9 Şubat 2014 Pazar

Röportaj: Erkan Sözeri (Orduspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Orduspor'un başarılı teknik direktörü Erkan Sözeri. Erkan Hoca ile, transfer yasağına rağmen PTT 1. Lig'de zirveyi zorlayan Orduspor'u ve Türk futbolunu konuştuk.

Merhabalar hocam, yeniler sizi başarılı bir hoca olarak tanıyor ancak sizin teknik direktörlüğün öncesinde uzun ve başarılı futbolculuk kariyeriniz var. Futbola nasıl başladınız, hangi takımlarda oynadınız kısaca anlatır mısınız?
       Öncelikle tüm okucularımıza merhabalar. Futbola Ankara'da Sitespor kulübünde başladım. Sırasıyla Hacettepe, Gaziantepspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve son olarak da Göztepe takımlarında futbol oynadım.

Kırıkkalespor ile başlayan teknik adamlık serüveniniz şu anda PTT 1. Lig'in iddialı ekiplerinden Orduspor'da devam ediyor. Teknik direktörlük kariyerinizden de kısaca bahseder misiniz?
       Sizin de dediğiniz gibi teknik adamlık serüvenime Kırıkkalespor'da başladım. Devamında Şanlıurfaspor, Türk Telekom, İskenderun Demir Çelik, Fethiyespor ve şu an da da görev aldığım Orduspor'da teknik adam olarak görev yaptım.

Orduspor'a gelecek olursak; küme düşen bir takımı devraldınız ve şu anda ligde gayet iyi bir konumdasınız. Sonradan gelen transfer yasağına ve bazı imkansızlıklara rağmen bunu başarmak çok kolay değildi. Sene başında burada olmayı bekliyor muydunuz?
       Sezon öncesi kurduğumuz takımın sahada her şeyini verecek bir takım olmasını planlıyorduk ve oyuncuranlarımızla da konuştuğumuzda insanların bize saygı duyacağı bir takım olmamız gerektiğini anlatıyordum. Ligin iyi takımlarından biriyiz ve ligdeki takımların bizden çekindiğini biliyoruz. Umarım sezon bitiminde Orduspor olarak ligi iyi bir konumda bitiririz.

Geçmiş yıllardan gelen borçlardan dolayı Orduspor transfer yasağı aldı. Rakipleriniz bu devre arası transfer yaparken siz maalesef transfer yapamadınız. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
       Transfer yasağının bir bakımdan avantajlı bir bakımdan dezavantajlı olduğunu düşünüyorum. Avantajlı yönü oyuncularımızı bırakmadık ve aramıza farklı oyuncular katılmadı. Ligin bu periyoduna kadar takımdaki arkadaşlık ve dostluk ortamını çok iyi sağladık. Dezavantaj açısından bakacak olursak, kadro derinliği açısından yorucu lig periyodunda 2-3 takviye daha yapabilirdik.

Orduspor altyapıda akademik liglere neden girmediği konusunda taraflarınızın şikayetleri var, bu konuda hakkında neler düşünüyorsunuz?
       Bu konu teknik nedenlerle alakalı, idari bir konu. Ancak alt yapımız çeşitli kategorilerde yer alıyor.

Karadeniz futbolu altyapı açısından son zamanlarda yükselişte fakat Orduspor'un beklenen atılımları yapamadığını görüyoruz. Sizin bu eleştirelere yaklaşımınız nasıl?
       Ordu futbol şehridir. Hem yarışmacı takım olup, hem de genç oyuncu yetiştirmek kolay değil ama şunu bildirmek isterim ki alt yapıdan formayı kazan olursa alır oynatırım. Genç oyunculara şans vermekten çekinmem.

Ordu halkını ve şehrini nasıl yorumluyorsunuz? Orduspor'a taraftarın desteği nasıl görüyorsunuz?
       İnanılmaz özveri gösteren bir taraftarımız olduğunu düşünüyorum. Bu da sorumluluğumuzu daha çok arttırıyor. Ordu deplasmanları rakiplerimiz için zor diyebilirim. Taraftarımızın gücünü hissettiğimizde daha pozitif futbol oynuyoruz ve futbolcularımın futbollarına yansıyor. Taraftarımıza sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum, ligin sonuna kadar tribünleri doldurmaya devam etmelerini arzuluyorum.

Geçtiğimiz günlerde Fatih Terim hocamızın katkılarıyla planlanarak devreye alınan "PTT 1. Lig Karması" hakkında düşünceleriniz nelerdir?
       Süper Lig'de yabancı sayısı fazla iken milli takımımız oyuncu bulma bakımından sıkıntı çekiyor. PTT 1. Lig'de üst ligleri hakeden çok oyuncu var, bu uygulama sayesinde oyuncular kendilerini bir platformda kanıtlama şansını yakaladılar. Sayın Fatih hocamızın yaklaşımını destekliyorum ve tebrik ediyorum.

Benim gerçekleştirdiğim röportajlarda, oyuncu ağabeylerimle, kardeşlerimle konuştuğumda sizin ''Futbolculara arkadaş gibi yaklaştığınız ve futbolcular tarafından çok sevildiğiniz'' kanısına vardım. Sizi ne zaman Süper Lig platformunda görebilceğiz?
       Benim hedefim ekonomiden önce Süper Lig ve daha ötesinde çalışmaktır. Oyuncularımla iletişim bağlarını iyi kurmayı ve onlarla arkadaş gibi olmayı düşünen bir teknik adamım. Başarılı olmak için de bu şart bence. Teknik direktör olarak belki de çok yoruluyoruz ama işimiz bu. Umarım kariyerimdeki bu yükselişi devam ettirmeye başarırım.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığınız için teşekkürler, son olarak sizin okucularınıza iletmek istediğiniz bir şey var mı?
       Transfer Merkezi dergisi sporsecerler için çok güzel bir dergi. Türkiye'de alt liglere önem verilmiyor, dergiyi incelediğimde alt liglerin ve spor dünyasının bilinmedik yüzlerini okuyucularınıza çok güzel yansıttığınızı gördüm. Sizin gibi genç jenerasyonun böyle çalışmalarda yer almasını biz futbol adamlarını mutlu ediyor. Aynı çizgiden ilerleminizi tavsiye ediyorum. Tüm okuyucularımıza bizi dinledikleri için teşekkür ederim.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder