Oğuzhan en az üç defa barajı kurduktan sonra geri dönüp uyarı yapmak zorunda kaldı. Eğer baraja giren oyuncular hakemin belirlediği yere kadar çekilip kıpırdamadan beklerse, hem kalecinin konsantrasyonu artacak hem de en fazla 30 saniye içinde serbest atış kullanılmış olacaktır. Mahmut maçın sonlarına doğru topa hamle yapmak isterken rakibine yaptığı hareket sonucu kırmızı kart gördü. Karttan sonra isyanı anlamsızdı. Çünkü bu kötü niyetle yapmamış olsa bile hamlesi rakibini sakatlayabileceği bir hamleydi, bunun üzüntüsünü duyup sahayı daha sakin terk etmeliydi. Her hafta hakem hatalarına isyan ediyoruz, fakat iyi maç yöneten hakemlere de isyan ediyoruz.

Balıkesirspor 1-0 Gaziantep BBSK
       Haftanın kapanış maçında Balıkesirspor sahasında ilk gece maçına çıktı. Maçın başlama saatinden önce satılan tüm biletler tükenmişti ve her iki takımda yoğun bir taraftar önünde ısınmaya çıktılar. Antep takımı etkili hücumlarına bu maçta da gösterdi fakat gol bulmada yine problem yaşadı. Balıkesirspor ise rakiplerine çok pozisyon vermesine rağmen gol yemeden maçı bitirebiliyor. Birçok maçta olduğu gibi gole ihtiyaç duyunca Reis devreye giriyor ve golü buluyor. Muhammet Reis'in penaltıdan attığı bu gol maçın tek golü olurken, taraftarı bize PTT 1.Lig'in keyfini bir kez daha göstermiş oldu. Üst sıralardan kopmadan yoluna devam eden Balıkesirspor takımı, gol yollarında etkinliğini yeniden kazanması gerekiyor. Alt sıralardaki takımların kazanması ile Gaziantep ekibiyle aradaki puan farkı daha da kapanmış durumda.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder