11 Nisan 2014 Cuma

Köşe Yazısı: Adana Demirspor'da Neler Oluyor?

       Türkiye'nin güzide kulüplerinden birisi olan Adana Demirspor'da 28 Aralık 2013'te Mustafa Tuncel yönetiminden görevi devralan Selahattin Aydoğdu ve yönetimi şu ana kadar bekleneni veremiyor, taraftarlarını hayal kırıklığına uğratıyor.

       3 senedir 10 milyon TL parayla göreve başlayacağını ve Adana Demirspor'un borçlarını kapatacağını, Adana Demirspor'u yeniden Süper Lig'e çıkaracağını belirten Selahattin Aydoğdu geldikten hemen sonra transferlere başlamıştı. Yapılan 6 transferden 5'i kiralık geldi, yabancı kontenjan hakkını takımın açık veren orta saha hattı yerine kaleye yapması da biraz tepki aldı. Gelen transferlerden ise sadece Oğuzhan Berber ve Timur Özgöz sürekli oynadı kaleci Pawelek bekleneni vermedi, diğer yeni transferler Onur, Umut ve Bilal ise fazla şans bulamadılar ve yönetim bu konuda sınıfta kaldı. Sonrasında istifa eden Teknik Direktör Mustafa Uğur'un yerine Nurettin Yılmaz gibi bir ismin gelmesiyle de sınıfta kalan yönetim, play off'un hayal olması, Adana derbisinin kaybedilmesi, takımın düşme korkusu yaşaması ve son olarak da Adana Demirspor gibi Türkiye'nin en köklü takımlarından birisi olan kulüpte futbolculara söz verilen alacaklarının verilmemesi, bazı futbolcuların 30 maç başı ücretini almaması, futbolcuların idmana çıkmaması, emekçi personelin yaklaşık 10 aydır maaşını alamaması ve evlerinde hacizlik duruma gelmeleri bile bazı şeyleri gözler önüne sermeye yetiyor.

       Her seferinde 10 milyon TL söz veren fakat bu büyük camiayı daha fazla finansal krize sürükleyen de Aydoğdu yönetimidir. Devre arasında takımı 22 puanla alan Aydoğdu ve yönetimi şu ana kadar takıma ligin bitmesine 3 hafta kala 18 puan katmıştır ve diğer yönetimlerden fazla bir fark ortaya çıkmamıştır. Üstüne üstlük dün TFF'nin verdiği olağan dışı cezalar ve hafta içi idmana çıkmayan futbolcularla ilgili sessiz kalınması da çok yanlış bir davranıştır. Taraftarlara büyük vaatlerde bulunan fakat hiç birini gerçekleştiremeyen yönetim büyük bir başarısızlık içerisindedir ve en kısa sürede takımı şuanki kaos ortamından kurtarmalıdır. Zira söz konusu olan takım Adana Demirspor gibi köklü bir kulüptür.

Yazar: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder