6 Şubat 2014 Perşembe

Scout Raporu: Hüseyin Yılmaz (Zonguldak Kömür)

       Scout Raporu sayfamızda bugün sizlere Zonguldak Kömürspor'un 1993 doğumlu orta saha oyuncusu Hüseyin Yılmaz'ı tanıtacağız...

       3 Mart 1993 Zonguldak doğumlu olan Hüseyin Yılmaz, futbola memleketinin takımı Karadonspor alt yapısında başladıktan sonra 2010'da Kasımpaşa'ya transfer oldu. İlk sezonunda U18 Ligi'nde 24 maça çıkan Hüseyin, 3 gol atarken 1 tane de A2 maçına çıktı. Ertesi sezon A2 takımda forma giymeye başlayan genç oyuncu 2011-22 sezonunda 26 maçta Kasımpaşa forması giydi. Geçen sezon başında Zonguldak Kömürspor'a transfer olan genç yetenek, bu sezon ise 14 maçta 5 gol atarken sergilediği futbolla herkesi kendisine hayran bırakıyor. Takımı Zonguldak Kömürspor'da grubunda zirvede.

       Hüseyin, soyadından da anlayabileceğimiz gibi gerçekten kolay kolay yılmayan, savaşçı yapısı olan bir genç yetenek. Üçlü orta sahanın solunda oynayan Hüseyin, müthiş bir sol ayağa sahip. Oyun bilgisi, topa olan hakimiyeti ve zekasıyla oyunu çok iyi yönlendiriyor. Kıvraklığı ve müthiş tekniği ile Kömürspor'un bütün ataklarını yöneten isim olan Hüseyin attığı müthiş goller dışında aynı zamanda savunmaya verdiği destekle de takım oyunu ve yardımlaşmanın çok güzel bir örneğini sergiliyor.

       Eksilerine gelince; oyun içerisinde bazen topla çok fazla oynaması ve topu ayağında geç çıkarmasını sayabiliriz. Bunun dışında bindirmelerdeki eksikliğini de çalışarak kapatabilir. Bu eksiklerini de giderdiği takdirde Türk futboluna çok büyük bir yetenek geliyor diyebiliriz. Hüseyin kendisi gibi Zonguldak çıkışlı Tümer Metin gibi büyük bir yıldız olabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

       Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cahit Terzi hocama da Hüseyin Yılmaz gibi genç oyunculara sürekli ilk 11'de şans verdiği için teşekkür ve tebrik etmek gerek. Türk futbolunun böyle hocalara ihtiyacı var. Bölgesel Amatör Lig'de olsa bile stadı tıka basa doldurarak maçın sonuna kadar destek veren cefakar Zonguldak taraftarına da ayrı bir parantez açmak gerek. Takımı şampiyonluk yolunda müthiş bir şekilde ateşliyor ve takımı çok iyi motive ediyorlar. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle...
Hazırlayan: Yakup ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder