16 Nisan 2014 Çarşamba

PTT 1.Lig'de Son 3 Hafta

       Okuyacağınız yazı da şahsi öngörülerimi sizinle paylaşacağım, özellikle belirtmek isterim.. PTT 1.Lig'de 38 haftalık periyotta bitime 3 maç kaldı. Ligin altı da üstü de cadı kazanı..

       İlk ikiye girerek Süper Lig'e direkt yükselme mücadelesi veren 4 takım kaldı benim gözümde. Bunlardan ilki ve en avantajlısı takdir edersiniz ki İstanbul BBSK.. Hatta İstanbul temsilcisinin bu hafta Süper Lig biletini alan ilk takım olma olasılığı da var.Ama Gaziantep'te her 2 takımında beraberliğe hayır demeyeceği bir maç olacağını düşünüyorum.Özellikle Antep temsilcisinin son 2 haftada doğrudan rakipleri Tavşanlı Linyitspor ve Fethiyespor ile oynayacağını düşünürsek; bu öngörümüz daha kuvvetli hale geliyor.  Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren diğer 3 takımsa; Balıkesirspor, Orduspor ve Ankaraspor. Bu 3 ekibin kalan maçlarına bakacak olursak;


       Fikstürlere baktığımızda iplerin Orduspor'un elinde olduğunu görüyoruz. Zira Karadeniz temsilcisi puan kaybı yaşamazsa hedefe ulaşan 2.takım olacak. Ancak Orduspor-Ankaraspor maçında yaşanacak puan kaybı, bence fikstürü en rahat ekip olan Balıkesirspor'u hedefe ulaştırabilir. Kısacası Ankaraspor'un ilk 2 şansı mucizelere kalmış gibi görünüyor. Tabi bu ligde ne zaman ne olacağı belli olmaz. Bekleyip göreceğiz.

        Manisaspor, Şanlıurfaspor, Karşıyaka ve Tekden Denizlispor ligi erken bitirdiler. 19 takımın mücadele ettiği bir ligde hedefsiz yalnızca 4 takımın kalmış olması, heyecanın son dakikaya kadar süreceğinin bir göstergesi olsa gerek. Tabi bazı arkadaşlar Manisaspor'un play off şansının sürdüğünü söyleyebilir fakat yazının başında da belirttiğim gibi şahsi fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum.

        Ve gelelim asıl meseleye...
        Ligin şüphesiz en karmaşık, içinden çıkılmaz, 1 puanın ne kadar önemli olduğunu idrak edeceğimiz yerine geldik. 11.sıradaki Adana Demirspor'dan tutun da 18. 1461 Trabzon'a kadar.. Ligde kalma savaşı veren bu 8 takımın kalan maçlarına göz atalım: 


        Kırmızı ile belirttiğim maçlar düşecek 3 takımın belirlenmesinde en etkin karşılaşmalar olacak. Özellikle 3 maçını da rakipleriyle oynayacak olan Tavşanlı Linyitspor'un performansı merak konusu.. Geçen yılki Göztepe zaferini hatırlayacak olursak; son 3 hafta da tüm sürprizlere açık olmamız gerektiğini de idrak etmiş oluruz.

        Adana Demirspor'u bu grubun içine almam eleştiri konusu olacaktır. Ancak benim ligde kalmak adına belirlediğim puan sınırı 40. Bu nedenle bu kategoride yer aldı.

Kısa kısa değerlendirecek olursak;        Adana Demirspor'un Fethiyespor ya da Denizlipor maçından çıkaracağı 1 puanın ligde kalmak adına yeterli olacağını düşünüyorum.Bu 40 puanda kalırsa düşer anlamına gelmez fakat 1 puanın ne kadar önemli olduğunu gösterir.

        Bucaspor da 3 karşılaşmada alacağı 1 galibiyetle ligde kalacaktır. Bunu da Karşıyaka deplasmanında ya da Manisaspor karşılaşmasında rahatlıkla alacağını düşünüyorum.
 

        Gazianntep BŞB'de ise İstanbul BBSK karşısında en az 1 puan almanın hesabını yapacaktır. Sonrasında Tavşanlı deplasmanı ve Fethiyespor maçları var. Korkulu rüya görmek için son derece uygun bir fikstür ama ipler Gaziantep temsilcisinin elinde..
 

        Adanaspor'un 2 maçı kaldı, 37. haftayı bay geçecekler. Adanaspor rakiplerine nazaran avantajlı bir fikstüre sahip gibi görünüyor ancak Ş.Urfaspor'un yükselen formu ve son hafta Mersin ile karşılaşacak olması, Adana temsilcisinin işinin göründüğü kadar kolay olmadığını ispatlıyor.
 

        Boluspor, Tavşanlı Linyitspor ve Fethiyespor kendi kaderlerini belirleyecekler. Birbirleriyle oynayacakları karşılaşmalar sonuncunda gülen takım ya da takımların kim olacağını göreceğiz. Ancak bu 3 takımdan 1 ya da 2'sinin düşeceği neredeyse kesin gibi.. 
        1461 Trabzon ligin dibinde yer alsa da; bu hafta Maraş'tan 3 puan alacaklardır. İstanbul BBSK'nın bu hafta olası şampiyonluğunu ilan etmesi durumunda, İstanbul deplasmanı onlar için bir fırsat olabilir. Sonrasında kendi sahalarında Tavşanlı Linyitspor'u konuk edeceklerini düşünürsek; ligde kalma ihtimallerinin en az rakipleri kadar olduğunu anlayabiliriz..
 

        PTT 1.Lig'de hak edenin hak ettiği yerde olacağı, hakemlerin ya da dış güçlerin sonuçlara etki etmeyeceği ve tabi ki sakatlıksız 3 hafta izleyebilmek dileğiyle..
 

        Son olarak belirtmek istediğim bir konu var. Takımların seyirci desteğine belki de en çok ihtiyaç duyduğu zaman dilimindeyiz. Düşme korkusu yaşayan için de çıkma mücadelesi veren için de.. Böylesi kritik haftalara girilmişken; e-bilet uygulamasının hayata geçirilmesi tamamen taraftarı hedef alan bir adımdır. Zira bu uygulama sonrası; Aktifbank, Kulüpler Birliği ile yaptığı anlaşma gereği, Süper Lig ve PTT 1.Lig kulüplerine minimum 1,5 milyon TL ödeme yapacak. Bu durumda kaybeden takımlar değil, taraftarlar olacak...


Hazırlayan: Ahmet Mert CAN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder