3 Şubat 2014 Pazartesi

Scout Raporu: Kaan Güdü (F.Karagümrük)

       Dün 3.Lig 1. Grup'ta zirve mücadelesi veren Fatih Karagümrük-Bergama Belediyespor maçındaydım. Maçtan çok, iki takımın kadrosunda yer alan genç oyuncuların maç performanslarına dikkat ettim. Fatih Karagümrük forması giyen Kaan Güdü, sahada performansıyla fark yaratıyordu. Rahatlıkla üst liglerde oynayabilecek potansiyele sahip, çok yetenekli bir oyuncu.

       1995 doğumlu Kaan, orta sahanın ortasında defansif ve ofansif olarak oynayabiliyor. Futbola Galatasaray altyapısında başlayan Kaan, daha sonra Damlaspor ve Fenerbahçe alt yapılarında da forma giymiş ve bu sezon başında Karagümrük ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.

       Sol ayağını tabiri caizse raket gibi kullanıyor. Oyunu çok iyi yönlendiriyor, top hakimiyeti çok iyi. Özgüveni yüksek seviyede. Maç içinde topu bir kanattan diğer kanada yönlendirip oyunu rahatlatabiliyor. Toplu ve topsuz oyunda mücadele gücü yüksek, doğru pozisyon almasını biliyor. Eksik yönlerine gelecek olursak; ilk toplardan sonra ikinci hamleyi yapamıyor oluşu bir handikap. Yani takım arkadaşına verdiği pasın devamında kendisini oyunun içine atamıyor. Göze batan tek eksiği bu. Bu yönünü de geliştirirse bence üst liglerin iyi bir oyuncusu olur. Henüz 18 yaşında ve çalışırsa tüm eksiklerini rahatlıkla kapatabilir.

       Ayrıca yine Karagümrük forması giyen 1995 doğumlu sol bek Erhan Kara da dün oldukça iyi bir performans sergiledi. Daha kesin ifadeler kullanmak için bir maçını daha izlemek istiyorum. Kumaşı sağlam, futbolumuzda sol bek sıkıntısı varken bu oyuncuyu da yakından takip etmek gerek. Erhan'ın.alt yapısı da Galatasaray.

       Kaan Güdü'nün de alt yapısında forma giydiği Damlaspor, altyapıda İstanbul'un futbolcu fabrikası gibidir, bunu da belirtmekte fayda var. Son olarak Karagümrük taraftarına da tebrikler, takımlarına her maçta çok iyi destek veriyorlar.

Hazırlayan: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder