9 Nisan 2014 Çarşamba

Röportaj: Emre Yüksektepe (İstanbulspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu İstanbulspor'un Galatasaray'dan kiraladığı başarılı orta saha oyuncusu Emre Yüksektepe. Galatasaray alt yapısından yetişen oyuncu Konyaspor'la Süper Lig tecrübesi ve Şanlıurfaspor'la şampiyonluk sevinci 2 yıldır İstanbulspor'da kiralık oynuyor.

Merhaba Emre, okuyucularımıza kendinden bahseder misin?
       1991 Beyoğlu doğumluyum, ilkokuldan bu yana futbol oynuyorum

Futbola nerede ve nasıl başladın?
       Güngören Altınovaspor'da başladım. İlkokul beden öğretmeniz Murat Babaoğlu vesilesi ile başladım.
Mehmet Kaya hocamın sayesinde daha iyi yerlere gelme şansıma ulaştım. Hepsine buradan teşekkür ediyorum.

Altınovaspor'da 4 yıl oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer oluyorsun, bu transferden nasıl gerçekleşti anlatır mısın bizlere?
       Bunda dediğim gibi Mehmet hocamın emeği çok büyük. O dönem Galatasaray altyapı hocası Ali Polat'a benden bahsetmesiyle oldu gidişim, daha sonra idmanlara davet edildim. Galatasaray kulübünde Recep Yazıcı hocamın çok emeği olmuştur üzerimde.

Galatasaray alt yapısında oynadığın dönemleri ve Galatasaray forması ile çıktığın ilk maçı anlatır mısın bizlere?
       İlk zamanlar çok zor oldu alışmak, çok farklı bir ortamdasınız ve oyuncular gerçekten çok iyiydi fakat daha sonra çoğu oyuncunun önüne geçip lige transfer yapabilecek duruma geldim.

Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamak nasıl bir duygu?
       Galatasaray gerçekten çok büyük bir camia, farklı olduğunuzu her ortamda görebiliyorsunuz.

Galatasaray forması ile ilginç bir anın var, onu da okuyucularımıza anlatır mısın?
       Evet A takımda 3 sezon önce son maçta forma şansı bulacaktım, Gençlerbirliği maçı sanırım. Ancak profesyonel olmadığım için son anda kadroya dahil olamadım. Bu da benim için tirajıkomik bir anı olarak kaldı.

2010-11 sezonu devre arasında Konyaspor'a kiralık olarak transfer oldun ve ilk Süper lig maçına Konyaspor forması ile çıktın o an ki duygularını anlatır mısın?
       Ali Polat hocamın Metin Yıldız hocama benden bahsetmesiyle gerçekleşen transferimde ilk Süper Lig maçına çıkma şansı buldum. Tabi ilk böyle bir platformda forma şansı bulmak her genç oyuncu gibi beni de çok heyecanlandırmıştı ama önemli olan devamını getirebilmekti.

2011-12 sezonu Şanlıurfaspor'a kiralanıyorsun ve aynı sezon Şanlıurfaspor ile şampiyonluk yaşıyorsun, takım 1.Lig'e yükseliyor. O anki duygularını öğrenebilir miyiz?
       O dönem bir çok takımla görüşmüştüm. Daha sonra Ümit İnal hoca aradı beni, gelmemi istedi ve burada şampiyon olacağız dedi, ben de bir şey düşünmeden gittim. Şampiyonluk gerçekten yaşanması gereken bir şey. Şehrin şampiyonluğa ihtiyacı vardı, herşeyiyle bunu istiyordu ve yaşamak bize nasip oldu. Benim de bunda katkım olmuşsa çok mutlu olurum. Ancak şunu söylemeliyim ki İstanbulspor'da şampiyonluk yaşamak ya da play off oynayıp üst lige çıkmak benim için çok daha mutlu eder beni. Çünkü kimsenin yapmayacağı şeyi yaptım, şampiyonluk yaşayıp İstanbulspor'a geldim. Burada yaşayacağım bir şampiyonlukta benim rolüm ve katkım çok daha fazla olacak, burası benim çok farklı.

2 yıldır kiralık olarak İstanbulspor forması giyiyorsun, bu transfer nasıl gerçekleşti?
       Buraya geliş sürecim çok karışık oldu, detaylarıyla anlatmaya kalksam ayrı bir hikaye olur ama burada çok mutluyum. Tek isteğim küçükken Güngören Stadı'nda izlediğim bu takımı hakkettiği yerlere çıkarmak. Buna da bu sene takım halinde çok inanıyoruz.

Süper Lig her genç oyuncunun rüyası, 5 maçlık olsa da sen bu rüyanı  gerçekleştirdin.Şimdiki hedeflerin neler?
       Benim önümde çok yetenekli oyuncular vardı ama ben çalışmayı hiç bırakmadım o yüzden zirveyi de gördüm tabiki sonra dibi de (gülüyor) Ben kolay pes eden biri değilim, başladığım işi yarı da bırakacağımı düşünmüyorum. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere geleceğim.

Örnek aldığın veya beğendiğin futbolcular kimler?
       Türkiye'de benim mevkiimin en iyisi bence Melo ama örnek aldığım futbolcu beraber de oynadığım Sedat Yeşilkaya'dır.

Özel hayatından bahsedelim biraz da istersen, boş vakitlerinde neler yaparsın?
       Tesisimizi seviyorum, genelde tesislerde oluyorum. Haftasonları da eve giderim ekstra bir yaşantım yok. Başkanımız Ömer Sarıalioğlu'na da buradan teşekkür ediyorum, böyle bir tesisi İstanbulspor'a kazandırdığı için.
TV'de hangi programları izlersin?
       Bağlandığım bir program yok ama haber ve tartışma programlarını takip etmeye çalışıyorum, malum zor günlerden geçiyoruz.

Bizlere vakit ayırdığın için teşekkürler. Son olarak Transfer Merkez Dergisi okuyucularına ve meslektaşlarına mesajın nedir?
       Öncelikle ben teşekkür ediyorum bana derginizde yer verdiğiniz için. Tüm futbolseverlerin bu koca çınarı takip etmesini, maçlarına gelmesini istiyorum, İstanbulspor herkesin takımı. Futbolcu kardeşlerime, arkadaşlarıma diyeceğim şey; hayallerini asla küçük tutmasınlar ve sürekli daha fazla çalışsınlar,daha fazlasını istesinler. Sizlere de alt liglere vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.
Röportaj: Haydar BULACA
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder