7 Temmuz 2014 Pazartesi

Scout Raporu: Faik Emmez

       Transfer Merkezi ekibi olarak yetenekli gençleri sizler için tanıtmaya devam ediyoruz. Sıradaki oyuncumuz 1997 Şubat doğumlu Faik Emmez. Faik, şu anki takımı olan Bursa Zaferspor’da stoper oynuyor. Bu sezon takımının U17, U19 ve A takımlarında forma giyme şansı yakalayan oyuncu, sezon boyunca 50’nin üzerinde maçta forma giyme başarısı gösterdi. U19 takımıyla play off’ta elenseler de U17 takımı olarak başarılı bir sezon geçirdiler. Denizli’deki Türkiye Şampiyonası’nda son 8’e kadar devam eden  U17 takımında sürekli forma şansı yakalayan oyuncu, bu final maçlarında stoper olmasına rağmen 2 tane de gol atma başarısı gösterdi. Bu sezonu gayet iyi geçiren oyuncu, Denizli’de ki finallerde çoğu takımın ilgisini çekmeyi de başardı. Geçtiğimiz sezon başı Trabzonspor tarafından seçmelere davet edilen oyuncu beğenildi fakat  eğitim durumunun uygun olmaması nedeniyle transferi sonuçlanmadı. Oyuncu ayrıca 15 Temmuz’da Beşiktaş tarafından denenmek için kampa davet edildi.

DEV ADAM
       Bir stoper için fiziki özelliklerinin gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz. Onu izlediğinizde, Bucaspor ve Mersin İdmanyurdu’nda oynayan Efe Halil Özarslan’ı anımsamanız mümkün. 1,92 cm'lik genç oyuncu 80 kilo. Oyuncunun bir başka güzel özelliği de her iki ayağını da kullanması. Güçlü fiziğiyle forvet oyuncularını korkutan genç oyuncu, hava hakimiyeti ve kendine olan öz güveni ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Oyuncuda gördüğüm en değişik özellik ise ayaklarına hakim olması ve bire birde etkili olması. Bir stoperde olması beni şaşırtan özellikleri var. Geriden oyun kurmayı ve dikine oynamayı seviyor.

OYUNCUNUN HEDEFLERİ
       Faik, yaşıtlarına göre fazla olgun bir çocuk. Hedeflerini de belirlemiş şimdiden. İlk hedefini profesyonel olmak diye nitelendiren oyuncu, en büyük hedef olarak Milli takım formasını giymeyi seçmiş durumda. Lise son sınıfa geçen Faik’in önceliği ise şu anda futbol.

       Ekibimizin gözünden yorumladığımızda Faik, gerçekten profesyonel ligleri şu anda bile kaldıracak yeteneğe ve fiziğe sahip. Gençleri seven bir teknik adam, onu psikolojik olarak hazırlarsa yarım sezonda formayı kapabilecek bir isim. Üzerinde durulursa çalışkanlığıyla, kişiliğiyle ülkemiz önemli bir stoper kazanabilir. Bir başka yazıda görüşmek üzere...

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

3 yorum:

  1. umarım her şey istedîği gibi olur.başarılar.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yazmışsınız herşeyiyle muhteşem açıklamışsınız bu çocuktan futbolcu olur

    YanıtlaSil
  3. helal olsun aslan parçası babası ersel abi gibi tuttuğunu kopartan bir çocuk aferin sana yeğenim baban gibi deden ( pirimiz ustamız Süleyman emmez ) gibi başarılı olursun inşallah allah yolunu açık etsin

    YanıtlaSil