26 Mart 2014 Çarşamba

İnceleme: PTT 1.Lig'in İlginç Golcüleri

       PTT 1.lig'de mücadele eden ve farklı özellikleriyle dikkat çeken bazı oyuncular vardır. Bu bahsettiğimiz golcü oyuncuların kimisi futbol yaşamına yeni adım atmasıyla, kimisi fiziki özellikleriyle, kimisi de tecrübe farkıyla dikkat çekmekte. İşte bu golcülerden birkaçı...

ALİ ÖZTÜRK
(Balıkesirspor)
       Balıkesirspor forması altında izlediğimiz "Kocapabuç" lakaplı santrafor Ali Öztürk, 7 sezondur bu takımda forma giymekte. 1.91cm boyunda olan Kayseri/Develi doğumlu oyuncu, gençliğini Balıkesir'de geçirdi. Kuvvetli fiziği ve her hava topuna zorlanmaksızın vurmasıyla her seferinde rakip defans oyuncularını deliye çeviren golcü fizik olarak Mehmet Batdal'ı anımsatıyor. Hava hakimiyeti kontrolünü çoğunlukla topu indirmek, arkadaşlarına servis etmek için kullanan ve bu anlamda oldukça başarılı olan Ali Öztürk'ün, boy avantajına rağmen yeterli sayıda kafa golü atamadığı da görülüyor. Altınoluk Belediyespor'da başlayan futbol hayatın bir başka amatör kulüp Balıkesir Belediyespor'da devam eden Ali Öztürk, 2007-08 sezonunda 3.Lig'de mücadele eden Balıkesirspor'a imza atarak profesyonel oldu. Balıkesirspor'da oynadığı süreç içerisinde oyunuyla, karakteriyle kulübün unutulmaz isimleri arasındaki yerini şimdiden alan golcü oyuncu, taraftarın da sevgilisi olmayı başardı. Ali Öztürk 2009-10 sezonunda 3.Lig'de attığı 19 golle gol kralı olurken bu sezon da 3'ü lig 2'si Türkiye Kupası'nda olmak üzere 5 gol attı.

MURAT YILMAZ
(İstanbul BBSK)
       Ülkemize gelen gurbetçi oyunculardan biri olan Berlin doğumlu golcü 1.89cm boyunda. Bu sezon İstanbul BBSK kadrosunda ancak birçok futbolsever onu sahada göremedi. Bu sezon sadece Mersin İdman Yurdu karşısında ilk 11'de başlayıp 86 dakika forma şansı bulan oyuncu bu maç dahil 5 maçta forma giyebildi. Kariyerine Almanya'da başlayan golcü, 2009-10 sezonunda yaşadığı kısa bir Ankaragücü macerasının ardından tekrar yurt dışına çıkan çıkmış ve dönüşü geçen sezon Tavşanlı Linyitspor formasıyla olmuştu. 2012-13 sezonunun devre arasında Kütahya ekibine gelen golcü 13 maçta forma giyerek 3 gol atarken 2 tane de sarı kart görmüştü. Attığı gollerin ikisi Boluspor'a olmakla beraber Murat Yılmaz'ın mücadelelerin çoğunda 90 dakikayı tamamlayamaması dikkat çekmişti. İstanbul BBSK'ya transfer olduktan sonra bu sezon tek golünü ilk 11'de çıktığı tek lig maçı olan Mersin İdman Yurdu karşısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda attı.


ABDİ AKTAŞ
(TKİ Tavşanlı Linyitspor)
 
       Gerek hayatı gerek golcülüğüyle Türk futbolunda eşine benzerine az rastlanan enteresan adamlardan biridir Abdi Aktaş. 1975 İzmir doğumlu golcü oyuncu kariyerinde pek çok takımda forma giydi. Onu yakın zamanda Kütahyaspor, Güngörenspor ve Tavşanlı Linyitspor formaları altında izledik. 1994-95 sezonunda Çanspor'la 3.Lig'de forma giyen oyuncu 21 maçta 3 gol atmıştı. Süper Lig hariç Türk liglerinde her kademede forma giyen tecrübeli golcü, 2000'li yıllara ilk adımı Kütahyaspor'la atmış ve 5 sezon bu takımda forma giymişti. Daha sonra Akhisar macerasının ardından bir dönem askerlik görevini yerine getiren oyuncu amatör kümede top koşturmaya başlayarak Tavşanlı'ya transfer olmuştu. Tavşanlı Linyitspor'u profesyonel lige döndüren isimlerin arasında yer alan tecrübeli golcü, 2007-08 sezonunda 3.Lig'de 14 gol atmayı başarmış ama ertesi sezon tekrar amatör kümeye dönerek Kemalpaşa Belediyesi Ulucakspor'da ekmeğinin peşinden koşmak zorunda kalmıştı. Ancak Abdi Aktaş ve Tavşanlı Linyitspor için aralarındaki gönül bağı bitmemişti. Bu ayrılığın ardından tekrar profesyonel ligdeki Tavşanlı'ya geri dönen golcü oyuncu burada başarılı 4 sezon geçirirken Abdi Aktaş artık gönüllerde taht kuruyordu. 2009-10 sezonunda 2.Lig'de 10 gol atarak takımını play off'lar neticesinde 1.lig'e çıkaran kadronun önemli isimlerinden biri olan Abdi, PTT 1.Lig'de de uzun bir müddet bu takımın formasını giyerek 3 sezonda 15 gol atmıştır. Sezon başında bir alt lige İstanbul Güngörenspor'a gitse de bu ayrılık yine uzun sürmedi ve devre arasında Tavşanlı Linyitspor'a geri döndü. O artık 39 yaşında ama hala Tavşanlı'nın önemli bir oyuncusu.

İSMAİL KÖSE
(Manisaspor)
       Futbol yaşamına Manisa bölgesinden adım atanlardan futbolculardan biri olan İsmail Köse, henüz 18 yaşında. 2.Lig'de ilk kez Turgutluspor formasıyla profesyonel olan genç oyuncu, birçok Süper Lig takımının transfer listesine girmiş ve bu sezon devre arasında Manisaspor'a transfer olmuştu. 16 yaşında sırtına geçirdiği Turgutlu formasıyla ilk golünü Bandırmaspor'a atan oyuncu, 1,5 sezonda toplam 9 gole imzasını koydu. Kemal Özdeş'in güvenle oynattığı 1.82 boyundaki oyuncu zaman zaman maçlara ilk 11'de başladı. 6 maçta forma giyen genç yıldız şimdilik gol atamasa da önünde uzun yıllar göz önüne alındığında çok iyi yerlere gelebileceğini söylemek zor değil.

MATTIAS METE
(Şanlıurfaspor)
  
       Şanlıurfaspor'un devre arasında transfer edilen isimlerin arasında yer alan Mattias Mete, İsveç'ten ülkemize gelen oyunculardan biri. 1987 Stockholm doğumlu oyuncu uzun yıllar Syrianska alt yapısında A takımında oynadı. Oldukça ilginç özelliklere sahip olan oyuncu sıklıkla sağ ayağını kullanmayı tercih ediyor. Syrianska'da geçen günlerin ardından kendini Atvidaberg'de bulan oyuncu 2 sezon da burada forma giydikten sonra kiralık olarak yuvasına tekrar geri dönmüş ve takvimler Ocak ayını gösterdiğinde futbol gelişimini sürdürdüğü çizgiye tam tersi bir şekilde rotasını PTT 1.lig'deki Şanlıurfaspor'a çevirmişti. Şanlıurfaspor'da İstanbul BBSK ve Fethiyespor ile iç sahada oynadıkları maçlarda toplam sadece 27 dakika şans bulabilen Mattias Mete'nin Türk futboluna ne kadar uyum sağlayabileceği ve burada nasıl izler bırakacağı merakla bekleniyor.

Hazırlayan: Onur DÜNDAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder