28 Nisan 2014 Pazartesi

Adana Demirspor'da Futbolcu Performansları

       Son haftada bay geçecek Adana Demirspor'da 2013-14 sezonu geçen hafta oynanan Tekden Denizlispor maçıyla birlikte sona erdi. Sezona önemli transferler ve büyük hedeflerle başlayan Demirspor'da sezon içinde işler pek de iyi gitmedi, hoca ve yönetim değişiklikleri yaşandı. Biz de Adana Demirspor futbolcularının bu sezonki performans istatistiklerini sizler için derledik.

       Recep Öztürk: Sezon başında kaleci mevkisinde sıkıntı çekmemek için alternatif olarak Giresunspor'dan alınan 36 yaşındaki tecrübeli file bekçisi bu sezon 10 maçta forma giydi ve bu maçlarda kalesinde 16 gol gördü.

       Şener Özcan: Adana Demirsporlu taraftarların sevgilisi olan ve Ocak 2011 yılından belli Adana Demirspor formasını terleten, 2012'deki şampiyonlukta play-off'lardaki kurtarışları ile ''Denizli Panteri'' lakabını alan 29 yaşındaki Şener ise bu sezon 16 maçta kalede yer aldı ve bu maçlarda kalesinde 24 gol gördü.

       Emre Selen: Adana Demirspor'un alt yapısından yetişen ve A takıma kadar yükselen genç file bekçisi Emre Selen'in bu sezon çok sayıda maçta görev alması bekleniyordu fakat Emre sadece 2 kez forma şansı buldu. Ligin 7. haftasındaki Şanlıurfaspor maçında 2 gol yiyen Emre, daha sonra 37. haftadaki Denizlispor deplasmınında kaleyi korudu. Bu maçta 3 gol yemesine rağmen kalesinde birçok gol pozisyonuna engel oldu.

       Mariusz Pawelek: Ocak transfer döneminde Çaykur Rizespor'dan kiralık olarak gelen 33 yaşındaki Polonyalı kaleci kısa süreli Adana Demirspor macerasında kötü performas sergiledi, çıktığı 8 maçta kalesinde 18 gol kalesinde gören Pawelek, taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

       Erdi Öner: Sezon başında Karşıyaka'dan transfer olan Erdi, Yücel İldiz zamanında hiç forma şansı bulamamıştı. Mustafa Uğur'un takıma gelmesinin ardından oynamaya başlayan ve formayı bir daha kaptırmayan tecrübeli stoper, bu sezon 22 lig maçında forma giydi.

       Jan Rajnoch: Sezon başında Sivasspor'dan gelen Çek stoper Rajnoch, Adana Demirspor'da sadece yarım sezon forma giydi. Ocak ayında yabancı kontenjanı nedeniyle yolların ayrıldığı Rajnoch, Adana Demirspor forması ile 16 maça çıktı. İlk devredeki Adanaspor derbisinde fileleri havalandırarak taraftarını mutlu etmeyi başarmıştı.

       Yiğitcan Erdoğan: Sezon başında Şanlıurfaspor'un kaptanı ünvanıyla Adana Demirspor'a gelen tecrübeli stoper Yiğitcan, bu sezon 26 maçta forma giydi ve 2 kez de gol sevinci yaşadı.

       Burak Keskin: Adana Demirspor'un şampiyon kadrosunda da bulunan Burak Keskin, takıma 2011-12 sezonu başında katılmıştı. Taraftarların ''Yüzbaşı'' lakabını taktığı Burak, bu sezon sıkça yedek bekledi. 13 kez ilk 11'de sahaya çıkan Burak, 6 kez de oyuna sonradan dahil oldu.

       Nurettin Kayaoğlu: Schalke 04 alt yapısından yetişen ve Ocak 2012 transfer döneminde Kayserispor'a geçen Nurettin Kayaoğlu sezon başında Kayserispor'dan kiralanmıştı. Genç sol bek bu sezon sıkça yedek bekleyen isimler arasındaydı. 9 kez ilk 11 oynayan futbolcu, 4 kez de oyuna sonradan dahil oldu.

       Keremcan Akyüz: Adana Demirspor'un şampiyon kadrosunda da bulunan sol bek oyuncusu Keremcan, Adana Demirspor'da bu sezon sadece ilk devreyi tamamladı, Ocak ayında ise Balıkesirspor'la anlaşan Keremcan Adana Demirspor formasıyla bu sezon 15 kez forma şansı buldu.

       Oğuzhan Berber: Ocak 2013'te Denizlispor'dan Çaykur Rizespor'a geçen ve Çaykur Rizespor'da geçen sezonun ikinci yarısında maç kaçırmayan genç sol bek Oğuzhan, bu sezon Ocak ayı transfer döneminde Adana Demirspor'a kiralanmıştı. Adana Demirspor formasıyla 13 kez maça çıkan Oğuzhan, 34. haftada oynanan İstanbul BBSK maçında kırmızı kart görünce 5 maç gibi abartılı bir ceza almıştı.

       Mertkan Köziğ: Adana Demirspor alt yapısından yetişen genç sağ bek Mertkan da bu sezon sadece 1 kez forma şansı buldu, o karşılaşma da son 37. haftadaki Denizlispor deplasmanındaki mücadeleydi.

       Kamil Ahmet Çörekçi: Türk futbolunun gelecekte en iyi sağbeklerinden birisi olacağı sinyallerini veren Kamil Ahmet, Fulham alt yapısında yetişti. Sezon başında Kayserispor'dan kiralanan Kamil sadece yarım sezon Adana Demirspor forması giydi. Demirspor'da toplam 15 kez forma giyen Kamil, devre arasında Kayserispor'a geri dönerek sözleşmesini fesh etti ve Eskişehirspor'la 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.

       Ferhat Çökmüş: Sezon başında Orduspor'dan takıma katılan Ferhat kariyerinde ilk defa Süper Lig dışında bir ligde forma giydi. Asıl mevkii sağ bek olan Ferhat, bu sezon sıkça orta sahada görev aldı ve toplam 22 kez Adana Demirspor forması terletti ve 1 kez gol atma başarısı gösterdi.

       Yusuf Akyel: Galatasaray alt yapısından yetişen ve sezon başında Konya Selçukluspor'dan transfer edilmişti. Orta sahada görev alan genç futbolcu bu sezon 24 kez forma giydi, 2 gol atarken 6 da asist yaptı ve başarılı bir sezon geçirdi.

       Bilal Gülden: Ocak ayı transfer döneminde Kayserispor'dan kiralanan genç futbolcu çok az sayıda maçta forma şansı buldu. 4 kez ilk 11'de görev alan Bilal 7 kez de sonradan oyuna dahil oldu.

       Efe İnanç: Sezon başında 9 senelik İstanbul BBSK kariyerine son vererek Adana Demirspor'a katılan tecrübeli orta saha oyuncusu yeni sezonda Adana Demirspor'un kaptanı olmuştu. Kaptan bu sezon 29 kez forma giyerken kariyerinde ilk kez forvet arkası oynadı. 29 maçta 7 gol atan ve 5 asist yapan Efe İnanç, skora katkısıyla da dikkat çekmişti. Ligin 34. haftasında oynanan İstanbul BSK maçında kırmızı kart gören Efe, 8 maç gibi rekor bir ceza aldı

       Birol Hikmet: Sezon başında Karabükspor'dan büyük umutlarla transfer edilen tecrübeli orta saha oyuncusu Adana Demirspor'da sadece yarım sezon forma giydi. Adana Demirspor formasıyla 11 maça çıkan Birol 2 kez asist yaptı. Taraftarın beklentilerine yanıt veremeyen Birol, Ocak transfer döneminde Gaziantepspor'la gitti.

       Onur Tuncer: Ocak transfer döneminde Antalyaspor'dan transfer edilen Onur, 6 karşılaşmada forma giydi, bu karşılaşmaların 3'ünde oyuna sonradan dahil oldu.

       Gökay Iravul: Sezon başında Fenerbahçe'den kiralanan Gökay da Adana Demirspor'la yarım sezon geçiren isimler arasında. Adana Demirspor'da 13 kez forma giyen Gökay, devre arasında eski takımlarından Manisaspor'la anlaştı.

       Timur Bayram Özgöz: Ocak transfer döneminde Sivasspor'dan kiralanan Timur, Adana Demirspor'la yarım sezonda 13 kez forma giydi. 3 kez gol atan Timur 1 kez de asist yaptı.

       Mesut Saray: Sezon başında Tavşanlı Linyitspor'dan Adana Demirspor'a gelen Mesut, Tavşanlı'da sergilediği performansı bir türlü mavi-lacivertli forma altında gösteremedi. Adana Demirspor formasıyla 22 maça çıkan Mesut, bu karşılaşmaların 13'ünde oyuna sonradan dahil oldu, 1 gol atıp 1 asist yaptı.

       Rıdvan Koçak: Adana Demirspor'un şampiyon kadrosunda yer alan genç futbolcu sezon henüz sezon başı sayılacak bir maçta şanssız bir şekilde sakatlanmıştı. Sakatlık sonrası bir daha forma şansı bulamayan Rıdvan, sezon boyunca sadece 2 maçta oynayabildi.

       Özgür Öçal: 2012-13 sezonu başında Kasımpaşa'dan transfer edilen tecrübeli kanat oyuncusu Özgür, bu sezon yine Adana Demirspor'da en fazla forma şansı bulan isimlerin arasındaydı. 29 kez forma giyen tecrübeli futbolcu 2 asist yaptı.

       Mehmet Eren Boyraz: Geldik sezonun yıldız futbolcusuna. Sezon başında Antalyaspor'dan Adana Demirspor'a transfer olan tecrübeli futbolcu Mehmet Eren, Adana Demirspor'da takımın yıldızıydı. Toplam 32 maçta forma giyen yıldız futbolcu, 12 kez gol atarak takımın en golcü futbolcusu olurken 8 asistle de yine takımın en çok asist yapan futbolcusu ünvanına layık oldu. Jeneriklik gollere imza atan ve taraftarın sevgilisi olan Mehmet Eren Boyraz, özellikle Mersin İdman Yurdu'na attığı golle sezonun en iyi gollerinden birine imza atmıştı.

       Erçağ Evirgen: Adana Demirspor'un şampiyon kadrosunda yer alan bir başka isim olan Erçağ geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezonda takımın en çok forma giyen isimlerinden birisiydi. Toplam 32 maçta forma giyen Erçağ, 7 gol 7 asistlikte bir performans sergiledi. Adana Demirspor formasıyla 100. maçına çıkan oyuncu bu alanda da önemli bir başarıya imza atmış oldu.

       Raşit Sevindir: Adana Demirspor'un şampiyon kadrosunda yer alan Raşit'le yollar 2012'de ayrılmıştı fakat bu sezon başında yeniden anlaşıldı. Bu sezon sadece 4 kez ilk 11'de şans bulan futbolcu 7 kez de oyuna sonradan dahil oldu.

       Atilla Aybars Garhan: Sezon başında Karabükspor'dan kiralanan genç futbolcu da Adana Demirspor formasıyla yarım sezon oynadı. Genç yetenek 12 maçta forma giydi ve hepsinde oyuna sonradan dahil oldu, 2 gol attı. Adana Demirspor'da fazla forma şansı bulamaması nedeniyle sözleşmesi fesh edilen Aybars, Ocak ayında Karabükspor'a dönmüştü.

       Juninho: Adana Demirsporlu taraftarların sevgilisi olan Brezilyalı yıldız futbolcu Juninho da takıma 2012-13 sezonu başında katılmıştı. O sezon kiralık forma giyen Juninho'nun bonservisi bu sezon başında alınmış ve 3 senelik kontrat imzalanmıştı. Bu sezon sakatlıklarla boğuşan ve 20 maçta sahaya ilk 11'de çıkan Juninho, 11 gol atıp 7 asist yaptı.

       Dorge Kouemaha Rostand: Sezon başında Club Brugge'den gelen Kamerunlu forvet sezon boyunca bazı maçlarda iyi oynasa da genel olarak bekleneni veremedi. 31 maçta forma giyen forvet oyuncusu 9 gol attı ve 8 de asist yaptı. Özellikle Adanaspor derbilerinde attığı gollerle taraftarın takdirini kazandı.

       Umut Sözen: Karabükspor'dan kiralanan futbolcu hiç forma şansı bulamadı.

       A2 takımından gelen Mehmet İpek, Cenk Şeker ve Ali Osman Antepli, 37. haftadaki Denizlispor maçında oyuna girerek ilk kez PTT 1.Lig'de forma giymiş oldular.

Hazırlayan: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder