1 Haziran 2014 Pazar

Transferin Gizli Gözdeleri

       Avrupa'da ligler sona erdi ermesine; ancak asıl heyecan şimdi başlıyor. Kadrolarının eksiklerini tamamlayacak ve fazlalıklarını traşlayacak olan kulüpler, piyasada cadı avını başlatmış durumda...

       Yazarımız Kaşif Yavaş, Avrupa basınında geniş yer bulan transfer iddialarını ve hedef alınan oyuncuları aktüel profilleriyle birlikte çerçeveye aldı. Bu yazıda sadece taraftar kitlelerinin merakını gidermek değil, ayrıca her sezon yıldız avına çıkarak yüksek bonservis bedelleri harcayan yerli kulüplerimize de yön göstermek amaçlandı. Keyifli okumalar...

1- REAL MADRID: CASEMİRO

       2014-15 sezonu öncesinde Real Madrid'den ayrılması beklenen Casemiro'ya en ciddi teklifler İtalya'dan geliyor.

       Real Madrid'in, gözden çıkardığı Brezilyalı oyuncu için gelen tüm tekliflere açık olacağı bildirildi. Sao Paulo altyapısında yetişen ve ön libero mevkiinde forma giyen Casemiro'nun bonservis bedelinde de indirime gidilmesi bekleniyor.

       Bu sezon sadece 12 lig maçında forma şansı bulan 22 yaşındaki oyuncu, ayrıca 7 Kral Kupası ve 6 Şampiyonlar Ligi maçına çıktı.

2- NEW YORK CITY: DAVID VILLA

       İspanyol, İngiliz ve İtalyan basını, Atletico Madrid forması giyen David Villa hakkında sürpriz bir iddia ortaya attı. İspanyol forvetin New York City'ye gideceğini yazan Avrupa basını, dün bu iddialarını servis ettikleri bir fotoğrafla belgelendirdi. Fotoğrafta David Villa, New York City'ye raporlanmak üzere Manchester Bridgewater Hastanesi'nde sağlık kontrolü için bekliyorken İngiliz ajanasların objektiflerine takıldı.

3- CHELSEA: FRANK LAPMARD

       Red Magazine, Lampard'ın, Chelsea ile yeni bir sözleşmeye imza atmaması durumunda futbolu bırakabileceğini iddia etti. Lampard ile ilgili son günlerde geniş şekilde yer verilen haberlerde ise; 35 yaşında olan ve aralıksız 14 sene Chelsea forması giyen oyuncunun, Manchester City'nin franchise usulü olan kulüp New York City'e gideceği yönündeydi.

4- MILAN: RICCARDO MONTOLIVO

       İtalya'nın İrlanda ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Riccardo Montolivo, henüz 8. dakikada oyundan çıktı. Sağlık durumunun ciddi olduğu belirtilen 29 yaşındaki orta sahanın cerrahi operasyon geçireceği ve en az 2 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

       Bunun üzerine bir araya gelen kulüp kurmaylarının, doktor raporunun ardından oyuncuya gelen tekliflere açık olabileceği heberleri İtalyan basınına sızdı. Zira tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Milan'da yönetim, önümüzdeki sezon için sorunsuz bir kadro kurmak istiyor. Hal böyle olunca yönetim ve teknik heyeti, sakatlığı ciddi olan Montolivo'nun eski formunu yakalamasının zaman alabileceği düşüncesi sardığı ve oyuncunun satılık listesine çıkarılabileceği iddia edildi.

5- NEWCASTLE UTD: S.SIDWELL, J.COLBACK VE W.ZAHA

       Newcastle Utd. bonservisleri elinde olan Steve Sidwell ve Jack Colback ve Wilfried Zaha ile ciddi şekilde ilgileniyor.

       Newcastle'ın kancayı taktığı Steve Sidwel, Fulham'da geçirdiği son sezonda tüm Premier Lig maçlarında da görev alma başarısı gösterdi. 2 kez de FA Cup mücadelesinde forma şansı bulan 31 yaşındaki orta saha, sezonu 8 gol 2 asistle noktaladı.

       Siyah-beyazlı kulübün diğer bonservissiz oyuncu hedefinde ise Jack Colback bulunuyor. 24 yaşındaki İngiliz futbolcu 2013-14 sezonunda 33 lig maçına çıkarken, 3 gol ve 3 asist yaptı.

       Newcastle United'ın yakından ilgilendiği bir diğer bonservissiz oyuncu ise Manchester United'ın 21 yaşındaki kanat oyuncusu Wilfried Zaha. Fildişi asıllı İngiliz futbolcu, bu sezon forma giydiği 14 maçta sadece bir kez 90 dakika sahada kaldı. Zaha'nın sahada 90 dakika kaldığı tek maçın, şu an listesinde olduğu Newcastle United'a karşı olması da dikkatlerden kaçmadı.

6- TOTTENHAM: FRASER FORSTER

       Daily Mail, Tottenham'ın mevcut kalecisi Hugo Lloris'i satması koşulunda Celticli Fraser Forster'ı kadrosuna katacağını iddia etti.

       Hugo Lloris, bu sezon 2. senesini geçirdiği Tottenham'da 45 maçta 58 gol yiyerek büyük tepki aldı. Camia bu tepkilerde haksız da değil; zira 27 yaşındaki Fransız kaleci, 2012-13 sezonunda forma giydiği 36 maçta kalesinde sadece 38 gol görerek göz doldurmuştu.

       Lloris'in bu sezon 58 gol yemesi üzerine kulübün yeni kaleci arayışına girişmesi sonucu ilk hedef İskoç file bekçisi Fraser Forster oldu. 26 yaşındaki İngiliz eldiven, aktüel sezonda sergilediği mükemmel oyunuyla transfer sezonunun en gözde isimlerinden biri oldu. Zira 51 maçta sahaya çıkan 2,01'lik dev eldiven, 40 gol yerken 27 maçta kalesini gole kapatarak kırılması güç bir rekora imza attı.

7- ROTHERHAM UTD: STEVIE MAY

       The Herald'da yer alan habere göre; İngiltere Championship'e yükselen Rotherham United, İskoçya Premier Lig ekibi St. Johnstone'un 21 yaşındaki genç golcüsü Stevie May'i kadrosuna katmak istiyor.

       St. Johnstone'un altyapısından yetişen İskoç yıldız adayı, genç yaşına rağmen bu sezon ligde 38 maçta forma giydi. Ligde forma giydiği 38 maçta 20 gol ve 8 asistle oynayan Stevie May, takımının kaydettiği 41 golün 28'inde bizzat rol sahibi oldu. Böylece Mavi-beyazlı ekibin ürettiği skorların %68'ine imzasını atan genç forvet, ayrıca 3 Avrupa Ligi maçında 1 gol, 5 FA Cup maçında 4 gol 1 asist ve 3 Lig Kupası maçında 3 gol 2 asist gibi istatistikleriyle de göz doldurdu.

       Önümüzdeki sezon Premier Lig'e yükselme mücadelesi verecek olan İngiliz ekip, genç golcüyü Ada'ya getirerek hücum hattını sağlama almak istiyor. Gelecek vaat eden oyuncu, 1 Milyon Pound civarındaki piyasa değeriyle de transferin gizli gözdesi durumunda...

8- NAPOLI: DARYL JANMAAT

       2013-14 sezonunu 78 puan toplayarak 3. sırada tamamlayan Napoli, gelecek sezona daha iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvadı. Bu doğrultuda sağ bek arayışına giren Mavi-beyazlılarda öncelikli hedefin Feyenoord forması giyen Daryl Janmaat olduğu öğrenildi.

       24 yaşındaki Hollandalı sağ bek, bu sezon 30'u lig, 1'i Avrupa Ligi ve 4'ü kupa maçı olmak üzere 35 kez forma şansı buldu ve 2 gol atıp 6 asist yaptı.

       Napoli, 32 yaşındaki mevcut sağ beki Christian Maggio'dan bu sezon istediği verimi alamadığı için Feyenoordlu Janmaat'ı ivediyle transfer etmek istiyor. Ancak hem Maggio'nun hem de Janmaat'ın sözleşmelerinin 2015 Haziranı'nda sona erecek olması transferin gerçekleşmesinde engel teşkil ediyor. Ayrıca Hollanda'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosunda kendine yer bulan Janmaat'ın bonservis bedelinin de artması, İtalyan ekip için işi yokuşa sürüyor.

       Dolayısıyla bu süreçte Maggio'nun gözden çıkarılmış olması, 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu için gelebilecek tekliflerde bonservis bedelinin uygun fiyatlarda seyretmesini gerektirecek.

       Bu sezon 16 lig maçında forma şansı bulamayan ve skor üretemeyerek ligde sadece 2 asist yapan Maggio, 22 lig, 5 Şampiyonlar Ligi, 4 İtalya Kupası ve 2 Avrupa Ligi maçında forma giydi.

9- NAPOLI: OLA TOIVONEN VE MANOLO GABBIADINI

       Higuain, Callejon ve Dries Mertens gibi etkili forvetlerine bir yenisini eklemek isteyen Napoli, Ocak ayında PSV'den Rennes'e transfer olan Ola Toivonen'i kadrosuna katmak istiyor. Napoli'nin bir diğer hedefi ise Sampdoria'nın 2013-14 sezonu öncesinde Juventus'tan kadrosuna kattığı 22 yaşındaki golcüsü Manolo Gabbiadini oldu.

       Toivonen, bu sezon yarım dönem formasını giyebildiği Fransa'da 15 maçta 7 gol 1 asistlik derece kaydetti. Hollandalının, sezonun ilk yarısında forma giydiği PSV Eindhoven'da ise 14 maçta 1 golü 2 asisti bulunuyordu.

       22 yaşındaki Sampdorialı Gabbiadini'nin profiline bakıldığında; 1'i kupa olmak üzere 35 maçta oynadığı ve 10 gol atıp 4 de asist yaptığı görülüyor. İtalyan forvet, forma giydiği maçlarda 11 kez forvette(5 gol) ve 14 kez sağ kanatta(5 gol-4 asist) görev aldı.

10- VERONA: GANSO, PATO, L.FABIANO, D.TARDELLI, L.SILVA

       Geçtiğimiz sezonu 10. sırada tamamlayan İtalyan ekip Verona, transfer çalışmaları kapsamında Güney Amerika'ya çıkarma yaptı. Sportif Direktör Sean Luca Sogliano ve beraberindeki Napoli ekibi, Sao Paulo ile Atletico Mineiro arasında oynanan mücadeleyi yerinde izledi ve Sao Paulo'dan Ganso, Luis Fabiano, Pato, Dorlan Pabon; Cruziero'dan Lucas Silva ve Atletico Mineiro'dan Diego Tardelli'yi dosyasına raporladı.

Oyuncuların profilleri ise şöyle:
Ganso: 24 yaşındaki oyuncu bu sezon 43 maçta forma giydi. Hem ofansif orta saha hem de sol kanatta görev alan Eski Santoslu, 1 gol 6 asistle oynadı.

Luis Fabiano: Kariyerinde Porto ve Sevilla gibi köklü Avrupa ekipleri de bulunan 33 yaşındaki Brezilyalı, görev aldığı 35 maçta 12 gol atarken 3 de asist yaptı.

Alexandre Pato: İtalyan futbolunun tanıdık ismi Pato(24), bu sezon Sao Paulo formasıyla 43 maçta görev alırken takımına 14 gol ve 3 asistlik katkıda bulundu.

Dorlan Pabon: 26 yaşındaki Kolombiyalı forvet, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Valencia'da geçirdi. Pabon, 13 kez sahaya çıktığı La Liga'da 3 gol attı.

Lucas Silva: Cruziero forması giyen 21 yaşındaki ön libero, geçtiğimiz sezon 23 lig maçında sahaya çıktı ve 2 gol attı.

Diego Tardelli: 29 yaşındaki Brezilya asıllı İtalyan futbolcu, Mineiro formasıyla tam 53 maçta arkadaşlarını yalnız bırakmazken; 18 gol ve 4 asist kaydetti.

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder