17 Haziran 2014 Salı

Maç Analizi: İran 0-0 Nijerya

Kör Dövüşü..
       Dünya Kupası F Grubu’nda Nijerya İran karşılaşması heyecanı yaşandı… Aslında heyecan demek yanlış oldu.. Şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda pozisyon sayısı ve maç ritmi en düşük maç olarak değerlendirebiliriz..

       İran turnuva öncesinde oynadığı dört hazırlık maçında sadece 1 gol yemesi savunmaya odaklı olduklarını gösterdi bizlere… Kapalı kutu takımlardan biriydiler belki ama gruptaki en zayıf halka olduklarından sebep “gol yemeyim, atarsam atarım” mantığı yadırganmamalı..

       Nijerya alışık olduğumuz fizik gücü artısını bu maçta kullanamadı.. İranlılar fazla boşluk bırakmayınca yedek bir oyun varyasyonu da bulunmadığında pozisyona çokça giremedi Nijerya.. Geniş alan seven Emenike sahada kaybolurken, sonradan oyuna giren Ameobi de fayda etmedi.. 

       Maçta tempo düşük düzeyde seyretti.. Nijerya önde baskı oluşturamadı.. Doğru düzgün pas da yapamadılar.. Oyun anlayışı, takım kimyası bakımından Kamerun’a benzerlik gösteriyor Nijerya.. İki takım da umutsuz vaka… İran’ın rakibinin oynatmama üzerine kurulu mantalite karşısında öne çıkaracak bir yaratıcı oyuncu, savaşçı ve ara top atacak adam eksikliği yaşadılar..

       İran’da Queiroz ülkeye futbol öğretmeye çalışıyor belki ama elinde Alireza gibi bir oyuncu olmasına rağmen ilk 11’de başlatmaması tam bir rezalet.. İran’da az buçuk bir şeyler yapmaya çalışan iki oyuncu var birisi Dejagah diğeri de Hollanda’da iyi bir sezon geçiren Alireza Jahanbakhsh… Zaten kısıtlı kadron var, bir de adamı yedek soyunduruyosun. İki takımda da ışık yok. Gruptaki kalan maçları kaybederler diye düşünüyorum

Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder