1 Eylül 2014 Pazartesi

İnceleme: Elazığspor 2014-15

       Geçen sene Trond Sollied ile lige başlayan Elazığspor alınan kötü sonuçlardan sonra 10. Hafta'da takımın başına Okan Buruk'u getirmişti. Kafalarda soru işareti yaratan bu değişiklik ilk yarının sonlarına doğru olumlu olarak sahaya yansımaya başlamıştı. İkinci devre başında yapılan transferlerle ilk 7 haftada en çok puan toplayan takımlardan birisi olan Gakgoşlar, son haftalarda düşüşe geçerek lige veda etmişti. Küme düştükten sonra yapılan kongrede istifa ettiğini açıklayan Selçuk Öztürk göreve tam 2 ay sonra geri döndü. Bu süre zarfında bazı adaylar çıkıp şov yaptı bazıları yapmak istedi ama gücü yetmedi bu sırada taraftar şehrin büyüklerinden destek göremedi ve Selçuk Öztürk yeniden aday oldu.

       Ağustos ayının ilk haftasından sonra transfer yapmaya başlayan Bordo-Beyazlılar'da teknik direktörlüğüne Fenerbahçe'nin eski sol beki Ümit Özat getirildi. Ümit Özat için de Elazığspor macerası büyük önem taşıyor. Teknik direktörlüğe uzun süre ara verdikten sonra Elazığspor'un başına neler yapacağı onun kariyerine de yön verecek. Şimdi Elazığspor'un kadrosunu hep birlikte inceleyelim:

KALECİLER
       2 senedir kaleyi koruyan Vanja Ivesa ile önceki günlerde yeniden anlaşma sağlandı. Ivesa gelene kadar birçok yerli kalecinin ismi geçmişti fakat yönetim kaleyi tecrübeli bir isme vermeyi uygun gördü fakat 3 yabancı hakkının birini kaleciden kullanmak ne kadar doğru tartışılır. Ivesa'nın yedeği olarak 2 yıldır takımda bulunan Mücahit Atalay ile yola devam kararı alındı. 3. kaleci ise Elazığlı olan Mirsad Budak olacak. Transfer sezonu bitene kadar bir transfer daha yapılabilir bu bölgeye.

SAVUNMA
       Stoper mevkinde 2 senedir takımda bulunan taraftarın sevgilisi Fabio Bilica, 10 gün önce takıma katıldı. Ayrıca Konyaspor'un tecrübeli stoperi Erdinç Yavuz da transfer edildi. Bu iki oyuncunun alternatifi olarak alt yapıdan çıkan Oktay Aykurt forma şansı bekleyecek ama Bilica-Erdinç ikilisinin arkasında güven veren bir yedek stoper oyuncusu yok şu an takımda. Transfer sezonu kapanana kadar stoper transferi olması bekleniyor

       Sağ bek pozisyonunda yıllardır Adanaspor'da oynayan İzzet Yıldırım ile anlaşıldı. Bu oyuncunun yedeği ise Elazığ Belediyespor'dan alınan İbrahim Koray Arslan. Sol bekte, geçen sene Şanlıurfaspor'da oynayan eski oyuncusu Onur Güney ve tecrübeli oyuncu Murat Kalkan transfer edildi. Açıkcası iki oyuncunun da yeterli olduğunu düşünmüyorum ama ileriki haftalarda formayı Murat Kalkan alacaktır. Elazığspor'un bu seneki defans hattı: İzzet-Bilica-Erdinç-Murat Kalkan şeklinde olacaktır.

ORTA SAHA
       Ön libero pozisyonunda takımda bolluk yaşanıyor. Gaziantepspor'dan transfer edilen Birol Hikmet bu bölge için yeterli diye düşünüyorum. Birol'a ön liberoda bu sezon transfer edilen Elazığspor'un eski oyuncusu Murat Kayalı eşlik edecek. Birol Hikmet ve Murat Kayalı'nın ön libero mevkinde yararlı olacağını düşünüyorum. Bu iki ön liberonun arkasında bekleyecek yedekler ise, geçen sene takımda bulunan ve gelecek vaad eden Muhammed Ali Doğan, Ankaraspor'dan transfer edilen genç oyuncu Çağlayan Alpsatan, Batman Petrolspor'dan alınan Enis Kahraman ve Belçika'dan gelen gurbetçi oyuncu Hakan Bilgiç. Belçika'da yaşayan futbol uzmanlarından aldığım görüşler, Hakan Bilgiç'in forma şansı bulursa yararlı olacağı yönünde. Kısacası bu mevkide Elazığspor'da eksik yok, fazla var.

       Kanatlarda ise Elazığspor'un eksikleri var. Sağ kanatta şu oynar diyebileceğimiz net bir oyuncu yok ancak Mehmet Çakır, Murat Tosun ve Franco Cangele gibi isimler sağ kanatta görev alabiliyorlar. Kanada transfer yapılacak ama bu sağ kanat mı olur sol kanat mı olur bilemiyoruz. İki kanatta da eksiklik var açıkcası. Sol kanatta ise tek isim var: Galatasaray'dan kiralık olarak gelen Berk Yıldız. Berk yeterli olur mu bilemiyoruz ama başka alternatifi yok şu an. Transferin son gününde sol kanada mücadele edebileceği bir rakip gelebilir. Şu anki duruma göre sağ kanatta Mehmet Çakır, sol kanatta Berk Yıldız en iyi tercih olur gibi gözüküyor.

       10 numara pozisyonuna gelirsek bu sezon hem kaptanlık görevini hem de 10 numarayı taşıyacak olan Franco Cangele tartışmasız ilk isim. Taraftarın en çok katkı beklediği isimlerin başında geliyor. Yazıyı hazırladığımız sırada Azerbaycan'ın Neftchi Bakü takımında forma giyen ofansif orta saha oyuncusu Javid İmamverdiyev de transfer edildi. Bu transferin ardından Cangele gerçek mevkisi olan sağ kanatta kullanılabilir. Diğer alternatifler ise o mevkide oynayabilen Hakan Bilgiç, Murat Kayalı ve altyapıdan A takıma kazandırılan Umut Tekoğlu. Elazığspor'da yapılması beklenen transferlerin haricinde orta sahanın Birol Hikmet-Murat Kayalı-Franco Cangele-Mehmet Çakır-Berk Yıldız şeklinde oluşması bekleniyor.

FORVETLER
       Elazığspor'un şuan en büyük eksiği ileride. Takımın gerçek bir golcüsü yok. Şu an bu mevki için en büyük aday Murat Tosun. 7 aydır futboldan uzak kalan Murat Tosun'un Elazığspor'daki performansı merakla bekleniyor. Murat Tosun'un yedeği ise geçen sene Almanya'dan gelen Noyan Öz. Noyan bu lig için çok yeterli değil, ne kadar katkı yapabileceği soru işareti. Bu iki ismin arkasından altyapı oyuncusu Ömer Yıldız olacak. Eğer forma şansı bulursa Ömer Yıldız kendinden söz ettirebilir. Alt yaş kategorilerinde takımının gollerinin çoğunda Ömer'in imzası bulunuyor. Bu 3 oyuncu dışında transfer sezonu kapanana kadar transfer yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Büyük ihtimalle takımın forveti yeni gelecek oyuncu olacaktır. Ama şu anki durumda Murat Tosun ilk tercih olarak gözüküyor.

GENEL BAKIŞ
       Sezona rakiplerine oranla çok geç başlayan Elazığspor'un işi zor. İlk haftadan sonra lige verilecek ara takıma ilaç gibi gelecektir. Takımın kendini bulması 10-12 hafta sürebilir. Elazığspor, ilk yarıyı ilk 10 içinde bitirebilirse devre arasında yapacağı transferlerle başka bir konuma gelebilir. Ancak korkulu rüya görmek istenmiyorsa transfer kapanmadan bir stoper, bir veya iki kanat oyuncusu ve bir forvet transferi yapılmalı diye düşünüyorum. Yeni sezon bütün takımlara hayırlı olsun.

Hazırlayan: Osman KILIÇ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder