24 Mart 2014 Pazartesi

Batman, Petrol Çıkardı!

       3. Lig’de ikinci devrenin başlamasıyla yükselişe geçen ender ekiplerden birisi olan kırmızı beyazlı Batman Petrolspor’un iyi gidişatının ardında yatan isim, 21 gol atan 1992 doğumlu bir forvet!

       Kısaca kulübün yükselişini irdeleyelim: Geçtiğimiz yıl play off’ta elendikten  sonra bu sezon kötü bir ilk devre geçiren ve küme düşmeye aday takımlar arasında dillendirilmeye başlayan Batman Petrol, ikinci devrenin ilk sekiz haftasında beş galibiyet, iki beraberlik alınca tekrardan play off ihtimali gündeme taşınmıştı. Geçtiğimiz hafta mağlup olarak namağlup süreci sekteye uğrayan Batman temsilcisi, bu hafta kazanarak “yola devam” dedi. Bu hafta 2-0 kazanılan Aksaray maçında maçın skorunu belirleyen iki penaltı golünün de ardında aynı isim vardı: Hasan Ahmet Sarı.

       Hasan’ın adını Türkiye Kupası’nda Boluspor’a 3-2 yenilen Batman Petrolspor’un iki golünü de kaydettiğinde ciddi manada duydu spor camiası. Tek başına skoru uzatmalara taşıyan Hasan’ın mücadelesi yetmemiş; uzatmalarda Alican Karadağ ve Gökhan Emreciksin’in gollerine karşılık üçüncü bir golü bulamayan Batman Petrolspor kupadan elenmişti.

       Hasan Ahmet Sarı, Trabzonspor’dan kiralık olarak Batman Petrolspor’a geldi. Kariyerine Trabzonspor’da başlayan Hasan; 1461 Trabzon, Giresunspor ve Fethiyespor formaları giydi. Tüm gittiği takımlara kiralık olarak giden Hasan Ahmet Sarı için sanıyorum ki Trabzonspor’un planları ciddi.

       2009-2010’da A2 Ligi’nde 7 gol atınca dikkatleri üstüne çekiyor. Sonraki sezon ilk devresine 13 gol sığdırdığı A2 kariyerine son veriliyor ve 2. Lig’deki 1461 Trabzon’a kiralanıyor. 7 kez fileleri havalandırmayı başarıyor, bu yedi golü sayesinde 1461 Trabzon’un sadece Hasan Ahmet’ten kazandığı puan sayısı ise 7. Yani, her golü altın değerinde! O sezon sadece bir puan farkla kümede kalabilen 1461 Trabzonspor’un tarihinde Hasan Ahmet Sarı’nın yeri ‘biraz’ farklı olmalı…

       2011-2012’de gene aynı adrestedir: 1461 Trabzon. Ancak bu kez sadece üç kez gol şansı bulur, yine de bir gelenek bozulmaz. Sırf onun attığı gollerle toplam 3 puan kazanır 1461 Trabzonspor.

       2012-2013’te terfi kazanan Fethiyespor formasını terletir, dört kez gol kaydeder; onun gol attığı maçlarda sadece bir kez yenilir Fethiyespor. Derken, ilginç bir kararla 1. Lig’e yükselen Fethiyespor veya halihazırda 1. Lig’deki 1461 Trabzonspor varken 3. Lig’de mücadele eden Batman Petrolspor’a kiralanır. Sezona Sancaktepe Belediyespor’a attığı golle başlar, Hacettepe ve Boluspor (2) maçlarıyla devam eder.
Maltepespor’u 5-1 yenen Batman’ın dört golünün birden altında imzası bulunan Hasan, kariyerinin en sükseli maçını çıkarmıştır: Fethiyespor’da bir sezonda attığı gol sayısı kadar gol kaydetmiştir!

       44 puanla play off hattının bir puan gerisinde yer alan Batman Petrolspor’un yedi maçı kaldı. Şimdiye değin 27 maçın 13’ünde gol atmayı başaran Hasan, kalan maçlarda da benzeri bir performans sergilerse play off hayalden öteye geçecek Batman temsilcisi için. Halihazırda, toplanan 44 puanın 14’ünü sadece Hasan’ın golleriyle aldığını da düşünürsek, Batman’ın petrol bulduğunu iddia edebiliriz rahatça.

Hazırlayan: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder