20 Haziran 2014 Cuma

Maç Analizi: Kolombiya 2-1 Fildişi Sahilleri

Savaşçı Kolombiya!
       Birbirine denk sayılabilecek 4 takımın bulunduğu C Grubu’nda ilk maçlarını kazanan Kolombiya ve Fildişi Sahili kozlarını Brasilia’da paylaştı.

       İki takımında yüksek tempo yapması bekleniyordu. Çünkü iki ülke de fizik olarak kuvvetli ve çok hareketli dinamik oyunculardan kurulu kadroya sahip. Maç ilk dakikalarda top savaşına döndü. Kolombiya şuursuzca atak yapma girişimlerinde bulundu. Topu orta alanda kaptıklarında özellikle orta saha kombinasyonunda oyuncular birbirine çok yakın oynadı. Paslaşmaları dar alanda iyiydi. Toplu halde set hücumuna kalktıklarında bekler Zuniga ve Armero da atağa destek veren isimlerdi ancak bu bir handikaba dönüştü.  Çizgiyi iyi kullanan bu iki oyuncu Fildişi Sahili’nin kontratağa kalkışlarında geri dönmekte sıkıntı çekti. Fildişi Sahili ilk bölümde geniş alan yakaladı ama sonuca gidecek planlamaları yapamadı. 

       Fildişi oyunu ilk yarıda toparlamaya ve orta sahadaki Kolombiya’nın egemenliğine son vermeye çalıştı. Hücumda Gervinho’nun bireysel çabalarına bağlı kaldılar. Sağ kanattan Aurier ,  İbarbo ve Armero kanadını çok etkili kullanmaya başladı. Armero daha sonra Aurier’in etkinliği azaltmak için daha çok defansif gözüktü.  Kolombiya savunması da ilk yarıda Bony ve Gervinho ikilisini oynatmayarak iyi bir iş çıkarttı. Fildişi Sahili’nde hücum varyasyonlarında merkezden dikine pas atma sevdası berbattı. Sağ ve sol kanatta boşluklar olmasına rağmen Tiote,  Die ve Toure pas alışverişlerinde ilk yarıda sınıfta kaldı.

       İkinci yarı turnuvanın en uyumsuz savunma ikilisi Bamba ve Zokora etkisizliği daha da nüksetti. 64. dakikada kullanılan kornerde Kolombiya’nın 10 numarası James Rodriquez’i Drogba’nın marke etmesi çok komikti. Kolo Toure ise bildiğiniz gibi yedek soyundu bir kez daha!
James Rodriquez golünü attı ama oyun içindeki pas tercihleri ilk maçtaki kadar sağlam değildi. Top da ezdi. Teofilo’nun ve İbarbo’nun top kayıpları da fazlacaydı. Bir eksiklik de şuydu; final paslarında Teofilo’nun bitiriciliği çok zayıftı. İki gol kaçırdı eski Trabzonsporlu...

       Oyunu çok iyi okuyan ve gerek saha içi ve oyuncu değişiklikleri tercihi konusunda son derece deneyimli olan Pekerman, Quintero’yu oyuna dahil ederek sahanın en kötüsü İbarbo’yu çıkardı. O girene kadar orta saha üstünlüğünü alan daha çok pas yapan taraf Fildişi Sahili iken; orta alandaki feci top kaybı sonrasında Quintero affetmedi.

       Gervinho ile farkı indiren Fildişi Sahili son bölümde İlerde top kaybetmeye devam etti.  Drogba ile bir tehdit oluşturup birkaç pozisyona girseler de baskıları sonuç vermedi.

       Yaya Toure gerçekten büyük hayal kırıklığı… Duran toplarda topun gerisinde yine o vardı ama hem çok kötü kullandı hem de maç içerisinde inanılmayacak şekilde oyundan düştü..

       Fildişi Sahili 3 puanda kaldı ancak son maçta Yunanistan’ı yenebileceklerini düşünüyorum. Gruptan çıkacak kapasiteleri olduklarını iki maçta da gösterdiler. Yunanistan karşısında üçüncü bölgede daha hareketli ve daha cesur oynamalılar. 

       Kolombiya ise turu garantiledi. Gayet iyi gidiyorlar ama fizik güçlerini biraz daha ekonomik kullanmalılar. Bir de daha temkinli oynamaları da onlara bir şey kaybettirmez. Bunu da denemeli Pekerman.

Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder