10 Mart 2014 Pazartesi

2004 Doğumlu Yetenek: Yağız Akçay

       Cumartesi günü bir toplantı için Bahçelievler tarafındaydım. Toplantım bitti, hava da yağmurluydu. Yakın bir yerde kahve molası vermek istedim, Merter Galatasaray Futbol Okulu lokaline gittim. Keyifle kahvemi yudumlarken geleceğimiz olan miniklerin antrenmanını izlerim dedim.

       2004 doğumlu çocukların idmanını izliyordum. Minikleri çalıştıran hoca, İran Milli takımında ve İran liginde futbol oynamış aynı zamanda akademisyen bir antrenör. Çalışma sistemi ve öğrencilere aktardığı bilgiler çok hoşuma gitti. Çalışmayı izlerken görenleri hayrete düşürecek bir yetenek gözüme çarptı. 2004 doğumlu yetenekli kardeşimiz Yağız Akçay, antrenmanda bile kalitesini belli ediyor, ben yetenekli futbolcu adayıyım diyordu resmen.

       Bu yaştaki bir çocuğun top tekniği, topu sürmesi, arkadaşlarını oyuna dahil etmesi bence çok çok iyiydi. Gördüğüm kadarıyla sağ açık ve sol açık pozisyonunda oynuyor. Futbol diline göre konuşmak gerekirse ayakları çok temiz ve diğer yaşıtlarına göre daha atletik. Antrenmanda hocasının dediklerini birebir yapması da bir diğer artı özelliği. Hocalarının idman sonunda yaptırdığı şut çalışmasında, bu konuda da ne kadar iyi olduğunu bizlere gösterdi.

       Antrenman sonunda hem hocasıyla hem de futbol okulu koordinatörü Güven Keskin ile ayaküstü bir sohbetimiz oldu. Ben sordum onlar yanıtladı, Yağız hakkında bilgiler aldım. Hemen hemen benim yukarıda yazdıklarıma benzer şeyler söylediler, Yağız'dan çok umutlular. Yetenekleri ile şimdiden Arda Turan'a benzetiliyor. Geleceğin yıldızıyla şimdiden bir hatıra pozu da verdik. Umarım çok çalışır ve istediği yerlere gelir.

       Galatasaray Merter Futbol Okulu yöneticilerine ve hocalarına misafirperverlikleri için Transfer Merkezi ekibi adına teşekkür ediyorum. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle.

Yazar: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Tebrikler Yağız. Eskiden muhabirlik yapmis birisi olarak Size de tesekkurler Ali bey guzel bir aktarim olmus. Buyuk gazetelerin sizin gibi telaffuzu duzgun; ne soyledigini iyi bilen spor yazarlarina ihtiyaci var.

    YanıtlaSil