25 Eylül 2014 Perşembe

Lider Akhisarspor'un İlk 3 Hafta Performansı

       Akhisarspor Spor Toto Süper Lig 3. haftayı 7 puanla lider olarak kaparken, tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaptı. Balıkesirspor karşısında % 59, Sivasspor karşısında % 46, Erciyesspor karşısında % 43 topla oynama yüzdesi ile oynamasına bakıldığında, kağıt üzerinde topa sahip olma yüzdelerinin geçen seneki değerlere yakın olduğunu görmekteyiz.

       Ancak rakamları bir yana bıraktığımızda Süper Ligde oturmuş kadro yapısının, topun hakimiyeti ve paslaşmalarda takımın önceki sezonlardan daha başarılı bir başlangıç yaptığı da göze çarpmaktadır. Mustafa Reşit Akçay'la birlikte takımın kısmen farklı bir oyun sisteminde oynadığını söyleyebiliriz. Ancak bu sistem farklılığının takımın performansına ve uyumuna olan katkılarını ilerleyen haftalarda yazmanın daha mantıklı olacağını düşünüyoruz.

       Akhisasrpor'da sağ bek eksiği olduğu bir gerçek. Ancak Ahmet Cebe'nin ofansif anlamda takıma büyük katkı sağlayacağını ve bu kadar formda olacağını açıkçası ben de tahmin edememiştim. Takımın yeni halinde ofansif anlamda çok katkı verir şekilde oynuyor. Ancak ilk 3 maçta Akhisarspor'un sağ bekten yediği goller defansif anlamda biraz tedirginlik yaratıyor. Ahmet Cebe'nin yedeğinin Kerim Zengin olabileceğini düşünsek de ligin uzun bir maraton olduğu ve Türkiye Kupası maçları da göz önüne alındığında ara transfer döneminde sağ bek takviyesinin değerlendirilmesi gerekir. Çağdaş Atan'ın yerine sol beke alınan Çağlar Birinci, Mustafa Reşit Akçay tarafından yedekte tutuluyor. Geçen sene sol açık oynayan Güray Vural bu sene sol bekte görev yapıyor. Bu maçlarda başarılı bir performans sergilediğini söylemek mümkün. Ibrahima Sonko'yu yedek bırakan Dauglao ile Uğur Demirok'un sergiledikleri performansı birkaç pozisyon haricinde başarılı buldum. Douglao biraz ayağında fazla top tutuyor, bir de riskli çalımlar deniyor bazı pozisyonlarda da yavaş kalıyor ancak genel olarak başarılı bir ikili oyun sergilediklerini söylemek mümkün.

       Orta sahada Merter Yüce özellikle Sivasspor maçında beni hayal kırıklığına uğratmış olsa da; Merter'in bu takımın olmazsa olmazları içinde gizli kahramanı olduğunu düşünüyorum. Djoum şu ana kadar ondan beklediğimiz potansiyelden uzak bir performans çizdi, Zokora'nın ise henüz idman eksikliği var. Bu iki futbolcunun şu an için takıma katkısını değerlendirmek, konuşmak da bu açıdan şu an için pek mümkün değil. Sağ kanatta Kenan Özer'i 3 yıldır izliyorum ancak hala karar veremedim. O kadar inişli çıkışlı bir grafik izliyor ki... Bir de son topları ayağında fazla tutuyor. Hırslı ve istekli bir oyuncu ancak gerçek performansını bir türlü sahaya yansıtamadığını düşünüyorum. İlk haftanın en çok konuşulan ismi kuşkusuz 1 gol 1 asistle Ntibazonkiza oldu, aslında ismini Saidi olarak tercüme etsek hem biz hem yayıncı kuruluş için daha kolay olurdu ama. Balıkesirspor karşısında ilk maçtaki üstün performanstan sonra ülkesi Burundi'ye gitmesi ve uçuş süresi göz önüne alındığında jetlagda kalması sonrasında Sivasspor maçında düşük performans sergilerken sakatlığının nüksetmesi ile oyundan alındı. Kayseri Erciyesspor maçında ise hafif sakatlığı nedeni ile oynayamadı. Ancak ilk maçtaki performansına bakarsak, takıma büyük bir katkı sağladığı tartışılmaz. Bilal Kısa'yı basketboldaki 5 numaralı ABD'li oyunculara benzetiyorum. Ne zaman konsantre olur ve isterse Maestro Bilal maç kazandıracak bir kabiliyete sahip. Özellikle de Gekas'a vereceği destekle. Şu an için çok göze çarpan bir oyun sergilemediğini düşünmemin asıl nedeni sanırım ondan beklentimin çok daha üst düzey olması.

       Gekas'ı anlatmaya gerek yok aslında. Kariyeri zaten belli, Bundesliga'da gol kralı olmuş bir oyuncu. Golü kokluyor, ofsayttan kaçıyor. Gerektiği zamanda gerektiği yerde oluyor. Pozisyonu bulduğu an gole çeviriyor. Allah sakatlık vermesin. Formda olduğu ve Bilal, Kenan, Ntibazonkiza, Ahmet Cebe ve Mehmet Akyüz tarafından desteklendiği sürece Akhisarspor'un gol bölgesinde sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyorum. İlk 3 hafta için genel teknik analiz bu şekilde oluştu. Bazı futbolculara ise yazının uzun olmaması açısından yer ayıramadık, onlara da bilahare yer vermeye çalışacağız. İlerleyen haftalarda Akhisarspor'un başarısını sürdürmesi dileklerimle.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder