23 Ağustos 2014 Cumartesi

İnceleme: Kayserispor 2014-15

       Son birkaç yılda Anadolu’nun en güçlü takımları arasındaydı Kayserispor. Özellikle İstanbul takımlarına mükemmel fiyatlara oyuncu satması, hiç borcu olmaması gibi konularla medyada yer alan bir takımdı. Modern stadıyla, Kayseri’de çok oturmamış olan Türk futbolunu oturtmaya başlamışlardı. Geçen sezon ne oldu ne bitti anlamadan, Kayserispor hoca değişiklikleriyle, gelip gidenlerle birden tepetaklak oldu ve küme düştü. Herkesi şaşırtmıştı bu düşüş. Takımın yönetimi yeni sezona girerken ‘’Düştüysek, 30 puan fark atarak şampiyon olmasını da biliriz.’’ gibisinden bir açıklama yaptı. Bu lig biraz zor bir lig. Küçümsemeye gelmez. Doğru Kayserispor’un çok iyi bir kadrosu var, borcu yok, stadı var. Şu anda en dertsiz takım. Ama bu lig de çok farklı. Yeni sezona başlarken Ertuğrul Sağlam’ın yardımcılarından Mutlu Topçu’yu hoca yaptılar ve işe koyuldular. Kayserispor’un kadrosunu hep birlikte ele alalım.

KALECİ
       Kayserispor, kaleci mevkiine ligin üstünde transferler yaptı. Kaleye geçtiğimiz sezon Antalyaspor’un kalesini koruyan Hakan Arıkan’ı transfer etti. Hakan Arıkan için Galatasaray, Rubin Kazan gibi söylentiler varken Kayserispor’a gitmesi biraz şaşırtıcı oldu. Hakan Arıkan tecrübesiyle bu ligi kaldırabilecek bir kaleci. Hakan’ın yedeği Beşiktaş patentli Umut Kaya. Geçtiğimiz sene Menemen Belediyespor ile üst lige çıkma başarısı gösteren genç kaleci gayet yetenekli. Geçen sezon 32 maçta forma giyen kaleci Hakan Arıkan’ı zorlayabilecek bir isim. Takımdaki 3. kaleci ise 22 yaşındaki kaleci Deniz Mehmet.

SAVUNMA
       Takımın stoper hattı bayağı şişkin gibi. Geçtiğimiz sene kadroda bulunan oyunculardan Marko Simic, Henrique Sereno, İsviçre’den yeni transfer Ahmet Özcan, geçtiğimiz sezonu Samsunspor’da geçiren Cemil Adıcan ve Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Berkay Can Değirmencioğlu. Bu bölgede sıkıntı olmadığını görmemek oldukça kolay. Berkay Can bu ligin en iyi stoperlerinden, bu oldukça belli. Cemil biraz ağır kalabilir, tahminim yedek oynayabilir. Yabancılardan iyi olana şans verilir diye düşünüyorum.

       Sol beke gelince Ömer Bayram, Alper Uludağ gibi iki genç isim var. Kayserispor’un bu 2 oyuncusu da geçtiğimiz sezondan. Tahminime göre Ömer as, Alper yedek olur. Ama sol bek de sağlam.

       Sağ bek içinde 2 genç aday var. Bunlardan birisi Serkan Kurtuluş, diğeri ise Cüneyt Köz. Serkan Kurtuluş, Gençlerbirliği’nden transfer oldu. Cüneyt ise geçen sezonda takımdaydı. Tahminimce Serkan as oyuncu, Cüneyt yedek olur. Sağ bekte de sıkıntı görmüyorum.

ORTA SAHA
       Kayserispor’da ön libero için 2 aday var. Bunlardan birisi Srdjan Mijailovic diğeri ise tecrübeli oyuncu İbrahim Dağaşan. İbrahim Dağaşan için Balıkesirspor’un ciddi ilgisi olduğu yönünde haberler vardı ama demek ki anlaşma sağlanamadı ve oyuncu Kayserispor ile anlaştı. Ön libero mevkisinde de kıyasıya bir çekişme olacak gibi. Yabancı sınırı muhabbetinden dolayı kim oynar bilemiyorum.

       Orta sahanın ortasında Abdullah Durak ve genç yetenek Okay Yokuşlu var. Ama Abdullah Durak’ın önünde Okay’ın formayı zor kapacağını düşünüyorum.

       Kayserispor’un kadrosundaki oyuncular içerisinde kanat oyuncuları gayet iyi ama alternatifleri az gibi. Yener Arıca ve geçtiğimiz sezon Adana Demirspor’da kendisi açısından başarılı sezon geçiren Mehmet Eren Boyraz Kayserispor’un kanat oyuncuları olacak. Yine forvet arkasında da kanatta da oynayan Diego Biseswar bu bölgede alternatif olabilir.

       Forvet arkası için Sefa Yılmaz transferi karşılığında Trabzonspor’dan Anıl Taşdemir’i alan Kayserispor bu ligin en sağlam 10 numaralarından birisine sahip oldu. Özellikle geçen sezon bu ligde 10 numara mevkiindeki en iyi iki oyuncudan birisiydi. Diğeri de Muhammet Reis. Anıl Taşdemir, Kayserispor gibi takımın forvet arkasında çok güzel işler yapacaktır.

FORVET
       Kayserispor’un forvet hattı bu lig için açık ve net şekilde efsane. Türk statüsünde oynayan Mert Nobre ve Bobo. Beşiktaş’ta döktüren bu ikili geçen sezon takımı ligde tutmayı başaramadı. Bu sezon kendilerini affettireceklerdir. Arkalarında Anıl Taşdemir, kanatlarda Yener ile Mehmet Eren. Harika bir hücum hattı oldu. Yine alternatif olarak Babacar ve gurbetçi oyuncu Cem Ekinci var. Kayserispor’un bu bölgesinde de sıkıntı yok. Yine Sinan Bakış da alternatif isimlerden. Ama Sinan maalesef 4 ay sahalardan uzak kalacak.

GENEL BAKIŞ
       Kayserispor’u genel olarak ele aldığımızda sıkıntılı bir bölge yok gibi. Kadronun bu ligin üstünde olduğu aşikar. Bazı rakipleri gibi stat, para, vs. gibi dertleri de yok. Kayserispor’un bu kadroyla üst lige çıkamamasının nedenleri şunlar olabilir: Ligi küçümsemek, takım içinde uyumsuzluk ve gruplaşma.

       Onun dışında Kayserispor’un bu ligden Süper Lig’e çıkması lazım. Kağıt üzerinde benim gözümde en sıkıntısız takım şu an Kayserispor. Bu sezonu geçtiğimiz sezonki İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi tamamlayacaklarını düşünüyorum. Yani bu sezon ligdeki favori takımım Kayserispor diyebilirim.

       En çok merak ettiğim bir diğer konu taraftarın PTT 1.Lig’de takıma olan ilgisi ne olacak? Maçlara kaç kişi gelecek? Yönetimin politikası ne olacak? Kayserispor için düşüncelerim yoğun.

       Kayserispor’u bu kadar favori görsem de ligdeki hiçbir takım küçümsemeye gelmez bunu da atlamayayım. Osmanlıspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Antalyaspor, Adanaspor, Şanlıurfaspor gibi takımlar var. Yine Denizlispor, Alanyaspor, Giresunspor gibi takımlar küçümseniyor bu ligde. Özellikle bu sezon lig farklı. Elimizden geldiğince size Kayserispor’u anlattık. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle..

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder