2 Mart 2014 Pazar

Bay Akademisyen ile Pozisyon Analizi

Fenerbahçe - Gençlerbirliği
       Orta alanın hemen gerisinde Fenerbahçe'nin çıktığı kontra atak pozisyonu; 4 oyuncu tüm atağı yaklaşık 60 metre kadar devam ettiriyor. Sol kanattan devamlılığı çok iyi bir koşu geliyor, atılan uzun top çok etkili, şiddeti ve atılan yer doğru. Savunma dengesiz yakalanıyor. Ceza sahası içine gelindiğinde sayı olarak fazla savunmacı olsa da pozisyonlar oturmuyor, Fenerbahçe'li 3 oyuncu tamamen demarke durumda top bekliyor. Pozisyon penaltı ile sonuçlanıyor.

Çaykur Rizespor - Galatasaray
       Galatasaray'da ceza sahası önünde savunma hattı fazla gömülü durumda. Ön libero oyuncuyu karşılamalı. Hücum oyuncusu çok rahat top alıyor, oyunu kanattaki uygun arkadaşına aktarıyor, atak genişliyor. Topu kanata aktaran oyuncu doğru bir koşu ile içeride pozisyon alıyor, orta yapıldığında tamamen demarke durumda. Onu ceza sahası önünde karşılayan ön libero beraber devam etmiyor. 
Orta yapılırken savunmacı sol bek daha yakın karşılamalı, orta yapmasına izin verilmemeli. Top altı pasın önüne geldiğinde iki savunmacının yanlış pozisyon aldığını ve rakibe kafayı vurdurduğunu görüyoruz. Kafa vuruşu üstten dışarı gidiyor.

Beşiktaş - Antalyaspor 
       Antalyaspor'da orta alan bloğu ile savunma bloğu arası çok kopuk. Topu alan Beşiktaş'lı oyuncunun çevresinde hiçbir savunma yok, tehlikeli bölgeye topu sürüyor. ileri uçtaki arakadaşının çapraz koşusu ile önünde daha da etkili bir boş alan oluşan oyuncu acele ediyor, etkisiz bir vuruş geliyor.

                                   Hazırlayan: İvan KİLE / @Futbol_Akademi
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder