11 Haziran 2014 Çarşamba

Beşiktaş'ın Transfer Tercihleri

       2013-14 sezonunda 2.'liği Galatasaray'a kaptırarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme şansını kaçıran Beşiktaş, yeni sezona nokta transferlerle girmek istiyor.

       Kadro yapılanmasında elindeki 15 milyon Euro'luk bütçeyi ekonomik kullanmak isteyen Kara Kartal'da transfer harekatına hız verildi. Futbol Genel Direktörü Önder Özen ve Teknik Direktör Slaven Bilic, hem iç hem de dış transfer için oluşturduğu listeyi yönetime sundu ve girişimler başladı.

       Beşiktaş'ın merak edilen tüm transfer ayrıntıları, Gazeteci Fatih Doğan'ın geniş istihbaratı ve yazarımız Kaşif Yavaş'ın derlemesiyle sizlerle...

Lanzini bitti!
       Beşiktaş, bir süredir gündemini meşgul eden 21 yaşındaki Manuel Lanzini transferinde mutlu sona ulaştı. Güney Amerika'ya çıkarma yapan Önder Özen'in sunduğu rapor doğrultusunda girişimlere başlayan Beşiktaş yönetimi, hem Lanzini hem de oyuncunun kulübü River Plate ile her konuda anlaştı ve ilk imzalar atıldı.

       Beşiktaş'ın emektar muhabiri Fatih Doğan kaynaklı habere göre; River Plate'in 10 numaralı hücumcusu, 3+1 yıllığına Kartal oldu. Arjantin futbolunun yükselen değeri olan ve kendisine ülke futbolu adına da büyük umut bağlanan Lanzini, tatilinden feragat etmesi durumunda 16 Haziran Pazartesi günü İstanbul'a gelerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Ramon Motta'nın durumu
       Siyah-beyazlı kulüp, Önder Özen'in çetrefilli transfer harekatı sonucunda keşfettiği Ramon Motta'yla da her konuda mutabakata vardı. Hem karakteri hem de oyun anlayışıyla camiadan tam puan alan 26 yaşındaki Brezilyalı sol bekle anlaşan Beşiktaş, oyuncunun bonservisi konusundaki pürüzleri de önümüzdeki Cuma gününe kadar aşmayı planlıyor.

Rusya çıkarması
       Lanzini ve Ramon Motta transferlerini bitiren Beşiktaş, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma verilen Gökhan Töre'nin bu kez bonservisini alacak. Rubin Kazan'la sözleşmesi 2017'de sona erecek olan Türk yıldız için girişimlerini sürdüren Siyah-beyazlı yönetim, Bilic'in vazgeçmediği oyuncu için Rus ekibine maksimum 5 milyon Euro'luk teklif sunacak.

Töre olmazsa Danny geliyor!
       Beşiktaş, Gökhan Töre'nin bonservisi konusunda Zenit'le anlaşamadığı takdirde, yine Zenit'ten Danny Miguel'in transferine yoğunlaşacak. Trabzonspor'la Olcan Adın için uzun süren müzakerelerden sonuç alamayan Kara Kartal'ın, 30 yaşındaki Portekizli kanat oyuncusu için gereken tüm adımları atmaya hazır olduğu öğrenildi. Ayrıca yönetim, Danny'nin kadroya katılması durumunda forvet transferini yerli lokasyonundan kullanacak.

Stoperde 4 aday var
       Beşiktaş Julien Escude ile daha önce yollarını ayırmıştı. Sıradaysa İbrahim Toraman bulunuyor. Toraman'a Süper Lig'in yeni ekibi Mersin İdman Yurdu'nun talip olduğu ve taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğü biliniyor.

       Ersan Gülüm, Sivok ve Pedro Franco'lu defans bloğunu sağlamlaştırmak isteyen Beşiktaş'ın stoper hedeflerinde 4 oyuncu bulunuyor. Bu oyunculardan Rodrigo Moledo ve Rolando ile girişimler sıkı şekilde sürüyor.

       Beşiktaş, Metalist Kharkiv forması giyen 26 yaşındaki Rodrigo Moledo ile 3 yıllık anlaşma imzalamak istiyor. Metalist Kharkiv'le süren görüşmelerden olumlu sonuç çıkmazsa gözler Portolu Rolando'ya çevrilecek. Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak İnter'de geçiren 28 yaşındaki stoperle de temas kurulmuş durumda.

Muhammed Demirci Es-Es yolcusu
       Yerli Messi olarak anılan ve altyapıdan yetişen Muhammed Demirci'nin ise Eskişehirspor'a kiralanacağı öğrenildi. İki kulüp oyuncunun kiralanması konusunda anlaştı; ancak transfer, beklenen patlamayı bir türlü yapamayan genç yeteneğin isteği doğrultusunda gerçekleşecek.

Sefa Yılmaz için pazarlık sürüyor
       Küme düşen Kayserispor'un başarılı kanat oyuncusu Sefa Yılmaz'ı da kadrosuna katmak isteyen Kara Kartal, oyuncunun bonservisi konusunda kulübüyle pazarlık masasına oturdu. Beşiktaş, Sefa için 4 Milyon Euro isteyen Kayserispor yönetimine 1.5 Milyon Euro önerdi. Kulüplerin, Slaven Bilic'in de sıcak baktığı Sefa için 2,5 Milyon Euro'da anlaşması bekleniyor.

Ahmet İlhan ve Yalçın Ayhan olayı!
       KDÇ Karabükspor'da bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Ahmet İlhan transferi, teknik heyet ve Önder Özen'den destek alamadı. Ancak yönetim, 26 yaşındaki milli oyuncunun transferini henüz rafa kaldırmış değil...

       Son günlerde adı Beşiktaş'la sıkça anılan Yalçın Ayhan'ın transferi konusunda ise camia ikiye bölünmüş durumda. Teknik heyetin kadro hesaplarında bulunmayan Ayhan'ın, Beşiktaş'ın stoper tercihleri arasında en son sırada yer aldığı öğrenildi.

Bilic ve Özen'in reddettiği isimler
       Öte yandan Orman yönetimi, daha önce Teknik Direktör Slaven Bilic'e Erkan Zengin, eski bir Beşiktaşlı olan Tanju Kayhan, Turgut Doğan Şahin ve Bursaspor'a transfer olan Aydın Karabulut'u önermişti. Ancak Önder Özen ve Bilic bu oyunculara sıcak bakmadı.

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Bu haberin detay bilgileri ve istihbaratı Gazeteci-Yazar Fatih Doğan'a aittir. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

4 yorum:

  1. biliç erkan zengini değil erkan kaş ı ve hala beşiktaşın sözleşmeli oyuncusu olan tanju kayhanı kampa götürmek istemiyor...

    YanıtlaSil
  2. Tolga-Motta-Moledo-Franco-Şener-Veli-Oğuzhan-Lanzini-Cenk-Olcan-Diouf

    YanıtlaSil
  3. Hali hazırda iki yabacı stoperi (sivok, franco) olan beşiktaş'ın hala yerli değilde yabancı stoper peşinde koşması kadro planlaması konusunda ne durumda olduklarını açık açık gösteriyor.

    YanıtlaSil