26 Haziran 2014 Perşembe

Köşe Yazısı: Manisaspor ve Geleceği

       Manisaspor‘da yapılan kongre sonucunda başkanlığa Abdullah Mergen seçildi. Şimdilik sadece hayırlı olsun diyelim.

       Dost acı söyler. Manisaspor taraftarları lütfen bana kızmasın fakat şu anki görünüm itibariyle Manisaspor gelecek sezon PTT 1. Ligi’nde küme düşmeme mücadelesi vermeye en büyük aday takım konumundadır. Birçok takımın sezon öncesi hazırlık kamplarının başlama tarihi yakınlaşırken , Manisaspor başkanını bile daha yeni seçti.  Üstelik henüz bir teknik direktörü yok. Ve en acısı , neredeyse ilk 11‘in tüm oyuncuları ile yollarını ayırdı.

       Böylesine karanlık bir tablodan Manisaspor nasıl çıkar? Gerçekten bu sorunun cevabını verebilmek çok zor. Başkan Abdullah Mergen, kongreden önce düzenlediği basın toplantısında dış transferde 16-17 isim alınacak gibi bir ifade kullanmış. Sayısal olarak bu kadar fazla olan transfer çalışmasını hangi bütçeyle veya hangi maddi kaynakla yürütecek çok merak ediyorum doğrusu. Sayın Abdullah Mergen aynı basın toplantısında Bülent, Eray ve Murat‘ı satmayacaklarını da söyledi ama saatler sonra yani başkanlığa seçilince bu 3 oyuncuyu  2 milyon 250 bin TL karşılığında Balıkesirspor‘a sattıklarını açıkladı. Başkandan daha henüz ilk gününde böyle bir çelişki görmek beni fazlasıyla korkuttu açıkçası. Burada bir parantez açmak gerekirse, Emre Hasgör, Bülent, Eray, Murat ve Volkan için Balıkesirspor ile 5 milyon TL karşılığında anlaşmıştı. Abdullah Mergen Volkan için Başakşehirspor ile görüştüklerini açıkladı.  Umarım Abdullah Mergen Volkan‘ı 2 milyon 250 bin TL‘den aşağı bir rakama Başakşehirpor‘a göndermez.  Bu rakamdan aşağı olduğu takdirde, Emre Hasgör‘ün paket teklifinden aşağı bir rakama düşülmüş olunur ve bu Manisaspor için çok açık bir zarar olur. Ama inanıyorum ki, böyle bir şey olmayacaktır. Benimkisi sadece ufak bir hatırlatma.

       Abdullah Mergen ve ekibinin yapması gereken ilk icraat takım adına doğru hedefler koymak olacaktır. Manisaspor  için bu sezon en doğru hedef ligde kalmak olmalıdır. Eğer Abdullah Mergen “Biz bu sezon üst lige çıkacağız “ gibi bir açıklama yaparsa hem Manisaspor ‘u hemde kendi kariyerini göreve gelir gelmez bitirmiş olur.  Ama ne yazık ki , eğer ben futbolu biraz biliyorsam, çok az da olsa bu işten anlıyorsam, Türk futbolundaki yönetici profilini biliyorsam, böyle bir açıklamayı çok yakın bir zamanda okuyacağız.

       Manisaspor 2015-16 sezonunda 50.yılını kutlayacak.  Benim şahsi fikrim, Manisaspor gelecek sezonu bir nevi “Feda“ sezonu şeklinde geçirmelidir. Transfere çok az para harcayıp alt yapıdan yetişen oyunculara şans  verip tesisleşme veya maddi kaynak yaratma gibi konulara önem vemelidir. Bunların sonucunda sadece ligde kalma hedefini gerçekleştirebilen Manisaspor, 2015-16 sezonuna yani  50. yılına çok daha  iddialı bir şekilde girecektir.

       Eğer yönetim böyle bir anlayış benimser ise (ki şu anda Manisaspor için doğru olan kesinlikle budur, aksi olan kesinlikle kabul edilemez ) yukarıda belirttiğim anlayışa uygun bir teknik adamı da takımın başına getirip 2 veya 3 yıllık istikrarın ardından hayal ettiği yerde olacaktır.
       Yazdıklarımın gerçekleşebileceğine inancım çok az olsa da Manisaspor için, Manisaspor ‘un geleceği için bunların doğru olduğunu söylemekten başka elimden bir şey gelmiyor açıkçası. Siyasi çekişmelere, ego savaşlarına, kişisel olaylara sahne olmuş, borcu bu ligin çok üstünde olan bir Manisaspor ‘u yönetmek, başkanlığını yapmak çok zor bir iş olsa gerek. 
       Bu doğrultuda Abdullah Mergen‘in ateşten bir gömlek giydiğini söyleyebilirim. Ama Sayın Başkan şunu unutmamalıdır ki Emre Hasgör yanan bir evin içine girmişti, kendisi ise sadece ateşten bir gömlek giyecek. Aradaki bu farkı umarım başkanlık dönemi boyunca unutmaz.

Hazırlayan: Enes YALIHÜYÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder