25 Haziran 2014 Çarşamba

Ateş ve Duman: Davutpaşa

       İstanbul 2.Amatör'de sezon, geçen hafta oynanan müsabakalarla sona erdi. 1.Amatör'e yükselme sevinci yaşayan 36 kulüp arasına "Yeşil Sahaların Farklı Renkleri" yazımda da yer verdiğim, köklü bir geçmişe sahip Davutpaşa da girmeyi başardı.

       1926 yılında kurulan Fatih ekibi, kendisi kuran itfayecilerin o dönemlerde giydiği üniformanın rengi olan kavuniçi ile dumanın kahverengisini forma rengi olarak benimser; zaten Türkiye'de bu renklere sahip tek kulüp. 1941-42'de 3 İstanbul devinin de mücadele ettiği İstanbul Ligi'ne yükselen Davutpaşa, ilk sezon ligi 8.sırada tamamlasa da ertesi sene 18 müsabakadan yalnızca 3 beraberlik çıkarabilince lige veda edecekti. 1965-1966'da 2.Lig'e terfi karşılaşmalarında başarılı olsa da kent takımlarının cirit attığı zorlu 2.Lig Beyaz Grubu son sırada tamamlayıp ertesi sene kurulan 3.Lig'in ilk takımlarından biri olacaktı.

       1972-1973 sezonunun son maçında İzmir Demirspor'u Engin Verel'in golüyle 1-0 yenip averajla kümede kalır; fakat ertesi sene ligin son haftasında Diyarbakırspor ile rakip sahada 1-1 berabere kalmasına karşın, Alibeyköyspor'un şampiyonluğunu garantilemiş Çorumspor'u İstanbul'dan puansız yollamasıyla kendisini amatörde bulacaktı. 1981'de 2.Lig'e merhaba diyen Davutpaşa, son maçta Vefa'yı 2-0 yenerek lige yine averajla tutunacaktı. Artık tesadüf müdür nedir bilinmez; 1973-1974'te son 4 sırada yer alıp küme düşen takımların içinde bulunan Davutpaşa, bu sefer 1982-1983'te 5 takımın küme düştüğü 16 takımlı A Grubu'nun sondan 4.basamağında yer alıp 2.Lig'e, 1986-1987'de de profesyonel liglere mendil sallayacaktı.

Muhittin Boşat, Davutpaşa formasıyla
       Türk futboluna Hüseyin Çakıroğlu, Alpaslan Eratlı ve Engin Verel gibi futbolcuları yetiştiren, Muhittin Boşat'ın 14 yılını verdiği ve Fırat Aydınus'un da çeşitli mevkilerinde görev yaptığı kavuniçi-kahverengililerde -2012'de vefat eden- TFF'nin eski başkan vekillerinden Neşet Hadi Türkmen de 1980'lerde kulübe başkanlık yapmış.

       Uzun zamandan beri 2.Amatör'de oynayan Davutpaşa'nın başkanlığını 1970'lerde takımın sağ kanadında görev yapmış İskender Keleş yapıyor. Keleş bu görevi Haziran 2012'de Engin Verel'den devralmıştı. Geçen sene 8.Grup'ta mücadele eden Davutpaşa, son iki karşılaşmasını kaybedip terfi şansını ellerinden kaçırsa da bu sene işini şansa bırakmadı: 9 takımlı 12.Grup'ta mücadele eden kavun-kahveler, 11.haftadaki 1-1'lik Zabıtaspor beraberliği ve 17.haftadaki 1-0'lık Göktürkspor yenilgisi dışında fire vermeden son haftaya lider girdi. Seyrantepe Sahası'nda Aslantepe'ye konuk oldular. Son derece dostane bir havada geçen ve golsüz sona eren müsabakanın sonrasında kupayı gökyüzüne kaldırmanın mutluluğunu yaşadılar. Maç başına 3,5 gol gol ortalamasıyla oynayan Fatih ekibi, kalesinde yalnızca 6 gol görerek tüm 2.amatör takımları içinde en az gol yiyen ekip oldular.

       Kulüp bugünlerde şampiyonluğu kutlamanın yanı sıra geçmişte kulüpte görev yapmış futbolcu ve yöneticilere teşekkür plaketleriyle vefa borçlarını ödüyor. Kulüp ayrıca kendilerini bir üst lige terfi ettiren Deniz Atak ile yeniden anlaşma sağladı. 90'ına merdivan dayayan ve yıllar sonra üzerindeki ölü toprağını savuran kulübün Facebook sayfası da mevcut.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder