24 Şubat 2014 Pazartesi

Scout Raporu: Ricardo Kishna (Ajax)

       Scout Raporu sayfamazın bugünkü konuğu Ricardo Kishna, Hollanda’nın Den Haag şehrinde 4 Ocak 1995 tarihinde dünyaya geldi. Kishna, eski Hollanda sömürgesi olan Surinamlı bir baba ve Hintli bir anneden doğmadır. 2001 yılında, henüz 6 yaşındayken Hollanda’nın ADO Den Haag takımının futbol akademisine yazıldı. Burada 10 yıl futbol oynadıktan sonra 2010 yılında Ajax tarafından keşfedildi ve Ajax’ın futbol akademisine geçiş yaptı. O günden bu yana Ajax'ta oynuyor.

       Ricardo Kishna, 2014 başında yapılan A takıma seçilme maçında göz doldurarak Frank de Boer tarafından A takıma yükseltildi. Ricardo ne kısmetse Ajax adına ilk karşılaşmasını 11 Ocak 2014 tarihinde Trabzonspor’a karşı oynadı. Kishna bu karşılaşmada teknik ekip tarafından beğenilerek artık sürekli A takım oyuncusu olmaya başladı. Hollanda Ligi'nin başlamasıyla birlikte Venlo karşısında Ajax formasıyla ilk resmi golünü atmayı başardı. Kishna şu ana kadar Ajax formasıyla 4 karşılaşmaya çıktı ve bu karşılaşmalarda etkili performanslar gösterdi.

       Kishna, oynadığı karşılaşmalarda sağ kanat ve sol kanatta görev aldı. Ajax altyapısında daha çok sol kanatta gördüğümüz Kishna artık daha çok sağ kanatta tercih ediliyor. Sol ayağını kullanan oyuncunun ters ayak ile rakibe zor anlar yaşattığını gözlemledim. Ricardo Kishna oynadığı karşılaşmalarda top tekniği, top sürme becerisi, bilek hareketleri ve hızı ile göz doldurdu. Fiziksel olarak iyi gelişen oyuncunun kas yapısının da iyice oturmasından sonra daha da etkili olmasını bekliyorum. Kishna’nın sol ayağı ne kadar iyi olsa da sağ ayağıyla yaptığı pas, orta ve şut girişimlerinin başarısız olduğunu gözlemlerken bu sorunun Ajax antrenör ekipleri tarafından iyileştirebileceğini düşünüyorum.

       Toplu ve topsuz alanda iyi işler çıkaran genç isim kanatta oynamasına rağmen savunmada da bekine yardımcı olmayı da ihmal etmiyor. Topla sürekli oynamayı seven oyuncunun özellikle birebirde rakibe zor anlar yaşattığını gözlemledim. Topla ceza sahasına ilerlerken bencil  bir anlayışa sahip olmaması ve takım arkadaşlarını azami seviyede topla buluşturmaya çalışması takdir edilecek cinsten. Geliştirmesini beklediğim bir diğer özelliği ise top sürerken şutlarının kaleye isabet oranı ve şut stilinin daha da belirginleşmesi. Çünkü şut çekerken topu hissetmenden vuruşlar yapması dışında bazen kararsızlık yaşaması onun eksik yönlerinden bir tanesi.

       Ricardo Kishna şuan Avrupa takımları tarafından pek fazla tanınmıyor olsa da çok kısa bir süre içinde isminden söz ettirip değerinin artıracaktır. Şu an resmi değeri bilinmese de 200.000 € (Transfermarkt) değerinde gözükmekte. Sözleşmesi 2016 yılında sona erecek oyuncunun kariyer hedefi ve yaşam tarzının belirlenmesi ile kendisine yatırım yapılmasından yanayım.

Hazırlayan: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder