2 Eylül 2014 Salı

Köşe Yazısı: Manisaspor

       Manisaspor, Alanyaspor karşısında şanslı bir mağlubiyet aldı. Şanslı bir mağlubiyet size ilginç bir tanımlama olarak gelebilir fakat durum tam da bu şekilde. Alanyaspor biraz daha şanslı olsa veya ilk yarıdaki heyecanlı görüntüsünü biraz azaltmayı başarabilse Manisaspor karşısında 5-0, 6-0 gibi bir galibiyet alabilirdi. İşte bu sebeple Manisaspor 3-0'lık mağlubiyet için kendini şanslı olarak görebilir!

       Maçla ilgili çok fazla şey yazıp çizmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.  Alanyaspor tamamıyla hak ettiği bir galibiyet alarak yeni çıktığı PTT 1.Lig‘e iyi bir başlangıç yaptı. Yeni sezon Alanyaspor için hayırlı olsun. Şimdi gelelim Manisaspor cephesine. Şu an burada olumlu şeyler yazmak isterdim. Ama ne yazık ki şu an Manisaspor‘da olumlu hiçbir şey yok. Yönetimin yaptığı hamleler, Sportif Direktör'ün takıma kattığı isimler, Tahir Hoca‘nın Alanyaspor maçındaki hatalı oyuncu değişiklikleri, Yönetim Kurulu'nda arka arkaya gelen istifalar.

       Yönetim Kurulunda yaşananları çok fazla yazmak istemiyorum.  Biz elimizden geldiğince saha içinde kalmaya çalışalım ve sahadaki Manisaspor‘a tekrar göz atalım. Yeni sezonda Manisaspor kadrosuna 16 yeni oyuncu transfer edildi. Harcanan paranın ne kadar olduğunu ne yazık ki bilen yok. Büyük bir şeffaflık örneği sergiliyor Manisaspor Yönetimi bu konuda!

       Manisaspor‘un şu an için en büyük problemi; takım planlaması. Sportif Direktör Erman Güracar takım planlaması konusunda ne yazık ki sınıfta kaldı. Size bunu en çarpıcı bir örnek ile açıklayayım. Zeki – Metin – Anıl – Kenan - Hakan Turan – Barbaros – Mustafa Sarp – Hakan Barış . Bu saydığım isimlerin ortak özelliği ise ön libero olmaları. Öyle bir takım planlaması yapılmış ki takımda 8 tane ön libero var. Bu örneğe ek olarak, takımda sağ bek olmadığını belirtmekte de fayda var. Düşünün takım planlaması yapılıyor ama sağ bek boş bırakılıyor. Gerçekten fazlasıyla şaşırtıcı bir durum. 

       Sağ bek konusunu transfer dönemi başladığından beri yazıyorum ama sanırım Erman Güracar ya da Abdullah Mergen sağ bek transferi yapmamaya yemin ettiler. Yoksa ben bu işin başka bir açıklaması olacağına inanmıyorum. Ne Alanyaspor karşısında zorunluluktan sağ bek yapılmaya çalışılan Cenk, ne de orijini sağ bek olmayan Erdi veya Mikic, ne de en son 3 sezon önce sağ bek oynamış ve şu an sakat olan Tayfun ile sağ bek açığı kapatılamaz. Ne Süper Lig‘de ne de PTT 1.Lig‘de kadrosunda orijinal sağ bek olmayan hiçbir takım yok. Manisaspor hariç tabii...

       Manisaspor‘un 16 transferi içerisinde Zeki ve Anıl‘ın benim için ayrı bir yeri var. Sebebi ise hala niçin bu takıma transfer edildiklerini anlayamamış olmam. İkisi de takıma katıldıklarından beri düşünüyorum ve hala bir sonuca ulaşamadım açıkçası. Özellikle Zeki ve Anıl‘ı Alanyaspor karşılaşmasında izledikten sonra bir müddet daha niçin Manisaspor forması giyiyorlar sorusunun cevabını bulamayacağım galiba. Manisaspor basınından bir ağabeyim Zeki ve Anıl ikilisi için Alanyaspor maçından sonra şöyle bir yorumda bulundu. “Bir ön libero ikilisi düşünün ki rakipten bile daha tehlikeli olsunlar“ Gerçekten her şeyi özetleyen bir cümle bu.

       Peki Manisaspor‘un 16 transfer içerisinde hiç mi iyi transferi yok derseniz, o kadar da abartmayın derim sizlere. Tabii ki 16 transfer içerisinde az da olsa isabet sağlayabilmiş Manisaspor Yönetimi ve Erman Güracar. Gökhan Sazdağı ve Oğuzhan Kayar‘ın başarılı transferler olduğunu söyleyebilirim. İki oyuncunun da hem hücum becerisi hem de yaratıcılığı üst düzey. Fakat takım oyunu ve takım savunması konusunda aynı şeyleri söylememiz oldukça zor. Altay‘dan alınan Metin Yüksel‘in de yetenekli bir oyuncu olduğuna inanıyorum fakat kadronun yarısının orta saha oyuncularından oluştuğunu göz önünde bulundurunca ne kadar süre alabilir sorusu da aklıma gelmiyor değil.  Almanya‘dan gelen Kudret Kanoğlu da potansiyeli olan, hücumda ekstra işlere imza atabilen bir oyuncu. Kudret de Manisaspor için gayet doğru bir transfer. Bayram Olgun‘un da yerli kaleci bulmanın neredeyse imkansız olduğu bir dönemde iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.

       Nenad Milijas. Transferi konusunda emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Bu ligin çok üstünde bir oyuncu. Gerçekten çok büyük ve önemli bir transfer. Bu sezon mutlaka lige damga vuracaktır.  Fakat Nenad bütün hataları kapatabilir mi? Yapılan onca yanlışı tek başına doğruya çevirebilir mi bunu zaman içerisinde göreceğiz.

       Ve son olarak, Tahir Karapınar. Tahir Karapınar‘ın Manisaspor teknik direktörü olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım doğrusu. Kemal Özdeş gibi başarısız olmuş bir hocanın yardımcısına umut bağlamanın ne derece doğru olabileceğini sorguladım sürekli. Doğru olamayacağını ise daha ilk maçta gösterdi bizlere Tahir Karapınar. Hem ilk 11 tercihi, hem takımın sahadaki etkisizliği ve en önemlisi devre arasında maç 0-0 iken yaptığı 2 hatalı oyuncu değişikliğiyle alınan mağlubiyetin baş sorumlusu oldu. Önceden söylemek de yarar var, Manisaspor – Tahir Karapınar birlikteliğinin çok uzun süreceğine inanmıyorum.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder