19 Ağustos 2014 Salı

İnceleme: B.B Erzurumspor 2014-15

       Erzurumspor'un devamı olarak görülen, Büyükşehir Belediyesi ve Adnan Polat başta olmak üzere Erzurumlu iş adamlarının da desteğini alarak yola çıkan B.B Erzurumspor, transfer sezonunu en erken açan kulüplerden biriydi. Yaptığı flaş transferlerle kulübün hedefini şampiyonluk olarak belirleyen BB Erzurumspor, teknik direktör sorununu 2 sezon önce de takımın başında olan Taşkın Güngör ile çözdü. Geçen sezon play-off larda elenen  BB Erzurumsporda bu sezon tek hedef var o da şampiyonluk.

KALECİ: Geçen sezon da takımın kalesini koruyan İlker Günay sezon başında Taşkın hocanın kalede favorisiydi. Ancak hazırlık maçlarında yaptığı bariz hatalardan dolayı taraftarın tepkisini çeken genç kaleci Taşkın hocanın da gözünden düştü. Yönetim, Tekirovaspor'dan Ozan Buluş'u transferiyle birlikte bir kaleci daha transfer etmeyi planlıyor. Şu an için kaleci mevkisi BB Erzurumspor un en zayıf halkası olarak görünüyor.

SAĞ BEK: Geçen yıl sakatlığı sebebiyle sezonu kapatan Emrah Çalışlar'la bu sezon için sözleşme imzalandı. Bu mevkiinin diğer ismi genç oyuncu Murat Güler. Fizik gücüyle ve hücuma yaptığı bindirmelerle dikkat çeken Murat,  Erzurum'un çok gelecek vaad eden oyuncuların başında geliyor.

STOPER: Kaptan Fatih Gültekin'in yanına İstanbulspor'dan tecrübeli stoper Ömer Faruk Çelimli'yi katan BB. Erzurumspor, ayrıca Gölcükspor'dan İbrahim Demirer'i alarak stoper mevkisini sağlama aldı. Antremanlarda oldukça başarılı bir grafik çizen bu üçlü hazırlık maçlarında da güven verdi.

SOL BEK: Ümraniyespor'un sol beki Cebrail Serçek kadroya katıldı. Oyuncu aynı zamanda sağ bek mevkisinde de forma giyebiliyor. Cebrail özellikle  hazırlık maçlarında fizik gücüyle dikkat çeken isimlerdendi. Ayrıca Cebaril'e alternatif olarakta Tekirovaspor'dan Doğa İşeri transfer edildi.

ORTA SAHA: BB. Erzurumspor'un en alternatifli ve güven veren bölgesi olarak dikkat çekiyor. Orta sahanın kilit ismi transferi yılan hikayesine dönen Bandırmaspor'un adeta elinden kapılan Emre Yüksektepe. Galatasaray'dan alınan oyuncu hazırlık maçlarındaki performansıyla taraftarın şimdiden gönlündeki yerini kazandı. Bu sezon genelde 4-4-2 sistemiyle oynayacak olan BB Erzurumspor'da, Emre'nin yanı sıra Gaziosmanpaşa'dan transfer edilen Yasin Yener, Pazarspor'dan Mikail Üzümcü, Altay'dan Hüseyin Cihan Avcu ve geçen sezon kadroda bulunan Ekrem Sütçü de forma için kıyasıya mücadeleye girecekler. Yasin özellikle hazırlık maçlarındaki mücadeleci performansıyla teknik ekibin beğenisini kazandı.  Taşkın hocanın şu an için kafasındaki ikili ise; Emre-Yasin ikilisi. Çünkü bu ikili oyunun iki  yönünüde oyanayabilen oyuncular.

SAĞ-SOL KANAT: Gümüşhanespor'dan transfer edilen Yılmaz Can Taşkıran kampın dikkat çeken isimlerinin başında geliyordu. Özellikle hazırlık maçlarındaki futboluyla alkış alan oyuncu,  bu sezon sağ kanatta takıma çok şey katacak ve takımı yıldızı olacak gibi görünüyor. Sol kanat ise; geçen sezon da takımda yer alan ve süratiyle dikkat çeken Sefer Sever'e emanet. Kanatlarda alternatifler ise Nazilli Belediyespor'dan alınan Murat Saykal ve Çorum Belediyespor'dan transfer Murat Akgül.

FORVET: Geçen sezon gol yollarında çektiği sıkıntıyı tekrar yaşamak istemeyen Erzurumspor, geçtiğimiz sezon Derincespor'dan transfer edilen ve attığı gollerle dikkat çeken Deniz Sert, bu sezonda çift forvet oynanacak maçlarda değişilmez isimlerden biri olacak. İstanbul Güngörenspor'dan transfer edilen Aykut Çakay ise Deniz'e alternatif oalrak görünüyor. BB Erzurumspor yönetimi pivot forvet olarak tabir edilen ve son vuruşları iyi olan  PTT 1.Lig'den  bir  forveti de takıma katmak istiyor. Bu transferle birlikte forvette Deniz'in partneri belli olacak.

       BB. Erzurumspor  bu sezon 4-4-2  ve 4-2-3-1 sistemini kullanacak. Taşkın hocanın stratejisi orta sahadan atılan derin toplarda özellikle Yılmaz Can ve Sefer'in savunma arkasına kaçırarak pozisyona girmek . Hazırlık maçlarında bu konuda başarılı olan BB. Erzurumspor'un görünen tek sorunu ise topu ileride tutamaması. Bu sorunu sırtı kaleye dönük bir forvet alarak çözmeyi amaçlıyor.

        Yıllar sonra ilk kez bu kadar iddialı bir kadro kuran BB. Erzurumspor, kadro kalitesi de göz önüne alındağından grubun favorisi olarak görünüyor. Kağıt üstünde çok iyi bir takım kuruldu ancak; futbol sahada oynanıyor. BB Erzurumspor'un bu sezon neler yapabileceğini izleyip göreceğiz.

Hazırlayan: Burak DÖŞER
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

6 yorum:

  1. Böyle ayrıntılı bir takım açıklamasına da ihtiyaç vardı. Yazılanlar ve tespitler çok doğru. . Erzurumspor olarak tek eksiğimiz forvet ve kaleci.Dadaşlar geliyor

    YanıtlaSil
  2. Yzlanlara katılıyorum.Güzel analiz edilmiş. Özellikle yılmaz ve emreye çok güveniyoruz Erzurumumuz hakkında böyle bir değerlendirmeye yer verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu takım bu sezon şampiyon olacak başka yolu yok.

    YanıtlaSil
  3. Mavi-beyazlılar, ismini sır gibi sakladığı forvet oyuncusunu Erzurum’a getirmeye hazırlanırken, bir kaleci ile de el sıkıştığı öğrenildi.(gazetepusula)

    YanıtlaSil
  4. Bu mükemmel kadro şehirle bütünleşirse çok büyük basarılar gelecektir. Erzurumsporla ilgili daha fazla haberlere yer vermenizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  5. transferin bitmesine 9 gün kalmasına rağmen hala forvet ve kaleci transferinin gerçekleştirilmemesi taraftarlar için endişe verici bir durumdur.1 aydan beridir taraftar sitelerinde yok efendim ptt 1.ligden veya 2.ligden forvet gelecek diyorlar ama gel gelelim böyle bir şeyin olduğunu görmedik.Transferi yapacaklara sormak lazım ne zaman bu futbolcular takıma alışacaklar.Yoksa transferleri transferin biteceği gün mü yapacaklar.1 aydır forvet bekliyor Erzurumspor taraftarları

    YanıtlaSil
  6. BURAK beyin şu konuya el atmasını bekliyorum ve bunla ilgili sayın yönetimi harekete geçirmesini istiyorum.Federasyon maç saatlerini belirlemiş ve 10. haftaya kadar maç saatleri farklı .Bizim maçlar genelde 15:30 ve 16:00 civarında iken maraşın maçları ise 20:00 da oynanacak.İnsan düşünmeden edemiyor maraş mı acaba olimpiyatları düzenledi Erzurum mu ?Bence erzurumun stadı maraşın stadından daha iyi konumda ama nedense erzurumun maçları erken saatlerde.Hem de stadımızda ışıklandırma olduğu halde.Takımımızın gece oynaması hem taraftar hem de futbolcu açısından olumlu etki yapar.İşte ben de bu sorunu dile getirmek istedim.

    YanıtlaSil