6 Mayıs 2014 Salı

Denizlispor Sezon İncelemesi

       2013-2014 sezonunu PTT 1.Lig'de 46 puanla 10. sırada bitiren Denizlispor'da geride kalan sezonu ve oyuncu performanslarını hep birlikte inceleyelim.

       Sezona Süleyman Urkay yönetimi ve Türkiye'de teknik direktörlük tecrübesi olmayan Serdar Dayat ile giren Denizlispor ilk 6 maçında sadece 4 puan alabildi. Bu kötü başlangıcın ardından teknik direktör Serdar Dayat ile yollar ayrıldı. Teknik direktörsüz çıkılan ligdeki Şanlıurfaspor ve kupadaki Manavgat Evrensekispor karşılaşmaları da kaybedildi. Bu maçlardan sonra yönetim takımın başına Denizlispor'un efsane futbolcularından Yusuf Şimşek'i getirdi. Yusuf Şimşek göreve geldiğinde 7 maçta 14 gol yiyen Denizlispor'a önce savunma yapmayı öğreterek sonraki 8 maçta sadece 4 gol yiyen ve 14 puan (4 galibiyet, 2 beraberlik) toplayan bir takım ortaya çıkardı. Denizlispor, bu periyot içindeki tüm galibiyetlerini deplasmanda alarak deplasmanda 4 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Bu serinin ilk maçında Mersin İdman Yurdu'nu 1-0'la geçen Horozlar'da aynı gün yapılan başkanlık seçiminde Süleyman Urkay ve ekibi görevi Mehmet Özsoy ve ekibine bırakıyordu. Bu serinin son maçı olan Tavşanlı Linyit karşılaşmasının henüz 10. saniyesinde 10 kişi kalan, 3. dakikada 1-0 geri düşen Denizlispor karşılaşmayı 2-1 kazanmasını bilerek takdir edilmesi gereken performansla çok önemli bir galibiyet alıyordu.

       Denizlispor'da tam işler yoluna girdi denilirken Tavşanlı deplasmanı dönüşü Denizlispor taraftarı olan farklı iki grup arasında çıkan tartışmada Fatih Eroğlu isimli taraftar silahla vurularak öldürülüyordu. Bu üzücü olaydan sonra Denizlispor tribünleri çok önemli bir fair-play örneğine imza atarak tribündeki şiddetin artık bitmesi yönünde diğer takım taraftarlarına çağrıda bulunarak, Denizlispor'un iç sahadaki Fethiyespor maçında tribünlerde birliği sağlamayı amaçlıyordu. Bu çağrıya olumlu cevap veren farklı takım taraftarları da bu maç için Denizli'de yer alıyordu. Bu anlamlı ve güzel olayı ise yayıncı kuruluş televizyondan vermeyerek büyük ayıp ediyor, taraftarların ve bizlerin haklı tepkisiyle karşılaşıyordu. Denizlispor bu maçı kaybetse de yaptığı centilmenlikle büyük alkış alıyordu. Bu maçtan sonra ise haftalardır parasını alamayan futbolcularına ödeme yapılacağına dair söz veren Yusuf hoca bu ödemenin olmaması sebebiyle oyuncularıma mahçup oldum diyerek görevi bırakıyordu. Aynı gün Özcan Bizati ile anlaşılması, Yusuf hocanın ayrılmadan bu görüşmenin yapıldığını ve anlaşıldığını ortaya çıkarıyordu.

       Denizlispor'da Özcan Bizati geldikten sonra kaybedilen 2 maç ve Yusuf Şimşek'in son maçı olan Fethiyespor maçıyla beraber sezonun ilk yarısını 3 maçlık mağlubiyet serisi ile 18 puanda 15. sırada noktalıyordu. Devre arasının gelmesiyle beraber kadrosunda revizyona giden Denizlispor, ayrılan oyuncuların yerine transfer dönemi boyunca kadrosuna 12 yeni futbolcu katarak büyük sayılabilecek bir değişime gidiyordu. Transferlerin uyum süreci sebebiyle sezonun ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarısında da ilk 6 maçta 4 puan (1 galibiyet, 1 beraberlik) alabiliyordu. Daha sonraki 3 maçından aldığı 9 puan ile biraz olsun nefes alan Horozlar sonraki iki maçı kaybedip taraftarlarını yine üzüyordu. Fakat sonraki 7 maçta 6 galibiyet alarak başlarda çok sıkıntı çektiği sezonun sonlarını iyi tamamlayarak ligi orta sıralarda bitiriyordu.

       Sezon sonunda birçok futbolcusunun sözleşmesi bitecek olan Denizlispor'da, futbolculara hala ödeme yapılmaması sebebiyle sözleşmesi süren oyuncularında serbest kalabileceği anlamına geliyor. Son maçlarda çok iyi uyum sağlayan takımın bozulmasını istemeyen teknik ekip ve taraftar birkaç nokta transferle gelecek sezon Süper Lig'i hedeflemek istiyor. Fakat yönetimin hala ödeme yapmaması kadronun korunmasını oldukça güçleştiriyor. Ayrıca eski futbolcularına da borcu olan Denizlispor eğer para kaynağı bulamazsa ve elini çabuk tutmazsa gelecek sezonda geçen sezonlar gibi küme düşmeme mücadelesi içinde olacaktır. Bu sebeple yönetimin, teknik kadronun ve futbolcuların en kısa zamanda kulüpteki geleceklerinin netleşmesi gerekiyor. Bizde buradan Denizlili iş adamlarına ve şehrin büyüklerine Denizlispor'a destek olmaları ve Denizlispor'u eski başarılı günlerine döndürme konusunda çağrıda bulunalım.

       Son olarak geride kalan sezonda oyuncu performanslarına göz atalım;

Atahan Menekşe: Sezon başında Denizlispor'dan ayrılan 28 yaşındaki Atahan devre arasında tekrar takıma katıldı. Sadece Adana Demirspor maçında son 3 dakika forma şansı buldu. Sözleşmesi bitiyor, takımda kalması zor.

Barış Örücü: Sezon başında Bursaspor'dan transfer edildi. Orta sahanın ortasında oynamasına rağmen zaman zaman sağ kanatta da görev aldı. Etkili şutları, duran topları iyi kullanamsı ve mücadeleci oyunuyla dikkat çekiyor. Skora 6 gol, 4 asistlik katkı veren Barış'ın sözleşmesi devam ediyor. Fakat hem Süper Lig'den hem de 1.Lig'den talipleri var. Herşeye rağmen mutlaka takımda tutulmalı.

Burak Yılmaz: 19 yaşındaki Burak son 2 maçta sonradan oyuna dahil oldu. Sözleşmesi devam ediyor. Kalır veya kiralanır.

Bülent Ertuğrul: Denizlili olan ve futbola Denizlispor'da başlayan Bülent Ertuğrul, 5 sezonluk aradan sonra sezon başında tekrar Denizlispor'a döndü. Sezon boyunca zaman zaman ön liberoda, zaman zaman da sağ bekte forma giyen 36 yaşındaki tecrübeli futbolcu 30 maçta görev aldı. Ligdeki tek golünü deplasmanda 1-0 kazanılan Mersin İdman Yurdu maçında attı. Sözleşmesi bitiyor. Ama 1 sezon daha takımda kalması gerektiğini düşünüyorum.

Bülent Kocabey: 30 yaşındaki futbolcu Denizlispor'a devre arasında katıldı. Sadece 2 maçta sonradan oyuna dahil olabildi. Sözleşmesi bitiyor. Kalması zor.

Carlos Kahe: 32 yaşındaki forvet takıma bu sezon büyük umutlarla geldi. Attığı 11 golün 5'ini penaltıdan kaydetti. Ayrıca 5 asisti bulunan Kahe güçlü futbolu ve hava toplarındaki etkisiyle dikkat çekiyor. Denizlispor'un en çok kazananı olan Kahe, sezonun son maçında forma giymeyerek ülkesine gitti. Gelecek sezon için ücretinde indirime gitmezse ayrılacaktır.

Cihan Özkaymak: Sezon başında Alanyaspor'dan transfer edilen Cihan, oynadığı 24 maçın sadece 2'sinde 90 dakika sahada kaldı, 3 gol attı. Sözleşmesi devam ediyor kalması da gitmesi de çok sürpriz olmaz.

Hasan Demir: 32 yaşındaki stoper devre arasında takıma katıldı. Sözleşmesi bitiyor, bu seviyenin futbolcusu değil. Gitmeli.

Iliyan Yordanov: 25 yaşındaki Bulgar sol kanat oyuncusu Denizlispor'un en önemli devre arası transferi. Oynadığı 14 maçta 6 gol, 4 asistlik katkısı ile Denizlispor'a seviye atlattı ve ligde kalmasında büyük rol oynadı. Teknik kapasitesi ve süratiyle ön plana çıkıyor. Kalitesi ile 1.Lig'in üstünde bi futbolcu. Sözleşmesi devam ediyor, mutlaka kadroda tutulmalı.

Kazım Sarı: 32 yaşındaki kaleci devre arasında takıma katıldı. 16 maçta forma giydi. Sözleşmesi sona eriyor. Gelecek sezon için yedek kaleci olarak düşünülebilir.

Mehmet Cansın Çiçek: Sezon başında Gençlerbirliği'nden kiralandı. İlk kez bu seviyede forma giyen 22 yaşındaki stoper, oynadığı başarılı futbol ve gösterdiği iyi performansla dikkat çekti. Gelecek sezon Gençlerbirliği oyuncuyu kadrosunda düşünebilir. Eğer düşünmezse yine Denizlispor forması giymesi için hemen görüşmelere başlanmalı zira başka talipleri de mutlaka olacaktır.

Mert Çakar: 22 yaşındaki ön libero 28 maçta forma giydi. Teknik kapasitesi sınırlı fakat mücadeleci ve sert futboluyla ön plana çıkıyor. Sözleşmesi devam ediyor. Takımda kalır, kalmalı.

Mirlan Murzaev: Kırgızistan milli takımının en önemli futbolcularından biri olarak devre arasında Denizlispor'a geldi. Hücumun her alanında görev yapabiliyor. 22 yaşında topla oynamayı çok seviyor. Yeterli sürenin verilmediğini düşünüyorum. Sözleşmesi bitiyor ama takımda kalırsa kimse niye kaldı demez.

Mustafa Keçeli: Devre arasında katıldığı Denizlispor'da oynadığı 16 maçın tamamında 90 dakika sahada yer aldı. İlerleyen yaşına rağmen tecrübesiyle katkı verdi. Sözleşmesi bitiyor ama 1 sezon daha Denizlispor'da kalabileceğini düşünüyorum.

Oktay Pop: 26 yaşındaki orta saha Denizlispor'a devre arasında katılan isimlerden. 6 maçta forma şansı yakaladı. Sözleşmesi bitiyor. Daha iyisi bulunursa ayrılır.

Ömer Kandemir: Savunmanın sağında görev yapan 21 yaşındaki futbolcu 30 maçta forma giydi. Zaman zaman savunmada hatalar yapsada takımda kalmalı. Sözleşmesi bitiyor, yenilenmeli.

Ömer Alp Kulga: 25 yaşındaki stoper devre arasında Mersin İdman Yurdu'ndan transfer edildi. Geldikten sonra savunmada iyi bi performans ortaya koyan Ömer, hava toplarında oldukça başarılı. Sözleşmesi bitecek olan futbolcu mutlaka takımda tutulmalı.

Petr Janda: Devre arasında Antalyaspor'dan kiralanan 27 yaşındaki Çek futbolcu orta sahada forma giyiyor. Kariyerinde Süper Lig, hatta UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi tecrübeleri bulunuyor. 10 maçta Denizlispor forması giyen Janda 2 gole imza attı. Takımda tutulabilirse önemli katkı yapacaktır.

Saşa Yunisoğlu: 29 yaşındaki Azeri stoper 17 maçta görev aldı. Sözleşmesi bitecek olan futbolcu takımdan ayrıldı. Gelecek sezon kadroda olmayacak.

Serdar Dursun: Sezon başında Eskişehirspor'dan kiralanan forvet 16 maçta oynayabildi ve sadece 2 gol attı. Gelecek sezon Denizlispor forması giyeceğini düşünmüyorum.

Süleyman Çelikyurt: 25 yaşındaki futbolcu sol bekte, sol kanatta, orta sahanın ortasında, hatta sağ kanatta bile forma giyerek joker görevi üstlendi. Sakatlığı sebebiyle çok düzenli oynayaman Süleyman 23 maçta görev aldı 3 asist yaptı. Sözleşmesi devam ediyor mutlaka takımda kalmalı.

Şevki Çınar: 19 yaşındaki genç futbolcu forvet arkasında, sağ ve sol kanatta görev yapabiliyor. Sol ayağına hakim, topla çok seri ve kolay adam eksiltebilme özelliğine sahip. Biraz daha güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. İlk profesyonel sezonunu geçiren Şevki skora 4 gol, 3 asistlik katkı yaptı. 2016'ya kadar sözleşmesi bulunan genç futbolcuya Süper Lig'den talipler var. İyice pişmesi için en az 1 sezon daha Denizlispor'da forma giymesi gerektiğini düşünüyorum. Kadroda tutulmalı.

Ümit Tütünci: Devre arasında takıma katılan 30 yaşındaki forvet 6 maçta oynadı 1 golü var. Sözleşmesi sona eriyor. Gelecek sezon için alternatif forvet olarak düşünülebilir.

Yavuz Özkan: 29 yaşındaki kaleci takıma devre arasında katıldı. Ligde forma giymedi. Sözleşmesi sona eriyor, gitmeli.

Yenal Tuncer: Savunmanın solunda görev yapan 29 yaşındaki futbolcu sadece 8 maçta oynayabildi. Sözleşmesi bitiyor, gitmeli.

       Ayrıca sezonun ilk yarısında forma giyen Ozan Evrim Özenç, Ceyhun Demircan, Levent Demiray, Dajan Simac, Fatih Yılmaz, Onur Alkan, Ahmet Arı, Arif İsayev, Bajram Fetai, Yusuf Emre Kasal gibi oyuncular sezon tamamlanmadan takımdan ayrıldılar.

Hazırlayan: Utku YASTIKCI
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder