26 Mart 2014 Çarşamba

NBA Maç Analizi: Indiana Pacers-Miami Heat

       Doğunun hırçın çocukları eminimki bu gece herkesi basketbol anlamında nirvanaya ulaştıracaktır. Bir haftadır bu maçla yatıp kalkıyorum diyebilirim. Chicago-Indiana serisinden sonra bu maçta tuz biber olacaktır. Bir tarafta karaktersiz Miami, diğer tarafta ise etiyle sütüyle ortada olan Indiana! Indiana sezon başında play-off potasına ilk sırada girme hedefine ulaşmış gözükse de bu maçta alacakları galibiyet onlar için tüm sezona bedel olacaktır. Playoff'ta bir Indiana-Miami serisi muhtemelken -benim en büyük şampiyonluk adaylarımdan olan- Indiana canını dişine takacaktır. Miami'nin ise ne yaptığını kendileri dahi eminim kimse anlamıyordur. Onları hiç bu kadar çirkin bir ruh haliyle izlememiştim. Son Portland maçı buna ciddi anlamda bir örnektir. Karşılaşmayla alakalı ise, evet taraf bahisi anlamında herşeye rağmen zor bir mücadele olarak gözükse de ben Indiana'nın o karakterli oyunuyla Miami'nin aklını başına getirecek reaksiyonu göstereceğini düşünüyorum. Özellikle Miami koçu Erik Spoelstra afallamışken psikolojik baskı kurma konusunda usta Frank Vogel işi bitiren hamleleri maç içinde göstere göstere yapacaktır. Erik bu ligde önünde eğilip eli öpülecek bir adam fakat şuan surat ifadelerinden kontrolü kaybetmiş izlenimi veriyor. Lebron'a ağzını açıp birşeyler anlatıyor fakat Lebron oralı dahi değil. Ortada bir saygı kaybı sorununun olduğunu çok çok açık bir dille ortada! Beasley, Ray Allen ve Chalmers gibi görev adamı oyuncuları küsmüş bir surat ifadesiyle "bitse de gitsek" havasında mücadele etmeye başladılar. Özellikle yüzü hep gülen ve takımı adına canını dişine takan Ray Allen gitmiş yerine bambaşka bir adam gelmiş durumda.,

       Uzun lafın kısası Miami tarafında son 4-5 gecedir iyi işler ortaya koyulmazken bunun yanında bir sorun olduğu ve takımın sancı çektiği izlenimi veriyorlar. Bu kadar karaladık sorunlardan bahsettik fakat bu yinede sezon içindeki en ciddi rakiplerine karşı oynayacakları bir maç! Bu mücadeleden galip ayrılacak olan taraf psikolojik üstünlüğü ele geçirecektir. 2-3 sezondur Miami'nin 4-5 pozisyonunda oluşan sorun devam etmekte ve Andersen biraz etkinlik gösterse de boyalı alanda ciddi anlamda bir problem yaşıyorlar. Son 5 maçta boyalı alandan toplamda 356 sayı potalarında gördüler. Özellikle Indiana oyun anlayışına çok çok yakın olan Memphis'den 86 sayı yediler ve bu 86 sayının 77'si boyalı alan ve serbest atış çizgisinden geldi. Bu rakamlar sezon başı olsa normal gelebilir fakat şampiyonluk hedefleyen bir takımın ve sezonun sonuna yaklaşılırken bir inanmışlık örneği gösterip bu rakamları çok çok aşağılarda tutması gerekiyor diye düşünüyorum.

       Maçla alakalı şuursuz Miami'nin üstünlük kurma çırpınışları ilk yarıyı önde kapatmalarına yetebilir fakat maç sonu kesinlikle gülen tarafın Indiana olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Miami'nin maçın temposunu yukarıda tutmaya calışacağını nitekim bunda başarılı da olacağını düşünüyorum. Öncelikli tercihlerim maç boyu filelerin sallanacağını düşünerek toplam sayıdan ÜST, bir uyanışa ihtiyacı olan Miami'nin Indiana tarafından dürtüleceğini ve maçı Indiana'nın kazanacağını düşünüyorum. Sürpriz olarak da iki gündür başarılı olan İY2 MS1 seçimini sizlere öneriyorum. Güzel bir basketbol gecesi olacaktır. Bol şanslar diliyorum.

Hazırlayan: Hakan GERİN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder