12 Mart 2014 Çarşamba

Röportaj: Milan Mitrovic (Mersin İdman Yurdu)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Mersin İdman Yurdu'nun Sırp stoperi Milan Mitrovic. 25 yaşındaki stoperle Türk futbolunu ve Mersin İdman Yurdu'nun hedeflerini konuştuk.

Merhabalar Milan Mitrovic bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?
       Çok küçük yaşta, daha yürümeyi yeni öğrendiğim yaşlarda ailem tarafından verilen bir futbol topuyla futbola merakım başladı. Ancak ailem futbol oynamam konusuna çok sıcak bakmıyorlardı, okumama yönelik gelişmemi istiyorlardı. Fakat futbola olan sevgim bunun önüne geçti. Devamında futbola daha çok bağlandım ve futbol oynamaya devam ettim.

Sırbıstan’da futbola başlayan Mitrovic, futbol geçmişiyle ilgili neler anlatabilir bize?
       Ben Sırbıstan da yaşadığım Kupkurne köyünün futbol takımında başladım, genç yaşlarda Sırbıstan Genç milli takımından davet almıştım. Menajerler beni küçük yaşlarda takip ediyorlardı ve 13 yaşında beni Zemun’a götürdüler. Zemun'da ilerleyen senelerde A takıma çıkma başarısını gösterdim. 8 sene Zemun'da oynadıktan sonra Rad’a transfer oldum. 2,5 yıl Rad kulübünde futbol oynadım, Rad takımında UEFA Kupası'nda forma şansı buldum, Rad kulübünden sonra şu anda formasını giydiğim Mersin İdman Yurdu takımına transfer oldum. Sırbıstan’da genç milli takımr ve olimpik milli takımlarda başarılı bir şekilde forma giydim.

Mersin İdman Yurdu'na transferin nasıl gerçekleşti? Başka takımların da sana ilgisi var mıydı?
       Benim Türkiye'ye transferimden önce girişimde bulunan önemli takımlar vardı fakat benimle ilgilenen en ciddi kulüp Mersin İdman Yurdu'ydu. Giray Bulak hoca beni Sırbıstan’da çıplak gözle izlemiş ve beğenmiş, bana da teklifte bulunmuştu. Ben de olumlu yanıt verdim, inanın transferim 10 dakikadan kısa sürede bitti.

Geçen sezon devre arasında Mersin'e transfer oldun ancak takım kötü durumdaydı, sezon sonu da küme düştünüz. Geçen sezon yaşadıklarını bir de senin ağzından dinleyelim?
       Ben Mersin İdman Yurdu'na transfer olduğumda takım çok kötü durumdaydı. Türk futbolu benim için tanıdık değildi ve daha önce takip etme fırsatım olmamıştı. Oynadığım sezon içerisinde takım olarak sonuncu olsak bile kaliteli isimlerimiz vardı ve Türk futbolunun ne kadar kaliteli bir lig olduğunu oynadığım kısa sürede anladım. Sahalara çıktığımızda çoğu maçta tribünler doluyordu ve iyi atmosferler önünde oynuyorduk. Kısa sürede takımıma alıştım ve geçen sezon takımda arkadaşlık üst düzeydeydi.

Geçen sezon takımın küme düşse de senin gösterdiğin başarılı performans bazı takımların ilgisini çekti ve çeşitli teklifler aldın ancak sen takımda kalmayı seçtin. Mersin İdman Yurdu'yla devam etmendeki nedenleri bizlere anlatır mısın?
       Benim şu anki tek isteğim tekrardan Mersin İdman Yurdu formasıyla Süper Lig'de yer almak. Takım olarak küme düşsek de ciddi transferler yaptık ve kaliteli bir kadro oluşturduk. Mersin şehrini seviyorum, takımda kalmamın en önemli etkenlerinden biri bu. Umarım Mersin İdman Yurdu forması altında kendi adıma ve takım adına başarılı işlere imza atarız.

Bu sezon PTT 1.Lig'in az gol yiyen takımlarından biri konumundasınız. Bu başarıda senin de payın büyük elbette. Ahmet Şahin, Ali Tandoğan, partnerin Efe ve Anıl Karaeer defans dörtlüsüyle belki de bu ligin üstünde bir defans dörtlüsü tanımını yapabiliriz. Kale ve defans hattınız hakkında sen neler düşünüyorsun?
       Sizin de saydığınız isimler gerçekten tecrübeli ve bu lig için fazlasıyla iyi oyuncular. Ali Tandoğan için bir şey söylememe bile gerek yok, kendini Süper Lig'de fazlasıyla kanıtlamış bir isim. Ahmet Şahin de çok tecrübeli bir kaleci ve geldiği günden beri bizim için sigorta görevini üstleniyor. Biz için sadece kale ve defans hattında değil takım olarak başarılıyız bence, bu başarıda herkesin payı büyük. Defanstaki partnerim Efe Özarslan gerçekten çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir insan. Geldiğim günden itibaren bana her konuda yardımcı oluyor.

Ülkemizde Süper Lig'de ve PTT 1.Lig'de birçok Slav kökenli oyuncu izliyoruz. Senin ülkemizde görüştüğün oyuncular var mı?
       Hemen hemen hepsiyle görüşme fırsatım oluyor. Kahramanmaraşsporun yeni transferi Branko, Manisaspor'dan Perovic ve Goran Causic, Sivasspor'dan ayrılan Borjan ve daha sayamadığım birçok oyuncuyla tanışıklığım var, zaman zaman görüşüyoruz.

Tüm dünyada ilgiyle izlenen Partizan-Kızılyıldız derbisini biz de fırsat bulduça TV ekranlarından ve sosyal medyadan takip ediyoruz. Bu dünya çapındaki derbiyi bir de senin ağzın dinlemek isteriz?
       Bizim ülkemizde tüm oyuncular o derbinin havasını yaşamak ister, bu derbi bir maçtan çok daha fazlasıdır. Ülke olarak insanlar büyük bir heyecanla bu maçı bekler. Çıplak gözle de izleme fırsatım oldu, inanılmaz ateşli ve heyecanlı bir derbi yorumunu yapabilirim.

Bir yıldan uzun süredir ülkemizde yaşıyorsun. Türk insanı, gelenekleri ve Türk yemekleriyle ilgili düşüncelerini öğrenmek isteriz?
       Gerçeği söylememi isterseniz ilk geldiğimde Mersin şehrini ve nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum ama burada yaşamaya başladıkltan sonra Mersin'in çok güzel bir şehir olduğunu gördüm. Hayran kaldığımı belirtmek isterim. Türk mutfağını çok seviyorum, biraz bizim yemeklerimize de benziyor zaten çok lezzetli yemekler var.

Hem Sırbistan'da hem burada oynamış bir oyuncu olarak iki ligi ve oynanan futbolu karşılaştırabilir misin?
       Süper Lig'de daha yumuşak bir futbol oynanıyor fakat PTT 1.Lig'de çok sert futbol oynanıyor. Her iki lige de kendi adıma alıştım. Türk futbolunun Sırp futbolundan daha sert ve fizik güce dayalı olduğunu düşünüyorum. Benim Türkiye'de hayran olduğum bir nokta ise Türk insanının taraftarı olduğu takım hangi ligde yer alırsa alsın sonuna kadar desteklemesidir.

Futbol dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın, boş zamanlarında neler yaparsın?
       Çok bağlı olduğum bir şey yok ama rallileri seyretmeyi seviyorum. Oyuncak helikopterle oynamak hobilerimin arasında diyebilirim . Zaman zaman Mersin'de dışarı çıkıp cafe ve restoranlarda oturmayı seviyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
       Röportaj için ben sizlere teşekkür ediyorum. Mersin İdman Yurdu taraftarından bizlere desteklerini kesmemelerini istiyorum. Çünkü onlar için sahada elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Herkese selamlar.

Not: Röportajda Milan Mitrovic'in tercümanlığını yapan sevgili Kadir Reşiti'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder