29 Eylül 2014 Pazartesi

KKTC Süper Lig Panorama (1.Hafta)

Haftanın Takımı: Lefke Türk Spor
       Geçen sene ligde umduğunu bulamayıp ligi üçüncü sırada tamamlasa da KKTC Kupası'nı müzesine götüren mor-beyazlılar, iki sene öncesinin şampiyonu Çetinkaya'yı bozguna uğratıp ilk haftanın lideri olurken, şampiyonluk yolundaki rakiplerine gözdağı verdi. Takımın yıldız golcüsü Kasım Tağman, rakip filelere tam 4 gol göndererek "bu sene de gol krallığı yarışında iddialı olacağım" mesajını verdi.

Gol Krallığı
5 Gol: Ikechukwu Kenneth Ngwoke (Yenicami Ağdelen)
4 Gol: Kasım Tağman (Lefke Türk Spor)
2 Gol: Ali Özbahar ve Meuheukeu Cedric Fein (Lefke Türk), Rumen Aleksandrov (Lapta T.B.)
1 Gol: Abiye John Green (Larnaka Gençlerbirliği), Esin Sonay (Yenicami Ağdelen), Kaan Arsu (Serdarlı Gençlerbirliği), Kenan Oshan (Doğan Türk Birliği), Musa Şanlıer (Küçük Kaymaklı), Nasuh Güngör (Cihangir), Osri Edwin (Mağusa Türk Gücü), Sercan Demirman (Çetinkaya), Yasin Kurt (Küçük Kaymaklı), Zekai Serdar (Bostancı Bağcıl)

       Yavru Vatan KKTC'de cumartesi günü oynanan 4 müsabakayla sezona merhaba dendi. 14 takımın mücadele ettiği ligde son şampiyon Yenicami Ağdelen'in forveti Kenneth Ngwoke, 6.dakikada Lapta ağlarını havalandırarak sezonun ilk golüne imzasını attı. Daha sonraki dakikalarda 4 gol daha bulan Nijeryalı oyuncu ilk haftanın da gol kralı oldu.

       7 müsabakada toplam 25 gol atıldı. Üç konuk ekip sahadan galibiyetle ayrılırken, üç müsabaka da berabere sona erdi. Mağusa Türk Gücü'nü 2-1 yenen Küçük Kaymaklı, konuğuna cömert davranmayan tek evsahibi ekip olurken, Son kupa şampiyonu Lefke Türk Gücü, Çetinkaya'yı Lefkoşe'de 8-1 yenerek haftanın en çarpıcı sonucuna imza attı. Bu farklı skorun doğmasında Çetinkaya'nın müsabakayı 8 kişi ile tamamlaması da en önemli etmendi kuşkusuz. Mormenekşe Gençlerbirliği-Yeni Boğaziçi Doğanspor arasında oynanan Doğu derbisi, gol sesi çıkmayan tek müsabaka idi.

İşte ilk haftanın istatistikleri:

Hazırlayan: Erkan Aday
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder