8 Mart 2014 Cumartesi

Kadınlar Günü'nde Hentbol Keyfi..

       Ülkemizde esamesi dâhi okunmayan, altısı sahada biri kalede olmak üzere toplam yedi oyuncu tarafından oynanan, 30'ar dakikalık iki devreden oluşan bir spor hentbol. Onunla ilkokul yıllarında beden dersi vasıtasıyla tanışmıştım. Zaten o tanışmadan sonra bir daha onun semtinden bile geçmedim; taa ki geçen sene Celal Atik'te oynanan hentbol karşılaşmalarına kadar...   

       Bilindiği gibi bugün Dünya Kadınlar Günü; bu özel gün, bayanlarda önemli bir mücadeleye sahne oldu: Muratpaşa Belediyespor ve Yenimahalle Belediyespor, Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldi. 24-25 Eylül 2013 tarihlerinde tek ayak üzerinden oynanan 6 adet 1.tur karşılaşmasıyla başlayan kupada, ikinci tur ve çeyrek final mücadeleleri çift ayak üzerinden oynandı ve rakiplerini eleyenler Kocaeli'deki dörtlü finale adını yazdırdı. Dün oynanan mücadelelerde Muratpaşa Belediyespor, Maltepe Belediyespor'u 24-22; Yenimahalle Belediyespor, Üsküdar Belediyespor'u 39-28 yenerek adlarını finale yazdırdılar. Saat 14:00'da Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda oynanan ve NTV Spor'dan da naklen yayınlanan karşılaşmada Antalya temsilcisi Muratpaşa, başkentli rakibini 20-19 yenerek kupanın sahibi oldu. Muratpaşa'dan Serpil (5 gol), Yasemin (4 gol); Yenimahalle'den de Esra (5 gol), İlke (4 gol) takımlarının en skorer oyuncuları oldular. Ayrıca Esra 2 dakika cezası da aldı.

       Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde şampiyon Muratpaşa Belediyespor'un kupa ve madalyalarını Spor Genel Müdürlüğü uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Ozan Çetiner, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil ve Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu takdim ederken; Yenimahalle Belediyesporlu oyuncularsa madalyalarını Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın elinden aldılar.

       Ayrıca bugün Avrupa kupalarındaki tek temsilcimiz Ardeşen Gençlikspor'un İsveç temsilcisi H65 Höör ile çeyrek final rövanş mücadelesi vardı. Pazar günü Ardeşen'de oynanan Challange Cup'ın ilk ayağını 29-22 kaybeden Karadeniz ekibi, rövanşı da 26-21 kaybedince son 4'e kalma şansını kaybetti. Temsilcimizde Neslihan'ın 6, Kübra'nın 4 golü galibiyete yeterli olamadı. Neslihan ilk maçta da İskandinav ekibinin filelerine 8 gol bırakmıştı.

       Bayanlar hentbolunda artık gözler Play-Off mücadelesinde çevrildi. 8 takım arasında oynanacak karşılaşmalar sonunda rakibini 2 kere yenme başarısını gösteren takımlar adlarını yarı finale yazdıracak. Yarı final ve final ise 5 maçlık serilerde 3 galibiyet üzerinden oynanacak. Tabi ondan önce 12 Mart'ta Ardeşen ile Yenimahalle normal sezonun son maçına çıkacaklar; fakat bu mücadele play-off sıralamasını etkilemeyeceğinden formalite ötesine geçmeyecek. 13 Mart'ta başlayacak Play-Off'ta ise çeyrek ve yarı final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Araç Belediyespor – Muratpaşa Belediyespor (A)
Üsküdar Belediyespor – Yenimahalle Belediyespor (B)
Ege Perla Konak Belediyespor – Ardeşen Gençlikspor (C)
İzmir Büyükşehir Belediyespor – Maltepe Belediyespor (D)
Yarı Final: A galibi ile D galibi, B galibi ile C galibi

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder