17 Temmuz 2014 Perşembe

Oyuncu Raporu: Oğuzhan Aydoğan


KARİYER

       Oğuzhan Aydoğan, Almanya’nın Marl şehrinde 4 Şubat 1997 yılında dünyaya geldi. Henüz 4 yaşındayken futbol oynamaya başlayan Oğuzhan, ilk olarak şuan Vestfalya bölgesel ligi takımlarından TSV Marl-Hüls takımında oynadı.Yaklaşık 7 sene burada altyapı eğitimini almaya devam etti. Burada gösterdiği dikkat çekici performansı ile Almanya’nın en iyi altyapısına sahip kulüplerinden  Schalke 04 yetkililerinin radarına takıldı 7 senelik TSV Marl-Hüls macerası 2008 yılında bitti ve Schalke 04 altyapısına transfer oldu.

       Schalke 04’ün neredeyse her yaş kategorisinde forma giydi ve başarılı futbola devam etti. 2011-12 sezonunu Schalke U15, 2012-13 sezonunu yaşı henüz 16’sını doldurmamasına  rağmen U17 takımında  21 maçta 6 gol ve 4 asist yaparak tamamladı. 2013-2014 sezonu Schalke U17 takımında olgunluk dönemiydi ve takımının kaptanlığı ile beraber sezonu 21 maçta 4 gol 4 asist yaparak tamamladı.

       Herkes Oğuzhan’ın Schalke 04 ile sözleşme yenilemesini beklerken, o formasını terlettiği Schalke 04’ün ezeli rakibi B.Dortmund U19 takımına geçiş yaptı. Tabi bu olay Schalke 04 yetkilileri tarafından pek hoş karşılanmadı.

       Schalke 04’ün genç oyunculardan sorumlu teknik adamı Olier Ruhnert, Oğuzhan’ın B.Dortmund’a imza atmasından sonra gayet sitemkar olarak şu açıklamayı yapmıştı; ‘’Biz bir yıldan fazladır Oğuzhan ile yakından ilgileniyoruz ve ona yeni sözleşme imzalatmak üzereyken, ezeli rakibimizin daha iyi imkanlar sunarak bizden habersiz imza attırması centilmenliğe sığmaz. En azından yönetim bazında bizimle iletişme geçmeleri gerekirdi.’’

       Milli Takım konusuna gelirsek, Oğuzhan Aydoğan U15 Almanya Milli Takımı formasını giymesinden bu yana U16 ve U17 dahil tercihleri hep Almanya oldu. Mutlaka bizim Milli Takımımıza kazandırmamız gereken yeteneklerden fakat şuan ki durum itibariyle ibrenin Almanya’dan yana olduğunu söylemek daha doğru olur.

ARTILAR/EKSİLER

       Öncelikle Almanya’da en iyi altyapıya sahip kulüplerin başında gelen Schalke 04’de altyapı eğitiminin çoğunu alması ve U17’de kaptanlık yapması gerçekten yabana atılmaması gereken bir durum.

       10 numara mevki başta olmak üzere sağ ve sol kanatta da forma giymesi onun oynadığı takımların hücum bölgesinde avantaj sağlıyor. Sağ ayağını kullanıyor. Özel bir yeteneği var sahada bunu hemen anlıyorsunuz, kendini belli ediyor. Teknik kapasitesi de gayet iyi ve hala gelişime açık. Oyunu okuyor, açıyor bu konuda sıkıntısı yok. Topu olumlu kullanıyor pas yüzdesi gayet yerinde bu artısı ile öne çıkan bir isim. Topla hız konusuna gelirsek yukarıda saydığım özellikler kadar olmasa da bu konuda fena olmadığını söyleyebiliriz.

       Son olarak lider yapıya sahip olduğunu belirterek geliştirmesi, üzerinde durması gereken özelliklerine geçelim.

       Oğuzhan Aydoğan’ı izleyen az çok bilir. Topu olumlu kullanır oyunu açar fakat iş bitiriciliğe geldiğinde epey sıkıntı yaşadığı kaçınılmaz bir gerçek büyük topçu olmak istiyorsa mutlaka bu konuda kendini geliştirmesi lazım.

       1.75 boya sahip hala gelişim çağında şu vücuduna göre yorum yaptığımızda fiziksel ve beden gücü anlamında kendini biraz geliştirmesi ona büyük fayda sağlar. Son olarak çok nadir olmakla beraber bazı maçlarda oyundan düşebiliyor.

TRANSFER VE SÖZLEŞME DURUMU

       Schalke kulübü tarafından pek hoş karşılanmasa da bedelsiz bir şekilde Borussia Dortmund’un yolunu tutarak uzun süreli bir sözleşme yaptığı söyleniyor. Gelişimini burada tamamlayıp Dortmund’un ileride çok önemli oyuncusu olabilir, bu potansiyel fazlasıyla kendisinde mevcut. Eksik yönlerini tamamlarsa ise kulübüne gelecekte büyük paralar kazandırabilir. 

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder