30 Temmuz 2014 Çarşamba

Köşe Yazısı: Selahattin Aydoğdu ve İcraatleri

       Adana Demirspor'da 2. kez başkanlığa seçilen Selahattin Aydoğdu, Adana Demirspor taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. İlk döneminde elektrik kesilmesi, oyuncuya ve personele maaş ödememe, takımı deplasmanda yalnız bırakma ve play-off'a oynaması beklenen takımı düşme potasının üstünde tutması gibi başarısızlıklarının ardından sıkça eleştirilen Aydoğdu, bu bütün eleştirilere canlı yayında cevap vermişti. Yerel bir televizyona çıkan Aydoğdu, sunucunun önceden hazırlamışcasına sorduğu sorulara tek tek cevap vermiş, programın sonuna doğru ise olağan üstü kongre kararı aldığını açıklamıştı. Herkes takımına transfer yaparken Adana Demirspor kongreye hazırlanıyordu, tam 14 gün geçti, çoğunluk sağlanamadığı için kongre ertelendi. Bir hafta sonraki kongrede ise aday çıkmadığı için bu kez 4 gün sonrasına ertelendi. 3. ve son kez yapılan kongrede ise 27 Haziran 2014'de yine Aydoğdu, Adana Demirspor'un başkanlığına seçilmişti. Bu kadar süre yeni yönetimi bekleyen Adana Demirsporlu taraftarlar bu süreçten sonra da önce takıma teknik ekip ardından ise transfer bekledi. Tam 17 gün sonra Teknik Direktörlüğe Ünal Karaman, Sportif Direktörlüğe ise Samet Aybaba getirildi. Açıklamalar olumluydu, tüm taraftarlar başkandan yeni transferler bekliyordu. Peki Başkan bu süreçten sonra ne yaptı;

1-) Yerel televizyonda ''Emre Selen ve Juninho hariç diğer bütün futbolcularla yollarımızı ayıracağız'' dedi ve Yiğitcan, Ferhat, Emre, Mesut ve İlhan gibi isimler takımda kaldı, takımda kalacağı söylenen Juninho parası ödenmedi diye Karşıyaka'ya gitti. Madem ki eski futbolcularınınla anlaşacaktın neden Mehmet Eren, Efe, Juninho, Erçağ, Oğuzhan'ı da takımda tutmadın?
2-) Her konuda şeffaf olacağız dedi ancak henüz teknik ekibe verdiği parayı açıklamadı. Transferlere ve yeniden anlaşılan futbolculara yıllık kaç bin TL vereceği açıklanmadı. Şeffaflık yönetimin en büyük vaadiydi ama maalesef şeffaf olunmadı.
3-) Kendi çabamızla bir yerlere geleceğiz dedi ancak Bolu'da futbolcuların peşinatlarını ödemek için Belediye'den para beklendi maalesef.
4-) En kısa sürede transferleri yapacağız dedi, 38 gün geçti sadece 6 transfer yaptı.
5-) Toplu imza olacak sabırlı olunsun denildi, taraftar bekledi, sabır etti ama orta da ne imza var ne de transfer.
6-) Bolu kampı başladı, bitti.. Isparta kampına bugün itibariyle başlandı, bütün takımlar transferlerini yaptı, kadrolarını kurdu hatta taktiklerini bile oturttu ama maalesef Adana Demirspor henüz takımı kuramadı.
7-) Üst düzey futbolcu diye taraftara umut aşılandı, insanlar Demirspor'dan deneyimli isimler bekledi, alınan isimleri görünce isyan etti zira 3.Lig'e düşmüş ve 5 yılda 11 takım değiştiren bir isim, son 5 sene de 7 PTT 1.Lig takımı değiştiren ve hiç birinde iyi oynamayan, çoğu kesime göre de 2.Lig kalitesinde bir forvet, son maçını 23 Aralık 2013'te yapan bir orta saha gibi transferler yapıldı. Taraftarlar her gün üst düzey futbolcu beklerken bu yapılan transferlere karşı şaşkınlık ve öfke vardı.
8-) Bütün transferleri @AdsKulubu adlı resmi Twitter adresimizden duyuracağız dedi, sadece Alaattin Tosun transferi duyuruldu fakat kampa katılan diğer futbolcular duyurulmadı.
9-) Alınan transferlerden Alaattin Tosun geçen sezon İstanbul BŞB'de 200 bin Euro alıyordu, Adana Demirspor'dan imza parası dahil 550 bin Euro aldığı söyleniyor. 31 yaşındaki bir futbolcu değerini 1 senede böyle katlar mı? Bu aradaki 350 bin Euro nerede?
10-) Taraftarlar her gün sosyal medyadan transfer beklediklerini dile getirip isyan ediyorlar, yönetimden doğru düzgün açıklama gelmedi, gelen küçük açıklamalarda ise sabır deniliyor fakat yine transfer yapılmıyor.
11-) Takım 17 Temmuz'dan bu yana Bolu kampındaydı, kamp bitti ama takımdan taraftarın haberi yok. Ne bir resim, ne bir haber ne de bir açıklama yapılmıyor kampla ilgili.
12-) Başkan Selahattin Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve son olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a forma hediye etti, taraftar buna da isyan etti, Adana Demirspor'un siyasete karışmasından dolayı taraftar öfkeliydi.
13-) Ercan Albay'a büyük vefasızlık yapıldı, Adana Demirspor'u iki kez üst üste PTT 1.Lig'e çıkaran "İmparator" lakabını hak ederek kazanmış Ercan Albay, takımı çok kötü dönemde aldı, düzlüğe de çıkardı fakat yine sezon bitince büyük bir vefasızlık yapılarak gönderildi.
14-) Ercan Aslankeser'in 21 bin TL'lik borcu ödenmedi, Aslankeser dava açtı 105 bin TL para +kulübe transfer yasağı getirilmesini istedi. 21 bin liralık borç çok pahalıya mal oldu.

      İşte Başkan Aydoğdu'nun Adana Demirspor'da 2. Başkanlık sürecinde yaptıklarının kısa bir derlemesi. Bu takım eğer böyle devam ederse PTT 1. Lig'i çok kötü noktalarda bitirebilir. Bu düpedüz intihardır fakat şahıslara bir şey olmaz olan Adana Demirspor'a ve onun cefakar taraftarına olur. Taraftarlar, 2. Kamp etabı olan Isparta Davraz'dan daha da geç olmadan transferde olumlu haberler bekliyorlar. Umarım bu kez çok geç kalınmaz.

Yazar: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder