16 Mayıs 2014 Cuma

2.Lig Play-Off Röportajları

       PTT 1.Lig'e çıkacak son takımı belirleyecek 2.Lig Play-Off maçları öncesinde 8 takımın teknik direktörlerine play-off'la ilgili görüşlerini sorduk. Buyrun hep birlikte okuyalım.

Mehmet Altıparmak (ALANYASPOR)
       Sezona başlarken yeni ve sıfırdan bir kadro kuracaktık. Tesisleri yenilettik, antrenman sahalarımızı yenilettik, bakımını yaptırdık, 5 yıldızlı otel gibi tesislere sahip olduk. Kulübün tüm şartlarını genel olarak iyileştirdik. Başkanımıza ve yönetimimize bize inanıp gerekeni yaptıkları için teşekkür ederim. Transferde tanıdığımız, bildiğimiz PTT 1.Lig’de güzel işler yapan oyuncuları takımımıza kazandırdık. Oyuncular bize, biz oyunculara inandık. Güzel bir aile ortamımız oluştu ve lige iyi başladık, gerçekten de güzel götürdük. Alanyaspor tarihinin en fazla puanını attık, en çok golünü attık. İç sahadaki galibiyet oranımız hem Türkiye’de hem dünyada en üst sıralardadır diye tahmin ediyorum. 15.00 kişilik harika bir stadımız var, ilk başta 1.500 kişiye oynarken son maçlarda yaklaşık 10.000 kişiye oynuyoruz. Alanya’da potansiyel oldukça fazla, biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapıp Alanyaspor’u üst lige çıkarmak istiyoruz. 1.sıradan çıkmak istesek de sizin de bildiğiniz gibi Altınordu gibi tüm ligi silip süpüren bir camia ortaya çıktı. Onları gerçekten tebrik ediyorum, analarının ak sütü gibi helal bir şampiyonluk kazandılar. 67 puan toplayan Giresunspor PTT 1.Lig’e çıktı, biz 72 puanla çıkamadık. Bu da bizim grubumuzun zorluğunu gösteriyor. Bu grubu 2. bitirmek de başarıdır. Önümüzde 5 maç var, amacımız şampiyon olmak. Ligin son 2 haftasında kampa girdik ve 2 güzel galibiyet aldık. Bu galibiyetler bizi motive etti. Takım olarak, fizik olarak, mental olarak hazırız play-offlara. İnşallah şampiyon olup bu güzel ilçeye şampiyonluğu getiririz. Biz tüm rakiplerimize play-offlarda başarılar dliiyoruz. Amacımız futbol, futbol sahada kalmalı. Allah kimseye sakatlık vermesin. Transfer Merkezi ekibine de yayın hayatında başarılar diliyorum.

Cafer Aydın (YENİ MALATYASPOR)
       Biz direkt çıkmak isterdik tabi ki ama Tarsus'ta yaşadığımız bir felaket sonrası artık önümüzde kalan son şansımızı bu turnuvada değerlendirerek PTT 1.Lig'e renk katacağımızı düşünüyorum. Gerek Malatya halkının futbola olan ilgisi ve başarıya olan açlığı gerekse yapımı süren yeni stadyum ve tesislerimizle tarihinde Süper Lig'de mücadele etmiş Malatya'ya hakettiği şampiyonluğu getirmek istiyoruz. Biz son 8 hafta kala göreve geldiğimizde çıkamaz denilen Yeni Malatyaspor'un dibe vurmuş olan moral motivasyonunu yukarı çıkararak, oyuncularımın özgüvenlerini yerine getirerek play-offlara sokmayı başardık. Burada futbolcularıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok iyi bir futbolcu kadrosuna sahip olmam da benim ve ekibimin işini kolaylaştırdı tabi, bize futbolcularımıza abilik yapmak kaldı. Buradan bana güvenerek bu takımın başına geçmemi sağlayan başkanımıza ve yönetim kurulumuza da ayrı teşekkür etmek istiyorum, onları mahçup etmeden bu takımı çıkarırsak ne mutlu bize. En büyük gücümüz olan taraftarlarımızdan isteğimiz bizi centilmence desteklemeleridir. Daha önceki kötü tezahüratlar nedeniyle ceza potasındayız ve çok kritik durumdayız, 12. adamımızın sağduyulu hareket ederek bizlere vereceği müthiş destekle oyuncularımın performanslarına artı etki edeceğini unutmadan bizleri sonuna kadar desteklemelerini istiyoruz. Play-offlara katılan bütün takımların hocalarına, futbolcularına ve taraftarlarına başarılar diliyorum. Futbolun bir spor olduğunu unutmadan barış, dostluk ve fair-play çerçevesinde zevkli bir turnuva olmasını temenni ediyor ve hakedenin kazandığı, alkışlandığı maçlar olmasını umuyorum.


Şaban Yıldırım (KARTALSPOR)
       8 takım da çok zorlu gruplardan buraya hakederek geliyor. Takımlarımız lige kimi şampiyonluk kimi play off kimiyse ligde kalmak için çıkıyor.. Ben bu gibi turnuvaları, Dnya Kupası'ndaki gibi en çok isteyen, enerjisini sahaya yansıtan takımların kazanacağını düşünüyorum. İlk maçlar sonunda zaten final oynayacak ve kazanan takımın belli olacağını düşünüyorum. Biz de ekip olarak çok istekliyiz, yüksek bütçeli  şehir takımlarının arasından sıyrılarak şampiyon olmak istiyoruz. Hiçbir maçın kolay olmayacağını çok iyi biliyoruz, zorluk derecesi yüksek maçlar oynanacak. Play-off statüsüne de değinmek istiyorum. Lig sonunda bu kadar maçın oynanmasını ve dağınık şekilde oynanmasını doğru bulmuyorum. Geçen seneki statü daha doğruydu bence. Biz buraya zor şartlar altında geldik, buraya gelmemizde en büyük pay sahibi olan hiçbir karşılık beklemeden mücadele eden oyuncu kardeşlerime ve teknik ekibime bütün personelime teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Göztepe maçına konsantre olduk, artık kazanarak yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz.

Ahmet Taşyürek (HATAYSPOR)
       Lig boyunca önde götürdüğümüz maratonu ikinci yarı akıl almaz şekilde Giresun'a kaptırdık. Biz ligin en iyi takımı olduğumuzu düşünüyoruz. Oyuncularımın performansıda bizleri ümitlendiriyor. Çok değerli rakiplere karşı oynayacağımızı biliyoruz, biz de Hatay'ın ve Hataylının yıllarca özlemini çektiği üst ligler hayalini gerçekleştirmek adına elimizden geleni yapacağız. Hatay PTT 1.Lig için artık fazlasıyla hazır, şehir olarak Süper Lig'i görememiş olmanın kırgınlığını fazlasıyla yaşanıyor. Birkaç sezondur iyi gidip sonradan yaşadığımız düşüşün şehir üzerindeki moral bozukluğunu gidermek adına ekibimizle şampiyon olarak çıkmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki eğer üst lige çıkarsak Balıkesirspor gibi Süper Lig'e çıkacak potansiyelimiz fazlasıyla var. Zor maçlar oynayacağız bunun bilincindeyiz ama 12 numaramızın da desteğiyle birlik beraberlik içerisinde vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Taraftarımızın ve şehrimizin üst liglere olan susamışlığı ümit ediyorum ki bu sene son bulacak. Dediğim gibi biz çok iyi başladığımız ligde ikinci yarı 17'de 15 yapan Giresunspor'a şampiyonluğu kaptırdık. Onların da iyi bir kenetlenme ile bunu başardığını düşünüyorum. Ben kırmızı ve Beyaz grup'ta en iyi takımın biz olduğumuzu düşünüyorum, köklü camialarla karşılaşacağız belki ama inşallah buradan biz çıkacağız. Hatay çok kozmopolitan bir şehir bunun avantajları da dezavantajları da oluyor. Eğer ki birlik beraberliği sağlayabilirsek geçen sene finalde kaybettiğmiz şampiyonluğa bu yıl kolayca ulaşcağımızı düşünüyorum..Ayrıca ben buradan bir konuya değinmek istiyorum, Süper Lig ve PTT 1.Lig'de hakemlere uygulanan kulaklık sisteminin 2.Lig ve daha alt liglerde de uygulanmasını diliyorum. b küçük iletişimsizlik detayı yüzünden belki de çok takımın canları yanmıştır. Ayrıca bazı takımların stadyumlarının yetersizliği Avrupa Şampiyonası'na aday olan ülkemize maalesef yakışmıyor. Ümidimiz daha modern, daha çağdaş tesislere ve stadyumlara sahip olmak.. TM ailesine yayın hayatında başarılar diliyorum.

Mustafa Çapanoğlu (BANDIRMASPOR)
       Şansları eşit 4 takım bir yarış içerisindeyiz. En az hata yapanın kazanacağı bi turnuva olacak, biz en az hatayı yapıp kazanan taraf olmak istiyoruz. Tam kadro olarak maça hazırlanıyoruz, sakat ve cezalı oyuncumuz yok, ekip olarak kenetlendik, inandık. İkinci yarıya Altınordu ile birlikte en iyi girişi yapan takım bizdik ama rakiplerimizin kaybetmemesi nedeniye direkt çıkma şansımızı kaybettik ama ümit ediyorum ki play offlardan çıkacağız. Bir şehrin kenetlenmesi ve şampiyonluğu istemesi bizim futbolcuların ve yönetimin istemesinden daha önemli, yeter ki seyircilerimiz gerekli desteği bizlere versinler. Bandırma halkı PTT 1.Lig için hazır, artık Ankaragücü maçına konsantre olduk. Burada biz Türk futboluna hizmet için elimizden geleni yapıyoruz tabi ama Türk futbolunda en büyük sorunun bence altyapılarda futbola başlayan futbolcu adayı kardeşlerimize gerekli kültür dersi verilmemesi. Genç kardeşlerimize verilecek gerekli eğitimle Avrupa ile rekabette bizlerin daha öne geçeceğimizi düşünüyorum. Buradan oyuncu kardeşlerime, teknik ekibime Ahmet Edim Yaşar Tekdemir, Can Gülmez ve Mehmet Kılkışlı başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bizim her zaman yanımızda oldular ve herhangi bi sıkıntı yaşamadık. Ayrıca Sportif Direktörümüz Serdar Samatyalı'ya teşekkür etmek istiyorum, yönetimle aramızda çok iyi köprü oldu. Bandırma seyircisi şampiyonluğu hakeden bir taraftar, bizi herzaman desteklediler. Play-offlarda da bizi desteklesinler, onların desteğiyle çok iyi işler çıkaracağımızı düşünüyorum.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder