10 Nisan 2014 Perşembe

Scout Raporu: Dorin Rotariu

       29 Temmuz 1995 yılında Romanya’nın Timişoara şehrinde dünyaya gelen Dorin Rotariu, Rumen futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri. Futbol kariyerine 2011 yılında Poli Timisoara takımında başlayan oyuncu daha sonra antrenörü Valentin Velcea’nin ısrarlarına rağmen Dinamo Bükreş’in teklifini kabul ederek başkent temsilcisinin yolunu tuttu. Dinamo Bükreş’in ikinci takımında forma giymeye başlayan 1.80cm boyundaki oyuncu 2012-13 sezonunu bu takımda geçirdi. Dinamo’nun ikinci takımında etkili performans gösteren oyuncu A takıma yükselmeyi başardı ve bu sezon A takımla resmi maçlara çıkmaya başladı. Kariyerinin ilk golünü bir ara Fenerbahçe’nin rakibi olan Vaslui takımına atan Rotariu, bu sezon takımı ile 18 karşılaşmaya çıktı. Oyuncu bu 18 karşılaşmalık serüvende 8 karşılaşmada oyunu tamamlayamazken 7 karşılaşma da ise oyuna sonradan dahil oldu ancak 5 gol 5 asistlik performansı ile göz doldurdu. Romanya A milli takımında forma şansı bulamayan oyuncu şu an milli takımın U19 kadrosunda forma giyiyor..

       Dorin Rotariu sol kanat, sağ kanat, ikinci forvet ve sahte dokuz numara diye tabir edilen mevkilerde görev yapıyor. Oyuncu sıklıkla sol kanatta şans buluyor ve solak olmasına rağmen sağ ayağını da iyi kullanabiliyor. Rotariu’nun kontra atak futbolu benimseyen takımlarda başarılı olacağına inancım tam. Boş alanda birebirde rakiplerini hızı ve tekniği ile alt etmeyi başaran oyuncu, savunmaların korkulu rüyası olmayı başarıyor. Savunma arasına atılan toplarda zamanlaması ile pozisyonları sonuçlandırabiliyor. Topsuz alanda iyi pozisyon alan oyuncu rakibe bazen baskı kurarak rakibin oyun kurmasını engelliyor. Fiziksel ve zihinsel olarak güçlü olan oyuncunun maç içinde yılmadan çalışan bir yapısı var. Daha çok ikinci forvet olarak başarılı olduğunu inandığım Rotariu'nun bencil bir yapıya sahip olmaması önemli artılarından.

       Oynadığı ligin kalitesi göz önüne alındığında bir üst seviye futbol için kendini daha da geliştirmesi gerekiyor. Savunma özellikleri düşük olan oyuncu, daha çok hücum yapmayı ve rakibe sıklıkla baskı yapmamayı tercih ediyor. Hava toplarında yetersiz olduğunu gözlemlediğim oyuncunun yaratıcılığı ve bitirici pas özelliği ise çok yüksek değil. Oyuncunun güçlü bir kişiliği ve karakteri olduğu saha içi ve dışındaki hareketleri ile belli oluyor. Dorin Rotariu’nun Avrupa’nın üst düzey liglerinde forma giymek istemesi ise bir hedefinin olduğu ve bu hedef için çalıştığının göstergesi.

       Dorin Rotariu’nun genel değerlendirmesi bu şekilde olup, oyuncunun şuan için 500.000€ ‘luk bir bonservis değeri  ve kulübü ile 2019 yılına kadar imzaladığı bir sözleşmesi bulunuyor. Transferi konusunda şu an için herhangi bir Avrupa takımından teklif aldığına dair bilgim bulunmuyor. Büyük bir gözlem ağına sahip olan Avrupa devleri elbette Dorin’i de izliyorlardır. Rotariu'nun potansiyelini sahaya yansıttığı takdirde önemli bir oyuncu olacağından şüphem yok.
Hazırlayan: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder