26 Temmuz 2014 Cumartesi

Röportaj: Orhan Kapucu (Ankara Şekerspor)

       Transfer Merkezi'nin bugünkü konuğu Ankara Şekerspor'un teknik direktörü Orhan Kapucu. Futbol oynadığı yıllarda başta Fenerbahçe olmak üzere Mersin İdmanyurdu, Adanaspor, Antalyaspor, Samsunspor gibi birçok önemli takımın formasını giyen Orhan Kapucu, bu sezon Ankara Şekerspor takımının başına geçti. Orhan hoca ile yaptığımız röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar hocam. Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
       Merhabalar. Uzun yıllar süren futbol hayatımın ardından şu an teknik direktörlük yapmaktayım. Düzcespor, Batman Belediyespor, Mardinspor, Alanyaspor, Aksarayspor, İskenderun Demirçelikspor, Cizrespor, Maltepespor, Samsunspor ve Siirtspor'da görev aldım. Bu yıl birçok kulüpten teklif almama rağmen Şekerspor'un hedefinin şampiyonluk olmasından dolayı Şekerspor'u tercih ettim.

Bu sene zor bir grupta mücadele edecekseniz. Grubu nasıl değerlendiriyorsunuz, hedefleriniz nelerdir?
       Hedefimiz kesinlikle şampiyonluk. Grubumuzun çok zor olduğunu biliyoruz. Bence 3.Lig'de bulunan gruplardan en zoru bizim grup. Şampiyonluk hedefi olan birçok takım var. Biz bu gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz. Birkaç eksiğimiz dışında takımımızdan oldukça memnunum. Yapılacak transferlerle başarıdan başarıya koşmak istiyoruz.

Bu sezon bir değişiklikle maçlarınızı artık Polatlı ilçesinde oynayacaksınız. Bu size göre avantaj mı?
       Bence bu bizim için çok güzel bir gelişme oldu ve büyük bir avantaj sağladık. İlçenin profesyonel liglerdeki tek takımı olacağımız için çok şanslıyız. Tribünlerin dolacağını, Polatlı halkının sevgisini kazanacak bir takım yaratacağımızı düşünüyorum.

Taraftarlara da değinmişken, bizim aracılığımızla taraftarlarınıza iletmek istediğiniz bir şey var mı?
       Bizim için yeni bir macera olacak, taraftarlarımız içinde aynısı geçerli. Taraftarlarımıza şampiyonluk sevinci yaşatmak istiyoruz. Onları iyi günde kötü günde takımımızı desteklemeye davet ediyorum.

Hocam sizce Türkiye'de genç oyunculara yeterince şans veriliyor mu?
       Maalesef. Bence futbolumuzdaki en büyük problem bu. Tüm takımlar hazır oyuncu peşinde. Hal böyle olunca Milli takımımızın durumu da ortada. Futbolumuzun tek kurtuluşu alt yapılardan gelecek çocuklar olacak. 3.Lig takımlarına aslında çok iş düşüyor bu konuda. Ben genç oyuncularla çalışmaktan haz alan bir kişiyim. Samsunspor'da iken Turgut Doğan Şahin, Ramazan Sal, Emre Balak gibi isimleri futbola kazandırdım.

Ankara Şekerspor'da genç oyunculardan kurulu bir kadro kurdunuz. Sizce bu oyuncular arasında ilerleyen yıllarda Süper Lig'de oynayacak oyuncular bulunuyor mu?
       Kesinlikle. Kurduğumuz kadrodan Mehmet Eksik, Mustafa Akdağ, Hasan Cankurt, Abdulkadir Özdemir ve İlhami Uğur Yılmaz'ı Süper Lig'de görebileceğimize inanıyorum. Başka oyuncularımızı da gönderebiliriz tabii ki. Biz çocuklara şans vereceğiz, çocuklarımız da inşallah bu şansı değerlendirecekler.

Sitemiz ve dergimizi takip etme şansı buldunuz mu?
       Derginiz elime geçmediği için takip edemedim ama sitenizi uzun zamandır takip ediyorum. Gerçekten çok başarılı işler çıkarıyorsunuz. Sosyal medya aracılığı ile sizi takipteyim. Doğru haberler vermeniz sizin ayrıcalığınız. Yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Röportaj: Çetin KUZU
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder