31 Mart 2014 Pazartesi

PTT 1. Lig Panorama | 32. Hafta

       PTT 1.Lig'de yoğun bir haftaya daha girdik. Ülkede yapılan yerel seçimlerden dolayı Cuma ve Cumartesi oynanan maçlarda, şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan puan kaybeden tek takım Mersin İdman Yurdu oldu. Alt sıralarda ise galip gelen tek takım Tekden Denizlispor oldu. Ligin bitimine 6 maç kala Kahramanmaraşspor bir alt lige düşen ilk takım oldu. Önümüzdeki maçlar hafta içi oynanacak ve kısa sürede peş peşe oynanacak maçlar ile ligde birçok takım orta sırada hedefi kalmamış duruma gelmiş olacak. Ligin altı ve üstü için ise ligin sonuna kadar mücadele devam edecektir.

Haftanın Takımı: Karşıyaka
Haftanın Teknik Direktörü: Yusuf Şimşek (Karşıyaka)
Haftanın Futbolcusu: Ofoedu (Karşıyaka) Dilaver Güçlü (Ankaraspor) Emre Aygün (Orduspor)
Haftanın Formsuzu: Fahri Akyol (Adanaspor) Atacan Öztürk (Boluspor)
Haftanın Gölü: Taha Yalçıner (Samsunspor) Emre Aygün (Orduspor)

Tekden Denizlispor 2-1 Kahramanmaraşspor
       Denizli'de oynanan haftanın açılış maçında, kazanan Tekden Denizlispor oldu. Kahrammaraşspor aldığı bu mağlubiyet ile Spor Toto 2.Lig'e düşen ilk takım oldu. Maça etkili başlayan taraf Tekden Denizlispor oldu ve bulduğu penaltı golü ile Kahe takımını öne geçirdi. Golden sonra Maraş takımının atakları vardı, Aytaç kaleciyle baş başa kaldı ve bu defa penaltı konuk ekip için çalındı. Sinan skora eşitlik getirdi ve bu dakikadan sonra her iki takımında temposu çok düşük ve maçta bulunan pozisyon sayısı çok azdı. İlk yarının en önemli pozisyonlarında biri Aytaç'ın kaleci ile baş başa kaldığı ve sol ayağı ile topu dışarı vurduğu pozisyon oldu. İkinci yarı Şevki'nin sağdan pasına Janda topla buluştu ve ceza sahası içinde birçok Maraşlı oyuncunun içinden topu ağlara göndermeyi başardı. Konuk ekip maçtan kopmadı ve özellikle Razack ile ev sahi takımın savunmasını ciddi derecede zorluk verdi. Sinan'ın  beraberlik golü için vuruşu direkten dönerken, maçın bitiş düdüğü ile kazanan Tekden Denizlispor oldu. Tekden Denizlispor aldığı bu galibiyet ile ligde kalma barajı ile arasına 8 puan gibi ciddi bir fark yakaladı ve mucize gerçekleşmezse Tekden Denizlispor PTT 1.Lig'de kalmayı garantiledi.

Bucaspor 1-2 Ankaraspor
       Buca Arena Stadı'nda kadın ve çocukların sadece izleyebildiği maçı şampiyonluk hedefindeki Ankaraspor kazandı. Bucaspor'un ligde bir iddiasının kalmayışı ve maçın taraftar desteğinden yoksun olması oyuncuların direnci ve motivasyonunu eksilten etkenlerdi. Maçın ilk yarısı bariz Ankaraspor kontrolünde geçti ve Ankaraspor liglerde uzun süredir görmeyi arzuladığımız bir gol buldu. Altı oyuncu ile çıktıkları hızlı hücumda önce Galip ceza sahası üzerinde şut şansı varken topu kenara Dilaver'e oynadı, sonra Dilaver'in kaleye vuracağını düşünüp tüm Bucaspor'lu oyuncular kaleyi korumayı düşünürken, Dilaver topu Hanni'ye çıkardı ve Hanni belki de atabileceği en rahat gollerden birini buldu. İkinci yarıda Bucaspor'un oyuna hakimiyet ve atakları vardı. Bucaspor'dan Emre Ankaraspor golüne benzer pası Zafer'e çıkardı ve Zafer kafa ile boş köşeye gönderip skora eşitlik getirdi. Ankaraspor kornerden Berkay Can ile ikinci golü buldu. Bucaspor da Luiz'in eksikliği tüm duran toplarda hissediliyor ve hava hakimiyet güçleri iyice düşmüş durumda.

Adana Demirspor 2-2 Manisaspor
       Ligde bir iddiası bulunmayan Manisaspor'a karşı galip gelip ligde kalmayı garantilemek isteyen Adana Demirspor bu isteğine paralel bir oyun sergilemedi. Özellikle ilk yarıda buldukları pozisyonlarda oyuncular bireysel düşündü ve hücumda kombine oyunlar yerine bireysel çabaları göze battı. Manisaspor ise Perovic ile buldukları pozisyonu değerlendiremediler. Maçın ikinci yarısında, önce Abdülkadir ve hemen ardından Peroviç ustalıklarını gösterdi ve golleri buldular. Adana Demirspor şok gollerden sonra baskısını artırdı ve daha fazla sayıda oyuncu ile hücuma katıldı. Savunmadan dönen topa Efe çok iyi vurdu ve farkı bire indirdi. Manisasporlu oyuncunun hediye ettiği top ile Erçağ ceza sahasına rahat girdi ve Juninho'ya çıkardığı topu Juninho rahat bir şekilde gol yaptı. Eğer Erçağ'ın Juninho'ya çıkardığı pas gibi ilk yarı bu davranışları göstermiş olsalardı sahada rahat bir galibiyet alıp ayrılabilirlerdi. Adana Demirspor için bir puan da olsa çok önemliydi ve rakiplerinin kaybetmesi ile alt sıralardaki takımlar ile aralarındaki puan farkı biraz daha  açıldı ve kalan maçlara çok daha rahat çıkacaklardır.

Fethiyespor 0-2 İstanbul BBSK
       Fethiyespor göstermiş olduğu çıkışı sürdüremiyor ve bu maçta da gereken direnci gösteremedi. Taraftarın yoğun desteği altında geçen maçta İstanbul BBSK maça hakim başladı ve birçok pozisyonda özellikle Doka ve Visca ile N'Djock'u geçemediler. Geriden merkeze son adama atılan yüksek toplara stoperler neden çıkar anlamış değilim, santrafor zaten son adam arkasına koşu yapan yoksa aşırtabileceği kimse yok demek, geriye indirebileceği adamlar markaj altındaysa zaten alma şansın daha yüksek buna rağmen Fethiyespor'da Zizic ve Birol aynı anda Mehmet Batdal ile hava topuna çıkmaları arkalarında boşluk bıraktı ve Hakan Ateş hiç çıkarmaması gereken yere topu çıkarınca Visca kaleci ile baş başa düzgün bir vuruş ile takımını öne geçiren golü buldu. Golden sonra Fethiyespor özellikle Onur Okan oyuna girdikten sonra kaleye birçok denemesi oldu fakat başarılı olamadı. Cihat hoca skoru korumak için defansif yönü daha güçlü olan Mustafa Sarp'ı aldı. Duran topta Mustafa savunmanın yaptığı hatayı affetmedi ve skoru ikiye çıkardı. Fethiyespor'un çizgiyi geçen topunu yan hakem kaçırınca maçta başka gol olmadı ve Fethiyespor umutlarını kalan maçlara bıraktı.

1461 Trabzon 2-2 Mersin İdman Yurdu
       Mersin İdman Yurdu merkezden hücum problemi yaşayan takımlardan biri, fakat buna karşı kanatları etkili kullanan oyuncuları mevcut. Nduka bu oyunculardan biri ve maçın ilk yarısında sağ kanattan yaptığı ataklar ile 1461 Trabzon takımını zor durumda bıraktı. Nduka'nın ortaya çıkardığı topta Göksü ve kaleci Kubilay'ın iletişim problemi gole sebebiyet verdi. 1461 Trabzon'un ilk yarıda nadir geliştirdiği atakların birinde Barış önce Mustafa'ya çıkardı, Mustafa kaleye vurmayı düşündü fakat vuruşu etkisiz kalınca top Hasan'ın önünde kaldı, Hasan içeri çıkardı ve Yakubu rahat bir gol atarken aynı zamanda ligin ilginç gollerinden birine de imza atıyordu. İlk yarı biterken Barış'ın sakatlanıp oyundan çıkması, 1461 Trabzon'un hücum gücünü önemli ölçüde etkiledi. İkinci yarıda Mersin İdman Yurdu aradığı golü duran topta 1461 Trabzon oyuncusu Alim'in adam paylaşımında Anıl'ı kaçırması ile geldi. Mersin İdman Yurdu takımın en önemli eksiklerinden biri orta alanda pas hatası yapmasıydı ve 1461 Trabzon orta alanda bu pas hatalarına hızlı hücum ile karşılığı en iyi şekilde verdi ve kazandığı penaltıyı Alim gol yaparak bir nevi hatasını affettirdi ve geçen hafta Adanaspor'a karşı gerçekleştirdikleri geri dönüşü bu hafta Mersin İdmanyurdu'na karşı gerçekleştirdiler. Zorlu fikstürde kazanılan her puan çok değerli 1461 Trabzon bunu iki haftadır başarıyor.

Boluspor 1-4 Karşıyaka
       Boluspor sahasında hiç olmadığı kadar kötü bir oyun sergiledi ve farklı bir skor ile mağlup oldu. Engin hoca ile maçtan sonra yollar ayrıldı. Üstteki takımlar ile aradaki puan farkı dört olarak kaldı ve Karşıyaka aldığı bu galibiyet ile ligde kalmayı garantiledi. Boluspor'un ceza sahası içinde özellikle duran toplara fazla adam ile bulunmalarına rağmen yaşadıkları kargaşa ve pozisyon hataları anlaşılır gibi değildi. Karşıyaka'nın kullandığı korner atışında 3 Karşıyakalı oyuncu savunmanın tüm dengesini bozdu ve Ars ön direkte rahat bir vuruş yaptı takımını öne geçirdi. Boluspor'un ilk yarıdaki tek pozisyonu İsmail Haktan ile buldukları pozisyondu. İkinci yarıda Boluspor'un savunma hataları devam etti. Burak'ın kullandığı korner de Ofoedu'nun hiç kimse tarafında markaja alınmadığı açıktı. Atacan uyarıyı son anda yaptı ve topa da hatalı çıkınca Ofoedu çok rahat bir gol buldu. Takım iki farkla gerideyken savunmada yapılan riskli hareketleri Ofoedu affetmedi Atacan'ın boşalttığı kaleye topu kolay bir şekilde gönderdi. Emre'nin çabası ile taşıdığı topu Alican'a çıkardı ve Alican ev sahibi takımın tek golünü buldu. Maçın skorunu belirleyen Ahmet Arı oldu. Atacan'dan dönen topu tekrar tamamladı ve takımının dördüncü golünü buldu.

Samsunspor 3-1 Şanlıurfaspor
       Samsunspor emin adımlar ile hedefine ilerliyor. Sahasında rahat kazandığı bir maç oldu. Şanlıurfaspor bir galibiyet daha alıp ligi garanti altına almak istiyor, kendisi kazanamasa da alttakiler maç kazanamadığı için ligde kalma barajı beklenen kadar yükselmeyecektir. Maça iyi başlayan ve ilk pozisyonu bulan Şanlıurfaspor oldu fakat değerlendiremediler. Duran topta Sankoh'un üzerinden çok iyi sıçrayıp golü bulan Taha haftanın en güzel golünü buldu. Şanlıurfaspor kalecisi Fevzi şiddetli rüzgarı hesaba koyamayınca kornerden gelen topu çizgi üzerinde zor çevirdi fakat dönen top Ekigho'nun önünde kaldı ve Ekigho'ya sadece dokunmak kaldı. İkinci yarıda Şanlıurfaspor takımının yoğun atakları ile geçti. Fakat buna karşılık Canberk kanattan topu çok iyi taşıdı ve ortasında Adilovic takımının üçüncü golünü buldu. Şanlıurfaspor orta alanda bulunan defansif oyuncuların tamamını çıkarıp hücum ağırlıklı bir kadroya büründü, yoğun ataklarına devam etti fakat aradığı golü Sezer ile son dakikada bulabildi.

Gaziantep BŞB.Spor 0-3 Orduspor
       Haftanın en önemli galibiyetlerinden birini Orduspor, deplasmanda aldı. Deplasman maçlarında zaten büyük sıkıntı yaşamayan Orduspor lig düşme tehlikesinde bulunan rakibine karşı kolay kazandığı bir maç oldu. Landel'in taşıdığı topu Anıl iyi vurdu fakat az farkla dışarı çıktı. Orduspor'un kazandığı penaltıda, artık bir penaltı ustası olan Anıl gole dönüştürdü ve takımını öne geçirecek golü buldu. Orduspor hücuma çok oyuncu ile katıldı ve özellikle hızlı hücumlarda birçok pozisyon buldular. Emre Aygün'ün ceza sahası üzerinde ligin en uzun kalecilerinden olan Tolga'nın üzerinden aşırtma vuruş ile gol bulması haftanın güzel gollerinden biriydi. İkinci yarı oyunun mutlak hakimi yine Orduspor'du ve Anıl'ın ceza sahası içinde düşürülmesini hakem es geçti. Özellikle maçta performansı ile ön plana çıkan bir diğer oyuncu Canberk oldu. Kanatlardan taşıdığı toplar ve attığı final pasları ile takımına büyük katkı sağladı. Emre Aygün Canberk'ten aldığı top kaleci Tolga ile baş başa kalmasını sağladı. Kaleciyi çalımlayıp gol yapması gol becerisindeki ustalığını bir kez daha gösterdi.

Balıkesirspor 2-1 Adanaspor
       Haftanın kapanış maçında Balıkesirspor rüzgar ve yağış altında Adanaspor'u konuk etti. Balıkesirspor liderlik mücadelesi verirken Adanaspor ligde kalma mücadelesinde olunca ortaya sonucun önemli olduğu bir müsabaka çıkardı. Geçen hafta Adanaspor sahasında son saniyelerde yediği gol iki puan bırakmış ve bu maça, geçen maç büyük hatayı yapan İzzet'in yerine Fahri ile başladı. Ev sahibi takım ilk ciddi atağını Lalawele ile gerçekleştirdi fakat değerlendiremedi. İki takımın ilk yarıda kolay pozisyon vermediği bir maç oldu. Balıkesirspor savunmasının arkasına atılan uzun top Lalawele'nin sırtına çarpıp Tiago'nun önünde kaldı ve Tiago ilk yarı bitmeden takımını öne geçirecek golü buldu. İkinci yarının başında maçın kırılma anı Tiago'nun çok müsait pozisyonda topu dışarı vurması oldu. Balıkesirspor yoğun ataklarını kanatlarda gerçekleştirdi ve Adanaspor'un beklerde yaşadığı zafiyeti en iyi şekilde değerlendirdi ve Önce Muhammet Reis ardından Muğdat ile öne geçen golleri buldu. Fahri'nin oyundan çıkıp İzzet'in girmesi ile defansif anlamda kanatta sorun çözüldü ve Adanaspor beraberlik golünü bulmak için yoğun çaba sarf etti. Tiago'nun şutu savunmaya da çarpıp direkten kornere çıktı, Ergin Keleş ise ceza sahası içine kadar taşıdığı topa inanılmaz derecede kötü vurunca, Adanaspor  sahadan yenilmekten kurtulamadı.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder